Żele pod prysznic

Physiogel Codzienne Nawilżanie kremowy żel pod prysznic 150 ml
Physiogel Codzienne Nawilżanie

• 11 maja 2023 o 15:16
    Ekstra
    Ten żel pod prysznic był najlepszym jaki stosowałam. Moja skóra ma skłonności do suchości i po paru prysznicach nawilżenie było widoczne. Moja córka również go używa i tak samo widać poprawę.
    Zalety:
    • Nawilżenie
  • 22 października 2013 o 9:38
    Dobry ale niewydajny
    Żel spełnia swoje funkcje, koi skórę, dobrze myje, skora jest po nim gładka, miła w dotyku, nie ciagnie, nie swedzi. Słowem przypomina inne emolientowe kosmetyki pod prysznic, łacznie z charakterystycznym zapachem. Kupiłam go za 24 zł wiec też nie jest to cena zawrotna kiedy sie chce miec odpowiednia pielegnacje skory wrazliwej. Wygodne opakowanie, miekka tuba, nie ma problemu ze zuzyciem do konca. Szkoda tylko że nie powala wydajnoscia, niecałe trzy tygodnie i było po żelu. Spodziewałam sie ze wystarczy na dłużej. Apteczne zele zwykle sa drozsze od drogeryjnych ale wystarczaja na dlużej, szkoda ze tutaj ta zasada sie nie sprawdziła. Używam tego produktu od: we wrzesniu 2013 Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 27 lipca 2013 o 12:42
    Przyzwoity
    Mam wrażliwą, bardzo suchą, niekiedy łuszczącą się w niektórych miejscach skórę. To co pozytywne w tym produkcie, nie podrażnił, nie czułam jakiegoś specjalnego nawilżenia ale i tak nie wierzę w to że tylko żel pod prysznic nawilży skórę. Minusem jest zapach i cena, za to odejmuje dwie gwiazdki. Ciężko mi się wypowiedzieć na temat wydajności bo używałam go z mamą. Używam tego produktu od: 2-3 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 23 marca 2013 o 22:19
    Skuteczny, ale mało wydajny
    Stosując wysuszające preparaty przeciwtrądzikowe muszę dbać, aby moja skóra była odpowiednio nawilżona, a warstwa lipidowa odbudowana. Dodatkowo mam skórę alergiczną i skłonną do podrażnień. Przetestowałam już większość hypoalergicznych żeli pod prysznic. Ten był jednym z lepszych (ale nie najlepszym). Bezzapachowy o gęstej konsystencji, pozostawiał po użyciu przyjemne uczucie nawilżenia i miękkości. Niestety, jest bardzo mało wydajny, opakowanie skończyło się szybciej, niż zdążyłam się do niego przyzwyczaić. Używam tego produktu od: coś ok. miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno skończone (150ml)
  • 28 grudnia 2012 o 16:20
    Łagodny, dobry dla problematycznej skóry.
    Strasznie lubię pachnące żele pod prysznic, więc byłam bardzo zadowolona gdy ten Physiogel dostał się w moje ręce do wizażowych testów – sama raczej nie skusiłabym się na niego. Doceniam jego prosty, łagodny skład, natomiast przez fakt, że nie jest perfumowany kolejny raz nie mogę sobie odmówić wspomnienia o okropnym zapachu – mój nos wyczuwa tylko coś na kształt stearyny. O ile w przypadku balsamu czy kremu, które zostają dłużej na skórze przeszkadzało mi to bardzo, tak tu po spłukaniu kosmetyku na skórze nie zostaje ta niezbyt przyjemna woń (całe szczęście :D). Na pewno nie umila kąpieli jak pachnące kosmetyki, ale też szczególnie nie przeszkadza. Żel zamknięty jest w wygodnej, plastikowej tubie dzięki której aplikacja jest łatwa i przyjemna. Bez trudu można zużyć go do końca dzięki temu, że stoi na głowie (i pomimo tego, że jest dość gęsty). Słabo się pieni, konieczne jest użycie gąbki (tu idzie mu o wiele lepiej), jednak i tak wpływa to niekorzystnie na jego wydajność, co przy jego cenie staje się dużym minusem. Do tego dochodzi mała pojemność żelu i robi się całkiem nieopłacalnie. Dobrze myje, skóra jest czysta, odświeżona i, co najważniejsze, niesamowicie miękka, natłuszczona, odżywiona. Żel nie powoduje podrażnień, a wręcz je łagodzi. Jest dla skóry niezwykle delikatny, nie ma mowy o ściągnięciu skóry. Bardzo dobry dla skóry przesuszonej, która wymaga ukojenia, delikatności na każdym etapie pielęgnacji. Polecam, ale głównie na okres, gdy skóra jest w słabszej kondycji i wymaga specjalnego traktowania. W innym przypadku lepiej zaopatrzyć się w drogeryjny, hipoalergiczny żel, który będzie kosztował kilka razy mniej, a będzie dobrym zamiennikiem aptecznego żelu. Używam tego produktu od: używałam przez ponad miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno