No 36 Odświeżający żel do stóp z olejkiem z drzewa herbacianego i lemongrass o właściwościach antyseptycznych

• 21 maja 2013 o 17:24
    Skuteczny
    Odświeżający żel do stóp jest jedną z perełek tej serii. Plusy : - poręczne opakowanie - niska cena - uczucie odświeżenia - własciwości antyseptyczne Plus/minus : - zapach ( ogolnie mam problem z zapachem tej serii, ponieważ nie trafia w mój gust, ale żel jest pod tym względem OK, po prostu mnie nie zachwyca ) Ogólnie jest to naprawdę fajny kosmetyk, zwłaszcza jesli uprawiamy sport czy korzystamy z basenu. Dość szybko się wchłania , a niewielkie opakowanie można mieć zawsze przy sobie. Gwiazdkę odejmuję za specyficzną konsystencję i zapach. Nie kupię ponownie, ponieważ nie przepadam za tego rodzaju kosmetykami, ale jeśli szukacie czegoś o właściwościach antyseptycznych, warto wypróbować ten żel :) Używam tego produktu od: ponad 2 m-cy Ilość zużytych opakowań: 1 zużyte
  • 5 kwietnia 2013 o 13:33
    Dobry także...do rąk:]
    Produktów do dezynfekcji może nie używam zbyt często, jednak kiedy zaczyna się sezon basenowo - kąpieliskowy, warto takie coś mieć ze sobą. Ten produkt bardzo dobrze radzi sobie z odświeżaniem stóp, ale też...rąk:] Często wożę ze sobą w aucie buteleczkę preparatu do dezynfekcji rąk, zwłaszcza po bieganiu po szpitalach czy przychodniach. Można załapać każdą dowolną odmianę bakterii, wirusa, czego dusza zapragnie:D A ponieważ ja nie znoszę uczucia "nieświeżości" na łapkach, to tego typu produktami załatwiam sprawę do czasu powrotu do domu i umycia ich należycie. Ten żel działa odświeżająco, dezynfekuje łapki i stópki, bardzo przyjemnie pachnie, daje uczucie chłodzenia i zapobiega powstawaniu potu. Latem będzie to szczególnie pożądane. Mieści się wszędzie bo jest mały, a do tego wydajny. Nie myje na sposób mydła, a nie jest tez do tego przeznaczony. Po umyciu łapek takim żelem i wzięciu do ręki kanapki mam pewność, że nie zjem całego laboratorium. Do tego żel jest tani:) Zakupię ten żel ponownie, a w lecie z pewnością nie jedną buteleczkę. Nie jest to produkt z kategorii niezbędnych, jednak w pewnych sytuacjach na pewno bardzo przydatny. Używam tego produktu od: drugi miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Ajiv
    21 marca 2013 o 11:32
    Skuteczny
    Przy okazji innych produktów tej serii z dużą ciekawością przetestowalam zel z olejkiem z drzewa herbacianego. Poczatkowo podobnie jakspray do stop z tej serii z olejkiem z dzrewa herbacianego wydawal mi sei kosmetykiem raczej zbędnym. Oba produkty posiadają podobne własciwości i przeznaczenie, jednakże z uwagę na formę najbardziej przypadł mi do gustu własnei ten spray. Mimo to zel posiada rownie duze zalety Pozostałe wrazenia: + dziala antyseptycznie + komsystencja zelu + zawiera wlasciwosci chlodzące i odswiezajace + nawilża + neutralizuje zapach potu + posiada rewelacyjny zapach lemongrass + wchłania się szybko + skora stóp jest miękka, sucha i wypielęgnowana + wydajny + pojemnosc + nie wysusza + cena + idealny do torebki/ w podróż + rozmiar + sklad +/- higiena stosowania Zel zamkniety w opakowaniu 50 ml bardzo łatwo sie wydobywa, szybko odkaza, odswieza i wchlania. Produkt w moim odczuciu nalezy do rodziny produktow dezynfekująco-odswiezajacych sprawdzajacych sie własnie w podrózy lub w wyjatkowo upalne dni. Zel z uwagi na romiar idealnie nadaje sie do torebki lub w podróz, choc z uwage na formę aplikacji nie jest wyjatkowo wygodny tak jak spray, niemniej w odróznieniu od sprayu posiada nieco silniejsze własciwosci odkazajace.. Duzym plusem jest sklad - wolny od kontrowersyjnych skladnikow i parabenow, posiada zaś dwa lekkie humektanty zapobiegajace i buforujace mozliwe wysuszenie spowodowane przez alkohol.Podoba mi się rozmiar jest mały, idealnie nadaje sie w podróz/do torebki .Dodatkowo zapewnia ochronę przeciwbakteryjną i przeciwgrzybiczą. Muszę przyznac ze cala seria No 36 zasługuje na uwagę i bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Sprawdzi sie u osób, ktore szczegolnie dbaja o stopy lub w przypadku gdy stopy stanowią problemową strefę. Seria jest nie tylko przystępna cenowo ale i zaskakująco skuteczna i tak jak deklaruje producent zapewnia profesjonalną ochronę stóp. Jestem z preparatu bardzo zadowolona. Z uwagi na higienę i formę zel No36 jest moim must have w podróz. Polecam jako podstawowa pielegnacje w celu utrzymania zadbanej kondycji stop, szczgolnie latem, w podrózy lub wizyt w miejscach publicznych. Bardzo porzadny produkt. _____________________________________________________________ Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione. Używam tego produktu od: miesiac Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1x50ml
  • 20 marca 2013 o 22:12
    Bardzo fajny produkt
    Idealny na lato, stosuje go po umyciu stóp, świetnie odświeża i chłodzi. Z całą pewnością działa antybakteryjnie. Małe opakowanie można mieć zawsze przy sobie, cena niska, wydajny. Polecam! Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedno
    cora
    4 marca 2013 o 23:37
    Zupełne zaskoczenie;)
    Żel działa antybakteryjnie, nie natłuszcza i nie nawilża skóry, jego zadaniem jest neutralizacja ewentualnego zapachu stóp. Tak w skrócie mogę opisać to, co zauważyłam po dłuższym czasie stosowania. O ile wiem, to jeden z pierwszych tego typu preparatów do stóp- jak dotąd znamy tylko żele (typu: zabija 99,99% bakterii) do mycia rąk. Bez obaw, nie stosuję tego żelu na nieumyte nogi, lecz zawsze po umyciu. Warto posmarować nim stopy, wymasować, odczekać chwilę i- zakładać skarpetki lub rajstopy. Natomiast jeżeli mamy bardzo suchą lub niezbyt miękką skórę stóp, możemy po wyschnięciu tego żelu zastosować któryś z kremów- albo ten na pękające pięty, albo wygładzający. Wtedy stopy uzyskują maksymalny efekt pielęgnacyjny- odświeżenie plus wygładzenie/nawilżenie. Taką kombinację polecam najbardziej. Żel pachnie ładnie delikatną cytryną, sprawdza się dobrze w wyżej opisanej roli, jestem zadowolona. Opakowanie jest ładne, transparentne, higieniczne. Używam tego produktu od: około 1 mies. Ilość zużytych opakowań: jedno