Sole do kąpieli

Hagi Puder do kąpieli z kozim mlekiem

• 6 lutego 2024 o 20:01
    Tłustość do potęgi
    Lubię kąpiele i od pewnego czasu testuję sporo kosmetyków do kąpieli właśnie. Ten konkretny puder plasuje się jednak raczej na końcu stawki, przede wszystkim z uwagi na to, że nie przepadam za kosmetykami, które zostawiają tłusty film na skórze. Ale od początku - opakowanie plastikowe, estetyczne, z boku ma miarkę. Wg producenta opakowanie wystarcza na kilka kąpieli, choć ja sypałam tego produktu nieco mniej. Puder ma faktycznie drobną i aksamitną konsystencję. Wrzucony do wanny lekko musuje, ale to efekt chwilowy, woda staje się mleczna. Zapach jest bardzo mocny. O ile mi nie przeszkadzają mocne zapachy, to chyba jednak ten puder mnie pokonał. W moim odczuciu to zapach trochę mleczno - pudrowy, z wyraźną „męską” nutą zapachową. Sam w sobie jest ładny, ale jednak dla mnie za mocny do kąpieli. Jest to dużo bardziej intensywny zapach niż na przykład ten użyty w „boso po mchu”. Puder ten ma w sobie sporo olejów i po wyjściu z wanny moja skóra była spowita tłustym filmem - za tłustym. O ile dobrze pamiętam peeling z Ziaji cupuacu, to to jest mniej więcej takiego rodzaju tłustość, może z lekką przewagą dla pudru. Jednak dla mnie ta tłustość jest zbyt duża jak na produkt do kąpieli. Zapach utrzymuje się na skórze przez dosyć długi czas. Tego pudru nie kupię ponownie, bo wolę inne kosmetyki do kąpieli.
  • 2 października 2022 o 11:35
    nie dla mnie
    Jestem miłośniczką kąpieli, używam różnych produktów do kąpieli i ten dostałam w prezencie. Puder jest biały i nadaje wodzie w wannie mleczny kolor. Produkt dobrze nawilża skórę, zostawia na niej ją natłuszczoną warstwę, niestety w związku z tym dość mocno brudzi wannę. Widzę wiele pozytywnych opinii jeśli chodzi o zapach, ale dla mnie jest kompletnie nie do zniesienia, mdlący i nieprzyjemny. Ze względu właśnie na ten zapach na pewno nie kupię ponownie tego pudru. Zapach mocno utrzymuje się na ciele po kąpieli i na pewno dla osób, którym ten zapach odpowiada będzie to zaleta, dla mnie niestety – tragedia. Opakowanie ma pojemność 400g, a na opakowaniu możemy znaleźć zalecenie aby 100 g pudru wsypać do wanny na jedną kąpiel. Opakowanie ma wydrukowaną wygodną miarkę z boku. Myślę, że wystarczy też i na 6 kąpieli - próbowałam z mniejszą ilością pudru nie zauważyłam znaczącej różnicy.
    Zalety:
    • nawilża skórę
    Wady:
    • cena i wydajność
    • brudzi wannę
    Wiki951
    26 września 2022 o 20:08
    może być
    Kupiłam kiedyś ten produkt na targach, bardziej z ciekawości. Produkt przyjemny, choć nie widziałam jakiejś poprawy skóry po jego użyciu. Moim zdaniem lepsze dla skóry są peelingi i/lub balsamy z dobrym składem. Stąd też uważam, ze lepiej dopłacić i kupić dobry jakościowo balsam niż stosować pudry czy kule do kąpieli. Co do zapachu - mi nie odpowiadał, ale widomo że to indywidualna sprawa :)
  • 22 kwietnia 2022 o 7:35
    Ulubiony
    Lubię długie kąpiele w wannie i lubię gdy jakiś produkt wtedy mi towarzyszy. Jestem miłośniczką umilaczy do kąpieli i nie mogłam koło tego produktu przejść obojętnie. Puder, bo o nim tu mowa zamknięty jest w plastikowym opakowaniu z nakrętką o pojemności 400 g. Pojemność nie jest tutaj przypadkowa, ponieważ na jedną kąpiel przypada 100g produktu. Na słoiczku znajduje się miarka, która pozwala dozować odpowiednią ilość pudru. Zapach pudru jest słodki, przyjemny i dobrze wyczuwalny. Woń wypełnia całą łazienkę i ani na chwilę nie słabnie. Mimo swojej intensywności, zapach pozostaje stonowany i dzięki temu nie drażni podczas dłuższej kąpieli i długo utrzymuje się na skórze. Kiedy wrzucimy puder do wody on się natychmiast się rozpuszcza, tworzy na powierzchni wody oleistą taflę i przepięknie pachnie. Kiedy już się w niego zanurzymy cudownie otula nasze ciała (i zmysły), a stopień w jakim nawilża skórę jest tak duży, że nie muszę już używać balsamu po kąpieli. W składzie produktu oprócz koziego mleka, znajdziemy również masło shea oraz olej ze słodkich migdałów. Produkt ma super skład i warto się na niego skusić.
    • Działanie
    • Jakość
    Wady:
  • 28 grudnia 2021 o 16:27
    Mleczna kąpiel :)
    Puder do kąpieli marki Hagi jest chyba moim aktualnym kąpielowym ulubieńcem. Opakowanie to dość duży, plastikowy słoik z minimalistyczną, charakterystyczną dla marki grafiką. Producent przewiduje, że zawartość powinna wystarczyć na na cztery kąpiele. W składzie znajdziemy m.in. witaminę E, masło shea i olej ze słodkich migdałów. Błyskawicznie rozpuszcza się w wodzie nadając jej piękny, mleczny kolor. Wyjątkowy zapach jest dość intensywny, dzięki czemu możemy bez problemu poczuć się jak w domowym SPA :) Dodatkowo utrzymuje się on na skórze również po kąpieli przez dość długi czas! Skóra po wyjściu z wanny jest bardzo delikatnie natłuszczona i świetnie nawilżona. Jak dla mnie używanie balsamu jest zbędne. Puder wystarczył mi na pięć użyć i przyznaję, że używanie go było czystą, relaksującą przyjemnością. Polecam :)
    Zalety:
    • Mleczna kąpiel jak w SPA :)

Zobacz także inne Sole do kąpieli