Pasty do włosów

3 na 51 opinię

Odylena
    13 grudnia 2013 o 11:49
    Daleko do ideału.
    Mam włosy bardzo długie i często układam je w różne upięcia, by w ciągu dnia było mi wygodnie. Wówczas pasuje użyć w miarę dobrej jakości lakieru, który lekko utrwali fryzurę i pozostawi ją w nienaruszonym stanie przez cały dzień. Ten lakier ogólnie zły nie jest, ale jednak czuję mały niedosyt, ponieważ ma kilka irytujących wad. A za tę cenę nie powinno ich być. <b>Zalety:</b> *fajnie podnosi objętość włosów kiedy spryskamy je u nasady, sprawia że robią się uniesione i puszyste *na włosach wygląda dość naturalnie, z reguły ich nie skleja *odpowiednio utrwala tę fryzurę (hold level 3 i to się zgadza), usztywnia włosy *mam wrażenie, że jest odporny na wilgotność, wiatr i inne nieciekawe warunki atmosferyczne *przyjemny kwiatowo-owocowy zapach *porządny spray, który się nie zacina ani nie psuje *zawiera filtr przeciwsłoneczny *całkiem nieźle utrwala loki i fale *całkiem wydajny <b>Wady:</b> *niby jest z nim wszystko ok - utrwala, nie skleja, ale problem zaczyna się wtedy gdy przed kolejnym użyciem nie umyjemy włosów; moje rzadko się przetłuszczają, dlatego myję je 2 razy w tygodniu; kiedy chcę użyć lakieru drugi dzień z rzędu jeszcze przed umyciem włosów dzieją się straszne rzeczy - po spryskaniu fryzury pojawiają się białe grudki lakieru na włosach, wtedy już się kleją i wyglądają jakby były niezadbane, brudne i z łupieżem - dla mnie jest to nie do przejścia, ponieważ nie mam zamiaru specjalnie myć każdego dnia moich długich po pupę włosów, bo one na ogół tego nie potrzebowały *w składzie na pierwszym miejscu jest alkohol - spray przesuszył mi skórę głowy powodując jej łuszczenie czyli łupież (a wcale nie używałam go jakoś intensywnie, dużo, codziennie) - na szczęście był to lekki łupież i po odpowiednim szamponie i masce odpuścił *spray przesusza również włosy i sprawia, że są sztywne i szorstkie *kosmicznie wysoka cena *alkohol jest wyczuwalny w zapachu i trochę go psuje Reasumując - używając tego lakieru trzeba mieć na uwadze, że wieczorem będzie należało zmyć go z włosów, bo inaczej stanie się masakra. Jest on dobry do użycia raz na jakiś czas, bo przy częstym stosowaniu będzie przesuszał skórę głowy i włosy. Niefajnie. Ale muszę też przyznać że efekt na świeżych, nie pryskanych dzień wcześniej tym lakierem włosach jest całkiem niezły i dlatego oceniam na 3 gwiazdki. Będę więc używać go już rozsądnie - maksymalnie raz w tygodniu. Uważam jednak, że nie jest wart tak wysokiej ceny i raczej nie kupię ponownie. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 butelka