Mydła

Alepia Savon d`Alep Tradition 1% Mydło Alep 1% oleju laurowego

• 1 czerwca 2024 o 17:36
    Kiedyś moje najulubieńsze mydlo
    Choć przeszłam już w życiu przez całą gamę mydeł Aleppo o różnym stężeniu ciągle od czasu do czasu zdarza mi się wracać do niego. Plusem wersji z Rossman jest dostępność i cena, wcześniej zaopatrywałam się w mydło w mydlarniach naturalnych,gdzie cena była zdecydowanie wyższa. Zapach tego mydła trzeba lubić,przy pierwszym spotkaniu może bowiem szokować ,jednak zdecydowanie warto dać mu szansę ze względów pielęgnacyjnych. Świetnie nawilża,oczyszcza, odżywia, pozostawia skórę miękką i usztywniona. Warto trzymać w stosunkowo suchym miejscu,gdyż przy kontakcie z wodą lubi zmieniać konsystencję w galaretkowatą.
  • 8 maja 2024 o 20:04
    trudno o łagodniejsze mydło, nie podrażnia, nie wysusza, bardzo wydajne
    Bardzo lubię mydła Aleppo i wielokrotnie je kupowałam. Ucieszyłam się zobaczywszy takie mydło w Rossmann, zwłaszcza, że cena była znacznie niższa niż w wielu innych sklepach. Mydło zapakowane w prosty kartonik. Napisy czytelne. Wielka kostka, dość nieporęczna (wiem, że niektórzy kroją, ale pod prysznic jest moim zdaniem OK). Kolor szaro-brązowy. Zapach charakterystyczny dla tych mydeł. Ja dość go lubię, ale to oczywiście kwestia gustu. Mydło nie ma substancji zapachowych. Skład jest bardzo krótki. Dwa podstawowe składniki to oliwa z oliwek i olej laurowy. Oprócz tego woda i niewielka ilość wodorotlenku sodu. To mydło ma 1% oleju laurowego, co oznacza, że nie jest wysuszające. Skóry trądzikowe powinny szukać mydeł ze znacznie wyższą zawartością tego oleju, ale moja skóra jest raczej sucha. Używam pod prysznicem, oraz do mycia dłoni. Mydło dobrze się pieni, jest bardzo łagodne. Skóra nie jest wysuszona, nie podrażniona, nie ściągnięta. Mycie się tym mydłem do przyjemność. Co prawda, ze względu na suchą skórę potrzebuję po myciu balsamu, ale być może dla skóry normalnej czy tłustej nie będzie to potrzebne. Mydło jest niezwykle wydajne. Jego cena to kilkanaście złotych, a wystarcza na miesiące. Co ciekawe to mydło można przechowywać aż 4 lata i pomimo braku środków konserwujących nie psuje się. Polecam dla osób lubiących naturalne, skuteczne, łagodne kosmetyki do mycia ciała.
    Zalety:
    • skład
    • łagodne
    • wydajne
    • nie podrażnia
    • nie wysusza nadmiernie
    Ocena6
    11 czerwca 2022 o 17:26
    Mydło aleppo alepia- ocena
    Mydło może nie należy do najtańszych ale naprawdę starcza na długo. Zapach jest przyjemny oliwkowy. Trochę wysuszylo mi skórę nie zauważyłam działania leczniczego na trądzik,dobrze oczyszcza pory.
    Zalety:
    • Wydajność , zapach, dobrze oczyszcza pory
    Wady:
    • Może wysuszać , zawartość za mała oleju laurowego by wyleczyć tradzik
    emma-e4
    7 października 2020 o 9:39
    bardzo dobre
    Moje pierwsze mydło "syryjskie" firmy Organique na kilka lat zniechęciło mnie do tego typu mydeł. Pachniało brudną ścierką i wysuszało skórę. Alepia to zupełnie co innego. Pachnie podobnie, ale zapach nie jest tak intensywny (poprzednie było czuć od razu jak wchodziłam do łazienki), nie obrzydza używania. Mydło może nie nawilża, ale nie wysusza skóry, po myciu nie jest ściągnięta tak mocno jak po innych mydłach czy żelach. Pieni się specyficznie - nie daje dużej, puszystej piany, tylko ślizga się na skórze. Myje dobrze, dobrze usuwa makijaż z twarzy. Jest uniwersalne, dobre i wcale nie drogie. Wielka kosta jest na początku używania niewygodna, ale wystarcza na długo. Warto o nie dbać i dobrze osuszać, bo lubi rozmiękać. Ja kupię na pewno jeszcze nie raz to mydło, jak i te z wyższą zawartością olejku laurowego.
  • 2 września 2020 o 0:11
    KOCHAM
    Bardzo długo zbierałam się do zakupu tego produktu i na szczęście w końcu do tego doszło....To mydło uratowało moją buzię. Przetestowałam wiele żeli i mydeł do twarzy. Tych droższych, tańszych, wegańskich, naturalnych, tych mniej naturalnych. Ale dopiero to mydło nie wyrządza mi żadnej krzywdy. Skóra na twarzy nie jest po nim wysuszona, przebarwienia znikają dużo szybciej niż przy stosowaniu innych specyfików. Po jego użyciu czuję się świeżo a twarz jest miękka i nawilżona. Polecam podzielić sobie kostkę na mniejsze części, bo jest naprawdę DUŻA. Oczywiście nadaje się też do mycia całego ciała i jako produkt do higieny intymnej.
    Zalety:
    • bardzo poprawia stan cery
    • wspaniały skład
    Wady:
    • zapach może nie każdemu się spodobać (jest specyficzny)