Pasty do włosów

Marion Final Control Kręcone włosy, Krem do stylizacji

MARION Final Control krem do stylizacji włosów kręconych 150ml

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 14 października 2022 o 22:16
    Ideał
    Na wstępie zaznaczę, że używam go nieco inaczej. Mam włosy falowane wysokoporowate i nie udało mi się tym produktem wydobyć niespuszonych fal , ale... Nakładam go na włosy jako stylizator przed papilotami i tak idę spać. Rano włosy są super wygładzone, miękkie, nawilżone, nieposklejane, falują na wietrze jak w reklamie XD ludzie ciagle je komplementują. Trzymają skręt przez wiele dni. Dla mnie ten produkt to jest hit, bo jako stylizator robi przy okazji robotę jak najlepsza maska. Produkt nakładam na włosy sztywne i szorstkie (takie mam), a budzę się z miękkimi jak u niemowlaka. Do tego pięknie pachnie (mam skojarzenia z czarnym Narciso Rodriquezem). U mnie wydajny , chociaż włosy go piją. Tubka wygodna, nie ma się do czego przyczepić.
    Zalety:
    • Nawilża jak szalony ale nie puszy
    • Idealny pod papiloty
    • Pięknie pachnie
    • Wygodna tubka
    • Atrakcyjna cena
    Wady:
    • Co najwyżej mogę się przyczepić do małej dostępności, ale w zasadzie brak wad.
  • 8 sierpnia 2022 o 16:59
    Super, super i jeszcze raz super
    Jestem pozytywnie zaskoczona tym jak ten produkt mi się sprawdza. Stosuję go do codziennej pielęgnacji. Jest super do układania włosów właśnie jak są wilgotne. Włosy są odżywione, podbite a skręt podkreślony na maksa. Nawet jak na dworze jest więcej wilgoci nie ma mowy o puszeniu się. Troszkę nie podoba mi się konsystencja dla mnie deczko za gęsta.
    Zalety:
    • Zapobiega puszeniu
    • Podbija i podkreśla skręt
    • Odżywia
    MiluSsa
    3 września 2021 o 17:30
    Nie dla mnie
    IG: @opiniekosmetyki Krem do stylizacji dla włosów kręconych zamieszczony jest w dobrze wykonanej tubce. Zawiera 150ml. Kosmetyk nie sprawdził mi się. Kupiłam go, aby spróbować wydobyć skręt z moich włosów. Mam wrażenie że krem na włosach nie jest trwały, szybko znika z włosów. Być może jest dla mnie za słabym podtrzymaniem i zdefiniowaniem skrętu. Producent obiecuje system przeciw elektryzowaniu się, co mogę potwierdzić - włosy po nim nie elektryzują się, ani nie puszą. Po użyciu produktu, moje włosy były bardziej lśniące. Konsystencja jest bardzo lekka i łatwo zmywa się z włosów. Ocena: 3/10 Cena: do 10 zł
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • nie elektryzują mi się włosy
    • błyszczą się
    Wady:
    • nie podtrzymuje mojego skrętu
    • szybko ściera mi się z włosów
    HonoSa
    5 maja 2021 o 16:34
    Wyraźnie zdefiniowane loki, ale tylko do doraźnego użytku
    Moje długie włosy mają dużą tendencję do falowania i ochoczego" poddawania się" wszelkim zabiegom stylizacyjnym. Na co dzień staram stosować dla podkreślenia skrętu żel aloesowy lub żel lniany. Czasem zależy mi jednak na zdefiniowaniu nie fal, ale bardziej wyrazistych loków. Jeden z preparatów, który dość dobrze współpracuje z moją czupryną i nie powoduje nieestycznego puchu, jest krem do stylizacji Final Control Kręcone Włosy Marion. Uzyskane dzięki niemu loki są sprężyste i mają ładny kształt. Zauważyłam jednak, że preparat Marion trochę przesusza moje włosy. Z tego względu sięgam po niego tylko "od czasu do czasu"- kiedy zależy mi na szybkim wystylizowaniu włosów. Być może u innych pań ten problem się nie pojawi-warto jednak to wziąć pod uwagę przed zakupem produktu. Z mojego doświadczenia wynika także, że łatwo przesadzić z ilością produktu i przeciążyć włosy. Do wystylizowania fryzury wystarczy aplikacja niewielkiej ilości kremu, który jest bardzo wydajny. Produkt oceniam jako łatwo dostępny i niedrogi, ale doraźny "stylizator", który w codziennym użytkowaniu może pogorszyć kondycję włosów.
    Zalety:
    • szybko definiuje wyraźne loki
    • niewysoka cena
    • łatwa dostępność
    • nie powoduje efektu "spuszenia"
    Wady:
    • może wysuszać włosy
    • łatwo przeciążyć fryzurę
    Drogeria Natura
    0sugar
    5 września 2020 o 18:28
    Rewelacja
    Krem spełnia wszystkie moje oczekiwania. Mam włosy typu 2c/3a i po użyciu produktu skręt jest naprawdę fajnie zdefiniowany, przy czym włosy nie są posklejane. Krem totalnie wyparł używaną przeze mnie do tej pory piankę, będąc delikatniejszym dla włosów. Porcja nieco mniejsza od orzecha włoskiego wystarcza na włosy do łopatek. Efekt dużo lepszy, niż można spodziewać się po cenie.
    Zalety:
    • działanie