Wody kolońskie damskie

Atelier Cologne Orange Sanguine EDC

• 18 marca 2018 o 19:27
    siła tkwi w prostocie :)
    Nie dziwie się , że ten zapach został wyróżniony prestiżową niszową nagrodą. Jest to świetny dowód na to , że zapach nie musi być złożony by ładnie układał się na skórze Pomarańcz w tym zapachu to całkowicie naturalny pozbawiony jakiego kolwiek plastiku aromat świeżej pomarańczy. Nie jest to zapach ani świeżego owocu wiszącego jeszcze na drzewku , nie jest to zapach syropu który rozrabiamy w wodą ani zapach musującej witaminy w tabletkach To pachnie jak świeży pomarańcz którego właśnie obieramy ze skórki. Bardzo skoncentrowany aromat jedynie odrobinkę doprawiony świeżym jaśminem i kropelką kremowego geranium I to już wszystko :) Świetnie się to nosi wiosną i latem- orzeźwia , daje przyjemne uczucie świeżości Trwałość 10 godzin , bardzo blisko skóry, akordy dograne tak , by nie przytłoczyć właścicielki. Bardzo ładna nie przekombinowana propozycja na nadchodzące ( mam nadzieję szybko ) ciepłe dni :)
    Zalety:
    • flakon
    • trwałość
    Wady:
    • Flakon
  • 22 listopada 2016 o 17:03
    "Nie wiedziałam, że to miasto jest takie pomarańczowe..."
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    "Na ulicach deszcz, na światłach ja, na światłach ty, na światłach my pomarańczy blask, na światłach deszcz, na światłach ja , na światłach ty, na światłach my. Jedź ostrożnie, Mieszkasz tak daleko Jedź ostrożnie" Niezwykle intrygujący zapach, choć wydawałoby się, że nieskomplikowany. A może właśnie o to chodzi? Żeby nie komplikować? Kompozycja opiera się na pomarańczy- soczystej, intensywnej, słodkiej, lekko kwaśnej, lekko cierpkiej, gorzkiej. Jeszcze nie zerwanej. Rosnącej w pomarańczowym, suto skropionym deszczem gaju. Zapach nie wychodzi daleko poza rodzinne kręgi. Jest tu i miąższ, skórka, liść, łodyga. I syrop. Dawno, dawno temu rodzina z zagranicy przywiozła nam butlę syropu pomarańczowego. Wystarczyła jedna łyżeczka magicznej mikstury, aby uzyskać szklankę wygazowanej oranżady. I nie chodzi mi o zwykły syrop pomarańczowy, tylko ten zagraniczny, którego kilkanaście lat później znalazłam w Almie. Mocny, słodko-kwaśno-cierpki. Taki jak Orange Sanguine. Trwałe. Z czasem mocniej przylegają do skóry, otaczając ja ciepło- żywym woalem cytrusów i drzewa sandałowego. Flakon, prosty, nieskomplikowany. Solidny, szczery i czysty. Jak zapach. Pomarańczy blask... ... jedź ostrożnie. Zużyłam kilka próbek, łącznie ok. 10 ml. i kilka mi pozostało. To dobrze. Zapach na każdą porę roku i dnia. Na pogodę i niepogodę.
    • Flakon
  • 18 września 2013 o 12:00
    " lubię zapach pomarańczy..."
    Nareszcie mogę zrecenzować ten niezwykły zapach. Szukałam, szukałam, aż znalazłam! Parę lat rozglądałam się za kwintesencją aromatu rozciętej pomarańczy, z jej olejkami eterycznymi strzelajacymi ze skórki, z zapachem miąższu. I jest - to właśnie "Orange Sanguine". Istota owocu o tym bajecznym kolorze, pomarańczy za jaką potrafimy tęsknić w zimowy czas . Do tej pory, przy obieraniu, miałam nawyk pocierania skórką nadgarstka, marząc, że odnajdę identyczną pomarańczową świeżość w jakimkolwiek kosmetyku. Niestety, to, co do trafienia na Orange Sanguine kupowałam, było najczęsćiej wariacją na temat neroli, czyli olejku z kwiatów pomarańczy-a to zupełnie inna historia! Atelier Cologne spełniło moje marzenia- mam do dyspozycji zapach, który pobudza, odmładza i fantastycznie nastraja. Przy tym jest lekki, radosny,nienachalny, o przyzwoitej trwałości. Stał się obecnie ukochanym kosmetykiem mojej Mamy-nie umie bez niego żyć. Ja powoli się uzależniam. Miłośniczki pomarańczy zachęcam do przetestowania-może to jest właśnie to? Flakoniki ascetyczne, ale niczego nie chciałabym w nich zmieniać. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 30ml