Lancome Genifique, Yeux Light - Pearl Activateur de Jeunesse Illuminateur Regard Serum rozświetlające pod oczy - stara wersja

Stara wersja produktu

• 18 lutego 2018 o 14:08
    Co to niby robi?
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Miałam dwa miniaturowe opakowania tego produktu po 5ml każde, czyli razem 10 ml. Zużyłam i mogę powiedzieć jedno - to jest jedno wielkie nic. Jako serum pod inny krem nie pomaga, ale też nie przeszkadza, rezultaty tylko takie, jakie oferuje krem nałożony na to serum. Jako krem stosowac to ustrojstwo to też nie za bardzo, ponieważ ze względu na płynną, lekko żelową konsystencję jest to bardzo lekki produkt, który wchłania się niemalże zaraz po jego nałożeniu, więc po prostu wrażenie jest takie, że na skórze nie ma nic. Mowy o jakimś nawilżeniu nie ma żadnej, rozświetlenia też nie zauważyłam, opuchnięć i cieni nie mam, wiec się nie wypowiem, aczkolwiek jak dwa razy byłam mocno niewyspana i miałam takowe lekkie opuchnięcia to nałożenie tego produktu w żaden sposób tego nie zmieniło. Zdanie mam takie, że to jest zwyczajna żelkowa woda, która nic u mnie nie robi i na pewno nie kupiłabym pełnowymiarowego produktu dla zerowego efektu.
  • 4 stycznia 2018 o 13:14
    Błyskawicznie likwiduje opuchliznę, ale słabo nawilża.
    Kremu używałam wraz z serum do twarzy i kremem z tej samej serii na początku ubiegłego roku w ramach kuracji one-shot, doradzonej mi przez moją panią dermatolog. Krem zamknięty jest w charakterystycznej dla całej serii buteleczce-luksusowa, solidna, z cudownym aplikatorem-przyznam szczerze, że to chyba ten aplikator działa takie cuda w kwestii opuchlizny. Zapach jest lekki, przyjemny, konsystencja żelowa. Produkt szybko się wchłania, natychmiastowo wygładzając skórę, napinając ją, likwidując opuchliznę niczym za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Delikatnie rozjaśnia cienie, twarz od razu wygląda na wypoczętą, spojrzenie staje się świeże. Niestety, krem bardzo słabo nawilża-zdaję sobie sprawę z tego, że moja skóra jest problematyczna-sucha, wrażliwa, do tego z AZS, ale on nie nawilża jej wcale! Przyznaję, że miałam dylemat, kiedy go używać-teoretycznie, najlepiej zrobić to rano, aby prezentować się nienagannie, ale z drugiej strony, gdy stosowałam go w ten sposób , to w połowie dnia czułam nieprzyjemne ściągnięcie w okolicy oczu. Skończyło się tak, że najpierw masowałam okolice oczu tą tytanową kuleczką, a potem nakładałam odrobinę kremu nawilżającego z Mincera. Wtedy efekty były jak po liftingu, ale co z tego, skoro kupiłam ten krem w ramach prewencji przeciwzmarszczkowej- a jak wiemy, nawilżanie jest podstawą kuracji anti-age. Muszę przyznać, że produkt był wydajny-stosowany raz dziennie, rano wystarczył mi na nieco ponad 2 miesiące. Cena-zawyżona, gdyby zmienili alcohol denat w składzie na coś mniej inwazyjnego, miałby szansę na zdobycie miana jednego z najlepszych, jednak w tej sytuacji, nie ma takiej możliwości. Cóż, w likwidacji opuchnięć radzi sobie świetnie, ale...Super Aqua Guerlain robi to równie dobrze, przy tym doskonale nawilżając. Niestety, ale nie polecam.
  • 24 sierpnia 2016 o 13:30
    Cudotwórca
    Mimo swojej nie małej ceny krem oceniam jako cudotwórcę. rozjaśnia cienie pod oczami, likwiduje worki pod oczami, nawilża. A masaż wykonywany tym aplikatorem po prostu bajka. Jedyne co mi w nim przeszkadza to cena, jednak trzeba mu przyznać jest wydajny.
    cora
    6 sierpnia 2015 o 19:38
    Lancome nie jest moją ulubioną marką, ale żel dobry
    Lancome nie darzę jakąś szczególną sympatią. Kupuję coś z ich propozycji naprawdę rzadko albo nigdy. Tu pojawiła się trzecia możliwość- kosmetyk dostałam w prezencie dołączonym do zakupów. Lancome genifique pod oczy w formie próbki w oryginalnym flakoniku, pojemności 5 ml. Nakładałam codziennie 2 razy, wykonując masaż kulką (?) doklejoną do aplikatora. Nie wierzyłam w nic, aplikowałam żeby zużyć, nie żałowałam sobie, przecież za darmo, przecież nie kończy się to i nie kończy;) I nagle po jakimś czasie skojarzyłam, że ładniej wyglądają i są lepsze moje okolice oczu z Lancome, efekty były, choć na nie nie liczyłam. Skóra bardziej napięta, ładniejsze powieki, ładny zarys brwi- wszystko zaczęło nagle działać lepiej. Serum nakładałam pod krem, bo samodzielnie nie zapewniało zabezpieczenia i nawilżenia. Żel już wykorzystałam, ale aplikator chłodzący mam nadal, jest idealny do masażu okolic oczu wraz z innym produktem. Nie wiem czy kupię, raczej nie, ale produkt dobry. Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 szt.
  • 2 października 2014 o 10:00
    Na opuchnięcia - mistrz!
    Miałam wcześniej krem pod oczy z EL z chłodzącą nasadką. Napisałam o nim, że chłodzące aplikatory powinny być europejskim standardem w kremach pod oczy. Sam krem EL nie wiele zdziałał ale przynajmniej aplikacja była przyjemna. W Lancome otrzymujemy coś więcej: tytanowa chłodna perła, która przy aplikacji tak przyjemnie chłodzi i łaskocze, że natychmiast mam dobry nastrój. Moim problemem w tej sferze są lekkie podpuchnięcia szczególnie po wypiciu alkoholu, niewielkie cienie i przesuszona skóra. Dwa pierwsze punkty Lancome na prawdę likwiduje, gorzej z nawilżaniem. Tutaj jest problem bo w skladzie widnieje alkohol denat, zakładam że z nawilżaniem ma niewiele wspólnego. Plus za to ze naprawdę szybko się wchłania i nie roluje. Patrząc globalnie to jeśli kupuje krem pod oczy w takiej cenie to liczę na to, że kompleksowo mi pomoże. Lancome jest fajnym gadżetem ale wybrakowanym - mam tu na myśli nawilżanie i korekcję. Po nim szczególnie wieczorem muszę nałożyć coś odżywczego bo czuję dyskomfort. Gdyby producent dodał mu zamiast alkoholu coś extra nawilżającego byłby moim KWC. Narazie i tak mocne 4. Używam tego produktu od: dwóch msc Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1