Priscilla Presley Moments EDT

yvellyn
    2 stycznia 2016 o 12:47
    The Best
    Do tego zapachu mam ogromny sentyment. Kupiłam go ponad 20lat temu,nie mam go już od bardzo dawna,ale do tej pory pamiętam ten elegancki,zmysłowy zapach..Kobiecy,z klasą, elegancki przez duże L. Nie tak jak teraz mdłe owocki,kompociki,ktorymi jesteśmy zalewani jeden za drugim przez wiele szanujących się marek. Miał styl i charakter,szkoda,że tą drogą świat perfumeryjny dalej nie kroczy. Używam tego produktu od: wiele lat temu Ilość zużytych opakowań: 2 butelki
    syl74
    2 stycznia 2016 o 12:14
    Niepowtarzalny i jedyny!!!
    Niepowtarzalny i uwodzicielski zapach. Moments to zapach kobiety z klasą. Mocno aldehydowy, gęsty, kwiatowy, słodki. Pamiętam go jeszcze z czasów gdy byłam nastolatką. Używała go moja ciocia. Flakonik Moments zawsze stał u niej w łazience. Podczas każdej wizyty u niej napawałam się tym zapachem, strasznie mi się podobały, takie eleganckie, kobiece. Gdy dwa lata temu nadarzyła się okazja od razu zakupiłam upragniony flakonik. Nie używam ich codziennie bo mam wiele zapachów ale czasami po prostu mam ochotę nimi pachnieć. Zapach nie podobny do żadnego ze znanych mi zapachów, nie można pomylić go z żadną inną perfumą, bardzo oryginalny! Mocno wyczuwalna tuberoza, brzoskwinia, bergamotka osłodzona wanilią, paczula, piżmo. Piękne perfumy! Używam tego produktu od: Dwa lata Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego
  • 9 grudnia 2013 o 20:19
    Rewelacyjny!
    Cudowny i niepowtarzalny. Uwodzicielski, intrygujący nie do zapomnienia. Rzeczywiście na samym początku zbyt ostry, przytłaczający ale później(potrzebuje sporo czasu) zniewalająco seksowny, eleganciki, piękny. Na pewno dla kobiet pewnych siebie, eleganckich i dojrzałych. Pamiętam jak zaczęłam się spotykać z pewnym mężczyzną, zapytał mnie wtedy czy robię mieszanki z perfum, pomyślałam , że ten zapach mu nie odpowiada ale on odparł, że wręcz odwrotnie, że go doprowadza do ekstazy, opowiedział mi wtedy o jakimś filmie gdzie kobieta robiła mieszanki perfum i zniewalała nimi mężczyzn, miała nad nimi pełną władzę :) Pytali mnie o nie mężczyźni na ulicy, w windzie, wtedy pomyślałam, że nie tylko dla mnie muszą być wyjątkowe, ale nie byli to mężczyźni typu " budka z piwem" czy "dresy na co dzień" Do dzisiaj mam ich zapach w głowie i bardzo za nimi tęsknię. Przerzuciłam się na Gloria Cocharel i eden, jedynie one dają mi tę namiastkę niepowtarzalnosci. Używam tego produktu od: używałam obecnie jest nieosiągalny a szkoda :( Ilość zużytych opakowań: 3op 50ml
  • 20 listopada 2010 o 11:01
    Najcudniejszy
    Ubolewam niezmiernie, że nie można go już dostać w regularnej sprzedaży. To raz. Dwa - jest nieziemski, elegancki, starodawna klasyka. Cudny. Zapach Hollywood lat 20, eleganckiej damy w futrze. Używam tego produktu od: niesety tylko próbka Ilość zużytych opakowań: próbka
    qqłka
    23 czerwca 2010 o 10:44
    klasyczny tuberoziak
    Od dwóch co najmniej lat leżakuje u mnie ledwie zaczęte 20ml edt tego zapachu. Nabyłam go przy okazji zakupów różnych miniatur perfumek. Przetestowałam, uznałam za mało atrakcyjny, nieco archaiczny, kwiatowy dla starszych pań. Ostatnio zaglądając na aukcje z perfumami zoczyłam ten zapach i zaskoczyły mnie ceny i pewien nimb niedostępności oraz wyjątkowości otaczający te perfumy w opiniach innych użytkowniczek... Przetestowałam więc ponownie i nadal twierdzę, że to żaden wyjątek ani piękność wśród jemu podobnych takich jak Gloria Vanderbilt, Ysatis, Mystere, Bijan łamanych przez Cabochard, co daje zapach szyprowo roślinnno aldehydowy. Tuberoza na ylangu z odrobiną bergamotki słabiutko osłodzona wanilią, ale z czymś mydlanozielonym - kwaśno szyprowym w tle. Czuję się w nim staro, smutno... Zupełnie nie na radosne słoneczne dni. Również nie na wielkie wyjścia, ot dla starszej pani do kościoła (bynajmniej nie mam nic przeciw starszym paniom i bywaniu w kościele, ale wydaje mi się, ze najlepiej to porównanie zobrazuje moje odczucia czytelniczkom tej recenzji) Traktuję z szacunkiem, bo coraz trudniej ję zdobyć, ale tez używać nie jest łatwo (znaczy przyjemnie...). Buteleczka śliczna, ale zawartość taka sobie...Używam tego produktu od: co najmniej 2 lata Ilość zużytych opakowań: swoje 20ml