Wibo Matching Foundation Podkład dopasowujący się do koloru skóry

• 29 czerwca 2017 o 19:57
    tragedia
    Jeden z najgorszych podkładów jakie miałam. Często sięgam do testów po tanie drogeryjne podkłady, bo potrafią zaskoczyć swoją jakością i trwałością, jednak ten tutaj oceniam jako wielki bubel, który zniechęcił mnie do produktów Wibo do twarzy innych niż kultowy rozświetlacz. + jedyne plusy jakie zauważyłam to niska cena i dobra dostępność, co wcale mnie nie dziwi przy gamie kolorystycznej dla mulatek albo mocno opalonych / spalonych dziewcząt - lejąca konsystencja, która sprawia, że produkt jest dosłownie wszędzie i tu nabranie wprawy nic nie daje, bo z lejącym Affinitonem idzie sobie poradzić, a tutaj jest słabo - ciemne kolory, nawet najjaśniejszy był dla mnie za ciemny, a nie jestem bladziochem, zazwyczaj używam średnich tonów - podkład ciemnieje z biegiem czasu i można wyglądać naprawdę źle, na pewno nie było to obiecane dopasowanie się do koloru skóry, a efekt nieudanej wizyty w solarium - krycie ma zerowe, raczej jak słaby BB krem niż podkład, smugi i rozcieranie się jest na porządku dziennym, a beauty blendery i pędzle mocno wchłaniają lejący podkład - nawet z korektorami (zazwyczaj zbyt jasnymi, co nie wyglądało dobrze) i pudrami matującymi efekt mnie rozczarowywał i zazwyczaj używałam go w dni "make-up no make-up", bo na całodniowe wyjście do pracy / szkoły / na miasto się nie nadaje, chyba, że ktoś ma idealną cerę o ciemnej karnacji, wtedy można zaryzykować
  • 19 października 2016 o 7:57
    Nie ideał ale...
    Dostałam go w spadku od mamy,której tez ktos go sprezentował ale ze ona nie używa podkładów więc sprawa jasna.Na poczatku bardzo sceptycznie do niego podchodziłam(bo jakas nieznana mi firma,bo taniocha itp :-)) i po jednym użyciu leżał sobie trochę na półce.Jednak na lato nie miałam nic lżejszego wiec postanowiłam przeprosić to mazidło i nawet sie polubiliśmy. Ale do rzeczy. Podkład lekki,troszkę lejący ale mi to nie przeszkadza (kwestia wprawy zeby za dużo nie wyciskać), miła konsystencja,nie waży się,umiarkowanie matuje,nie zapycha.Ma przyjemny zapach choć ja zwykle wybieram podkłady nieperfumowane(generalnie lubię jak mi pachną tylko perfumy) ale w jakości nic mu to nie ujmuje.Jesli chodzi o krycie to jest minimalne,raczej wyrównuje koloryt,dla cer z problemami i przetłuszczających się raczej sie nie sprawdzi.Ja używałam go z korektorem i było przyzwoicie.W porównaniu z droższym ale bardzo podobnym,rozreklamowanym podkładem Rimmela MP ten wypada zdecydowanie korzystniej.
  • 2 czerwca 2016 o 10:28
    Beznadziejny
    NIE POLECAM ! Zbyt płynny, wylewa się z opakowania. Kupilam najjaśniejszy odcien, a i tak jest za ciemny W ogole nie widać go na twarzy Nie przypomina mi on podkładu tylko jakiś krem. Nie kryje i krótko się trzyma Za taka niska cenę nie ma co się spodziewać, ale miałam o wiele lepsze podkłady w również niskich cenach.
  • 9 listopada 2015 o 14:42
    Tania opcja, ale nie ideał
    Oceniam kolor IVORY (najjaśniejszy), cera MIESZANA Przyjemny produkt, choć do ideału mu daleko.Rzeczywiście matuje twarz, wykończenie naturalne. Mat trzyma się przyzwoicie nawet do 5 godzin (zagruntowany pudrem). Powoli się ściera/schodzi z twarzy. Nie wchodzi w pory ani zmarszczki. Nie pogarsza stanu skóry. Jednak najjaśniejszy kolor nie jest wcale taki jasny. Oceniłabym go jako sand lub baige. Nie dla bladziochów. Dodatkowo oksyduje. Tubka mała i lekka, ale jakoś tak zawsze za dużo tego produktu się z niej wylewa. Uwaga na zapach, który utrzymuje się cały dzień. Fajna konsystencja. Nie polecam nakładać pędzlem, palcami jest najłatwiej i wtedy nie smuży. Po 6 godzin spłynął mi z nosa (ach to sebum), ale trzymał się wokół jego płatków. Ogólnie efekt ok Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 4 sierpnia 2015 o 17:16
    Polecam
    Polecam ten produkt z czystym sumieniem : + Produkt dobrze się rozprowadza + Idealnie stapia się ze skórą + Nie wysusza ( mam cerę suchą ) + Dobrze matowi skórę + Ma piękny zapach + Nie uczula mnie mimo tego że mam do tego skłonności| + Niska cena + Nie spływa z twarzy + Naturalnie wygląda ( brak efektu maski ) Jedyne co zauważyłam to słabe krycie, aczkolwiek moja cera nie jest problematyczna więc mi to nie przeszkadza. :) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie