WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Sole do kąpieli

Green Pharmacy Sól kąpielowa `Róża piżmowa i zielona herbata`

• 5 października 2023 o 20:44
    Subtelne wyciszenie i relaks
    Sól została zamknięta w sporym, plastikowym słoiczku o pojemności 1,3 l . Sól jest duża i gruba, zabarwiona w delikatnym różowym kolorze . Zaraz po otwarciu słoiczka czuć delikatny aromat róży . Kosmetyk wsypany do wody w chwilę traci swoją barwę jednocześnie delikatnie zabarwiając wodę w wannie . Po około 10 minutach rozpuściła się do końca . Jako umilacz do kąpieli świetnie się spisała . Dzięki niej, skóra ma stopach zmiekczyla się szybciej i lepiej, miałam ułatwione zadanie pielęgnacyjne odnośnie pumeksowania . Aromat soli towarzyszył mi bardzo długo umilając tym samym czas w wannie .
    AnulaQa
    16 listopada 2019 o 10:07
    Rześka róża jak u Chloe.
    Wspominałam już o wspaniałym płynie do kąpieli o tej samej nucie zapachowej (cudowny aromat, niezwykle wydajny produkt, tworzy hollywoodzką pianę) więc kiedy zobaczyłam także sól do kąpieli, nie wahałam się ani chwili i wrzuciłam do koszyka. Co prawda nie jestem zwolenniczką soli gruboziarnistych, słabo się rozpuszczają, potrafią wchodzić w zakazane miejsca, drapią, moga rysować powierzchnie, itp. itd. więc jeśli mam wybór sięgam po tę drobno zmieloną. Tutaj wyboru nie było. Ale na wszystko można znaleźć sposób. Jak pisze jedna z Wizażanek poniżej, najlepiej rozpuszczać sól w gorącej wodzie, następnie dodać zimnej. I tyle. Można? Można! Sól oprócz chlorku sodu;) zawiera także olej z róży piżmowej oraz wyciąg z zielonej herbaty. Pachnie przecudownie. Naturalnie. Jak majowa, delikatna, dzika róża skąpana w deszczu w otoczeniu zieleni soczystych traw. Poezja (hehe). Zapach jest długotrwały i roznosi się po całym domu. Sól delikatnie koloryzuje wodę, na bardzo rozwodniony różany odcień. Nie zauważyłam by zabarwiała także sanitaria, choć pozostawia delikatny osad na dnie wanny (konieczne mycie, ale łatwe, szybkie i... wątpliwej przyjemności- bo kto lubi myć wannę?) Wydajna i pojemna (jest naprawdę sporej wielkości). Relaksuje ciało i umysł, zmiękcza wodę, pielęgnuje, nie wysusza, nie podrażnia. Pozostawia przyjemne wrażenia, głównie zapachowe.
    Lycosa
    9 stycznia 2018 o 23:56
    Pachnąca i duża
    Bardzo polubiłam tą sól. Po pierwsze- przepięknie pachnie różami. Po drugie- kąpiel w soli relaksuje i uspokaja. Po trzecie to jest nasza, polska sól. Lepsza niż drogowa, którą jadaliśmy ;) Duży, pękaty słój wystarcza na wiele kąpieli. W tym przypadku wielkość to zaleta, można sypać i sypać. Nie mam problemów z rozpuszczaniem się soli bo zawsze sól rozpuszczam w gorącej wodzie, potem dolewam zimnej. Polubiłam ją ze względu na zapach, działanie, wydajność i cenę. Zapłaciłam całe 16,50 ale ten słój ma ponad kilogram! Mojej mamie zapach też się bardzo podoba, będę musiała kupić drugi słój. Samo opakowanie jest na tyle solidne, że po zużyciu soli wymyję je i na pewno wykorzystam ponownie. Polecam dobry produkt, ale uwaga- dla osób lubiących wyraziste zapachy. Jest moc! Dostępność słaba, ja moją sól kupiłam w .. osiedlowym spożywczym i nigdzie jej nie widziałam.
    Zalety:
    • Działanie
    Wady:
    • Dostępność produktu.
  • 8 stycznia 2017 o 16:39
    Okropna
    Sól sama w sobie jest średnia - nic specjalnego z ciałem nie robi, nie nawilża, nie zmiękcza. Słabo się rozpuszcza, na dnie wanny leżały jakieś drobinki, jak piasek czy zanieczyszczenia. Nie zachęcało to do kąpieli oraz powodowało dyskomfort, gdy gołe ciało szorował piasek. Jednak na moją opinię wpłynął przede wszystkim fakt, że sól zafarbowała mi wannę! Użyłam jej oczywiście zgodnie z opisem na opakowaniu i po jednej stronie wanny powstał różowy osad. Po dokładnym myciu i szorowaniu wanny, tylko w pewnym stopniu udało mi się go pozbyć. Dodam, że wanna była prawie nowa, więc tym bardziej wkurzyłam się ten produkt, bo zniszczył mi wannę. Już napisałam w tej sprawie do producenta.
  • 8 sierpnia 2015 o 13:29
    Ulubiona
    Kupiłam ją pod wpływem impulsu ;) Piękny zapach, duża pojemność, skóra po nim jest miękka jak po użyciu olejka :) jak na sól do kąpieli nic dodać nic ująć :) jak najbardziej polecam :) Używam tego produktu od: Dłużej niż 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1

Zobacz także inne Sole do kąpieli