Lubię do niego wracać.
Do tego antyperspirantu wracam już od dobrych kilku lat, jest fajny, ale nie idealny.
Zamknięty został w aluminiowym opakowaniu o białym kolorze z różowymi akcentami. Do wyboru mamy dwie pojemności, standardową i większą 250ml. Zamykany jest poprzez przekręcenie góry sprayu, tak więc nie ma obaw, że spadnie nam w torbie zatyczka i się uruchomi. Spray leci dobrze, nie zacina się i nie pluje, a sam strumień jest idealny - nie za wąski i nie za szeroki, wiec aplikacja produktu przebiega bardzo sprawnie.
Zapach, jak sama nazwa wskazuje, jest kwiatowy. Jednak spokojnie, nie jest to zapach mega mocny i duszący, jest wyczuwalny, ale jednak nie gryzie się z perfumami, a jedynie roztacza się delikatnie w koło. Gdy się spocimy, to ładnie maskuje niezbyt przyjemny zapach potu.
Jest to produkt do codziennego stosowania na "zwyczajny dzień" i do tego sprawdza się znakomicie. Dobrze chroni, ale nie znakomicie, znaczy na siłownie nie ma szans, tak samo przy jakiś stresujących sytuacjach czy w upał, ale tak do pracy, sklepu czy do domu jak najbardziej daje radę. Nie wiem jak ta 48h ochrona, bo nie wyobrażam sobie się nie myć przez 2 doby, ale cały dzień wytrzymuje ;)
Nie podrażnia delikatnej skóry pod pachami, nawet stosowany zaraz po goleniu. Nie wywołał u mnie żadnego pieczenia czy zaczerwienia.
Nie zostawia śladów na kolorowych ubraniach i skutecznie chroni przed żółtymi plamami na białych. Co do ciemnych, to trzeba zakładać ostrożnie bluzkę, bo jednak po bokach mogą się pojawić charakterystyczne białe paski, jednak prócz lekkiego zabrudzenia pod pachami nic na stałe nie zostaje, a te co robi łatwo schodzą w praniu. Uznaję więc, że pod tym względem spełnia się znakomicie, zwłaszcza, ze ubrań nie niszczy (nie stają się sztywne jak po niektórych antyperspirantach).
Wydajność jak to w spray'ach, znaczy kiepska, a nawet bardzo... Jednak ja jestem pryzwyczajona głównie do sztyftów, które ciężko skończyć, więc wiecie jak to jest z obiektywną oceną.
Podsumowując - przyjemny zapach, wygodny w uzyciu, nie podrażniajacy i ok na codzienny użytek w mało wymagających sytuacjach, ale pewności 100% po nim zdecydowanie nie ma. Często jest na promocji, więc polecam samemu przetestować, ja tam lubię do niego wracać.
Zalety:
- wygodne opakowanie
- zapach
- nie podrażnia
- nie niszczy ubrań
- ochrona ok
Wady:
- wydajność (ale ja jestem przzywczajona do sztyftów, więc wszystkie spray'e wydają mi się strasznie słabo wydajne)
- zostawia lekkie ślady na ciemnych ubraniach (ale łatwo się spierają, więc nic szkodliwego)