Maybelline New York WhiteStay UV, Whitening Foundation (Podkład rozjaśniający skórę z filtrem UV)

Maja102
    19 listopada 2015 o 11:05
    Fajny, ale Affinimat jaśniejszy
    Skusilam się na zakup na allegro, bo szukałam jasnego podkładu w korzystnej cenie. Plusy: - odcień N01 Buff fajny, jasny, naturalny - matuje - srednie krycie, nie mam wiele do zakrywania, więc dla mnie to plus - trwały - ładnie się rozprowadza, nie robi smug - 8 zł na allegro Minusy: - kolor C01 ma różowy kolor - wycofany, na allegro obecnie tylko 1 sztuka - może podkreslać suche skórki, wymaga dobrze nawilzonej cery Podsumowując: fajny, tani podkład dla bladolicych, ale obecnie mam Maybelline Affinimat 02 Light Porcelain, który na twarzy zachowuje się podobnie, ale jest o pół tonu jasniejszy od Whitestay N01 buff ;) - Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: dwa
    Yvete
    25 września 2015 o 14:46
    Całkiem dobry
    Podkład dorwałam na allegro za ok. 10 zł (niestety już go na allegro nie widuję, nad czym ubolewam) i przyznam, że jak na swoją cenę jest dobry. Mam cerę mieszaną, policzki się przesuszają a strefa "T" lubi się zapychać, ten podkład nie pogorszył stanu mojej cery. Dodatkowy plus to bardzo jasny odcień w beżowej tonacji - N01, który idealnie dopasował się do odcienia mojej skóry. Krycie jest średnie, przy umiejętnym nałożeniu nie tworzy efektu maski. Za tą cenę polecam :) + jasny odcień + cena + nie zapycha + całkiem dobrze kryje + lekko wysusza pryszcze, więc może być dobry do cery ze skłonnością do niedoskonałości + wydajny +- utrzymuje się dość długo, jednak nos zaczyna się świecić po 2-3 godzinach - opakowanie (niezbyt estetyczne) - zapach Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    mozmarz
    2 sierpnia 2015 o 12:44
    Średniak
    Z powodu mojej bladolicości w zimę poszukiwałam czegoś, w czym nie będę wyglądać jak pomarańczka. Plusem jest szeroka gama jasnych kolorów. Dla mnie wybrany odcień był idealny. Krycie średnie, nawet w stronę słabego. Lejąca konsystencja. Przypominała mi trochę affinitone. Dobrze się rozprowadzał. Niestety szybko znikał z twarzy, szczególnie w okolicach nosa. Z powodu swojej konsystencji podkreślał wszystkie suche skórki. Takie lejące się podkłady u mnie się niestety nie sprawdzają. Używam tego produktu od: Dłużej niż 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1
  • 16 kwietnia 2015 o 0:04
    jest w porządku
    Długo docierałam się z tym podkładem. Po wielu próbach stwierdzam, ze nakładany pędzlem trzyma się około 7 godzin, o ile nie dotykamy twarzy. Bardoz łatwo się ściera, przy najlżejszym dotknięciu. Daje pudrowe wykończenie. Bardzo dobrze kryje - używałam koloru jasnego, o zdecydowanie żółtym odcieniu i na mojej naczynkowej cerze sprawdzał się doskonale już przy pierwszej warstwie. Czasem ciemnieje. Ścieranie jest problematyczne na tyle, ze gdyby nie cena na allegro (8zł) ocena byłaby niższa. Używam tego produktu od: 1 roku Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 18 listopada 2014 o 0:44
    Najlepszy pod słońcem
    Jestem w trakcie trzeciego opakowania. Jak dla mnie idealny. Mam bardzo jasną karnację, to jedyny fluid przy którym nie wyglądam jakbym dopiero co pomalowała się brązerem :/ plusy: - w miarę wydajny (zwykle się nie malowałam ale tak pokochałam ten podkład że robię to prawie codziennie :)) - nie robi smug -ładnie i równomiernie się rozprowadza -prawie bez zapachu -cena na allegro niecałe 8 zł więc bardzo opłacalne przy zapasach kosmetyków :) -długo utrzymuje się na skórze -nie trzeba używać sypkiego pudru żeby się nie świecić -skóra wygląda zdrowo -nie ma efektu maski minusy: brak Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: dwa