Mydła

ZIAJA Ziajka kremowe mydło hypoalergiczne dla dzieci, 300 ml
Ziajka Kremowe Mydło dla dzieci Hipoalergiczne z Dozownikiem 300 ml

• 26 lutego 2020 o 11:25
    Mydło godne polecenia
    Wraz z córeczką mamy skłonności do przesuszania się skóry rąk a to mydło sprawdza się u nas rewelacyjnie. Z łatwością usuwa zanieczyszczenia, ma bardzo przyjemny zapach i nie szczypie w oczy. Poza tym skóra po użyciu jest miękka i nawilżona bez efektu ściągnięcia. U nas numer jeden w kategorii produktów dla dzieci.
    Zalety:
    • oczyszcza
    • nawilża
    • nie podrażnia
    • niska cena
    Wady:
    Majiko
    21 stycznia 2020 o 13:13
    Mydło
    Chyba jeden z fajniejszych kosmetyków do mycia dla dzieci z jakich miałam okazję do tej pory korzystać. Bardzo ładnie pachnie, ma konsystencje jak większość mydeł w płynie, bardzo delikatnie nawilża, lubię go zarówno do mycia dziecka jak i mojej twarzy - mam wrażliwą i suchą skórę, a to mydełko działa łagodząco i dobrze oczyszcza. Dobry produkt w dobrej cenie, godny polecenia.
  • 4 maja 2018 o 13:12
    Skóra uratowana :)
    Potrzebowałam czegoś do mycia na podrażnioną, wysuszoną skórę dłoni i to był strzał w dziesiątkę.Mydełko jest bardzo delikatne, ładnie delikatnie pachnie, nie podrażnia, nie uczula. Ma higieniczne opakowanie z pompką, bardzo fajne i łatwe w użyciu. Nie jest kremowe i niestety słabo radzi sobie z tłustymi zabrudzeniami np. po kremie nawilżającym, oleju, maśle. Uratowało moją skórę przed dalszym wysuszeniem za co duży plus. Skoro tak super działa u dorosłych to zapewne dla dzieci też jest świetne.
  • 19 czerwca 2015 o 9:36
    Dobre,ale ma jeden minus.
    Ziaję bardzo lubię,mam do tej firmy ogromne zaufanie, ich kosmetyki kupuję od lat, podobnie jak produkty firmy Nivea. Mam skórę atopową, suchą, wrażliwą, często sięgam po produkty dla dzieci. Tak było i w tym przypadku-akurat miałam atak egzemy, poszukiwałam łagodnego preparatu myjącego i ten wydał mi się odpowiedni. Mydełko zamknięte jest w wygodnej butelce z pompką,która ma funkcję ponownego zamknięcia-bardzo fajny patent,można zabrać ze sobą kosmetyk do podróży i nic się nie wyleje. Pompka działa bez zarzutu,nie zacina się i dozuje odpowiednią ilość produktu. Kosmetyk ma delikatny,przyjemny, ''dzidziusiowy'' zapach-dla mnie jest przyjemny, utrzymuje się po kąpieli/prysznicu jeszcze przez jakiś czas. Pieni się słabo,ale w końcu jest to produkt dla dzieci, więc nie odejmuję za to gwiazdki. Myje delikatnie,nie podrażnił mojej skóry nawet w najcięższym dla niej okresie, powiem więcej! Prysznic z użyciem tego mydełka był dla niej dużym ukojeniem, łagodził swędzenie, delikatnie nawilżał, natłuszczał, autentycznie odczuwałam ogromną ulgę. Jednak jest pewien minus,jak dla mnie znaczący:konsystencja-otóż to mydło wcale NIE JEST kremowe! Jest niestety bardzo rzadkie,niemalże wodniste,co znacząco wpływa na jego wydajność-stosowałam je zwykle raz dziennie,a skończyło mi się po 2 tygodniach. Za to odejmuję gwiazdkę,bo chociaż cena jest przystępna,to mimo wszystko nie podoba mi się fakt,że kończy się tak szybko-nie mam ochoty co 2 tygodnie biegać po nowe opakowanie. Myślę,że kupię ten produkt ponownie,ale tylko i wyłącznie w sytuacji kryzysowej dla mojej skóry, bo działać działa, nawet lepiej, niż niejeden produkt apteczny. Polecam.
    Summer
    7 marca 2015 o 17:57
    Niezłe, ale nie kremowe
    Używam tego kosmetyku osobiście; ze względu na pewien problem skórny mam zalecenie dermatolog, aby używać łagodnych środków myjących, a kosmetyki apteczne są dla mnie za drogie, więc traktuję te dla niemowlaków jako tańszą alternatywę. Pierwsze co uderza, to bardzo wodnista, płynna konsystencja, a wybrałam to mydło, bo miało być kremowe. No jest wyjątkowo leiste. Obniża to komfort stosowania jak i wydajność. Ma przyjemny, typowo "dzieciaczkowy" zapach, może nawet ciut zbyt intensywny. Pieni się dość dobrze. Wydaje mi się, że rzeczywiście jest łagodniejsze dla skóry, niż tradycyjne żele pod prysznic, mniej wysusza. Być może jeszcze kiedyś je sobie sprawię, ale to tylko w promocji. Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno