WIZAŻ logo

• 18 marca 2018 o 19:27
    siła tkwi w prostocie :)
    Lista pór dniaNa dzień
    Lista pór rokuWiosna
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Nie dziwie się , że ten zapach został wyróżniony prestiżową niszową nagrodą. Jest to świetny dowód na to , że zapach nie musi być złożony by ładnie układał się na skórze Pomarańcz w tym zapachu to całkowicie naturalny pozbawiony jakiego kolwiek plastiku aromat świeżej pomarańczy. Nie jest to zapach ani świeżego owocu wiszącego jeszcze na drzewku , nie jest to zapach syropu który rozrabiamy w wodą ani zapach musującej witaminy w tabletkach To pachnie jak świeży pomarańcz którego właśnie obieramy ze skórki. Bardzo skoncentrowany aromat jedynie odrobinkę doprawiony świeżym jaśminem i kropelką kremowego geranium I to już wszystko :) Świetnie się to nosi wiosną i latem- orzeźwia , daje przyjemne uczucie świeżości Trwałość 10 godzin , bardzo blisko skóry, akordy dograne tak , by nie przytłoczyć właścicielki. Bardzo ładna nie przekombinowana propozycja na nadchodzące ( mam nadzieję szybko ) ciepłe dni :)
    Zalety:
    • flakon
    Wady:
  • 22 listopada 2016 o 17:03
    "Nie wiedziałam, że to miasto jest takie pomarańczowe..."
    Liczba zużytych opakowańkilka próbek
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    "Na ulicach deszcz, na światłach ja, na światłach ty, na światłach my pomarańczy blask, na światłach deszcz, na światłach ja , na światłach ty, na światłach my. Jedź ostrożnie, Mieszkasz tak daleko Jedź ostrożnie" Niezwykle intrygujący zapach, choć wydawałoby się, że nieskomplikowany. A może właśnie o to chodzi? Żeby nie komplikować? Kompozycja opiera się na pomarańczy- soczystej, intensywnej, słodkiej, lekko kwaśnej, lekko cierpkiej, gorzkiej. Jeszcze nie zerwanej. Rosnącej w pomarańczowym, suto skropionym deszczem gaju. Zapach nie wychodzi daleko poza rodzinne kręgi. Jest tu i miąższ, skórka, liść, łodyga. I syrop. Dawno, dawno temu rodzina z zagranicy przywiozła nam butlę syropu pomarańczowego. Wystarczyła jedna łyżeczka magicznej mikstury, aby uzyskać szklankę wygazowanej oranżady. I nie chodzi mi o zwykły syrop pomarańczowy, tylko ten zagraniczny, którego kilkanaście lat później znalazłam w Almie. Mocny, słodko-kwaśno-cierpki. Taki jak Orange Sanguine. Trwałe. Z czasem mocniej przylegają do skóry, otaczając ja ciepło- żywym woalem cytrusów i drzewa sandałowego. Flakon, prosty, nieskomplikowany. Solidny, szczery i czysty. Jak zapach. Pomarańczy blask... ... jedź ostrożnie. Zużyłam kilka próbek, łącznie ok. 10 ml. i kilka mi pozostało. To dobrze. Zapach na każdą porę roku i dnia. Na pogodę i niepogodę.
  • 18 września 2013 o 12:00
    " lubię zapach pomarańczy..."
    Kupi ponownieTak
    Od kiedy używasz produktunie określono
    Nareszcie mogę zrecenzować ten niezwykły zapach. Szukałam, szukałam, aż znalazłam! Parę lat rozglądałam się za kwintesencją aromatu rozciętej pomarańczy, z jej olejkami eterycznymi strzelajacymi ze skórki, z zapachem miąższu. I jest - to właśnie "Orange Sanguine". Istota owocu o tym bajecznym kolorze, pomarańczy za jaką potrafimy tęsknić w zimowy czas . Do tej pory, przy obieraniu, miałam nawyk pocierania skórką nadgarstka, marząc, że odnajdę identyczną pomarańczową świeżość w jakimkolwiek kosmetyku. Niestety, to, co do trafienia na Orange Sanguine kupowałam, było najczęsćiej wariacją na temat neroli, czyli olejku z kwiatów pomarańczy-a to zupełnie inna historia! Atelier Cologne spełniło moje marzenia- mam do dyspozycji zapach, który pobudza, odmładza i fantastycznie nastraja. Przy tym jest lekki, radosny,nienachalny, o przyzwoitej trwałości. Stał się obecnie ukochanym kosmetykiem mojej Mamy-nie umie bez niego żyć. Ja powoli się uzależniam. Miłośniczki pomarańczy zachęcam do przetestowania-może to jest właśnie to? Flakoniki ascetyczne, ale niczego nie chciałabym w nich zmieniać. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 30ml

szukaj