Dezodoranty i antyperspiranty

Adidas for Women, Cool & Care, Control Spray Antyperspirant w sprayu

Adidas Cool & Care Control Woman dezodorant Spray 150ml

• 5 września 2024 o 20:13
    Polecam
    Adidas for Women Cool & Care to świetny dezodorant dla aktywnych kobiet. Zapewnia długotrwałą ochronę przed potem, a jednocześnie jest łagodny dla skóry. Jego świeży, sportowy zapach daje uczucie energii i czystości przez cały dzień. Idealny wybór na intensywne dni lub treningi, gdy potrzebujesz połączenia skuteczności i komfortu!
    • Atrakcyjna cena
  • 14 kwietnia 2024 o 17:04
    Nie pamiętam ile razy wracałam
    Produkt do którego wracałam kilka razy (jak nie kilkanaście). Przepiękny, delikatny zapach, przez długi czas wyczuwalny na ciele. Doskonale sobie radzi z potem zarówno w ciągu dnia jak i na treningu. I co ważne - nie brudzi ubrań.
    Zalety:
    • cena - bywa trochę droższy niż inne produkty na półkach drogeryjnych, ale zdecydowanie warty
    • szata graficzna - prosta i estetyczna
    • efekt
  • 9 marca 2024 o 14:42
    Jest dobry, ale nie bardzo dobry
    Wolę antyperspiranty w kulkach. Mam wrażenie, że lepiej chronią przez swoją wodną konsystencję. W przypadku tych w sprayu dalej czegoś mi brakuje... Recenzowany antyperspirant marki Adidas może sugerować, że bardzo dobrze chroni. Owszem, kiedy zbijamy lenia na kanapie. Przy większym wysiłku niestety nie wyrabia. Sama aplikacja produktu jest bez wad. Atomizer działa ok, nie zacina się, bardzo dobrze rozpyla produkt. Zapach antyperspirantu jest słodki, dość mocny, ale mocno odświeżający. To na duży plus. Jest też dość wydajny, no i łatwo dostępny. Podsumowując nie wiem czy kupiłabym go ponownie.
    Zalety:
    • dostępność i cena
    • bardzo ładny, odświeżający zapach
    • atomizer działa bez zarzutu
    Wady:
    • nie chroni dobrze przy większym wysiłku
    Kaisja
    1 stycznia 2024 o 2:47
    Dobry i bezpieczny dla ciała oraz ubrań, choć skuteczny bardziej zimą, niż w upały, a jego zapach bym wysubtelniła
    W mały zapas antyperspirantów Adidas Cool & Care Control Ultra Protection zaopatrzyłam się kilka miesięcy temu w zwykłym spożywczaku, z uwagi na wyjątkowo korzystną cenę po ok. 5-6 zł (bez promocji widywałam je po ok. 10-12 zł – też nieźle), i zachęcona co do zasady pozytywnymi ocenami Wizażanek na Portalu, za które jestem bardzo wdzięczna, bo i ja oceniam zakup raczej pozytywnie, choć z dwiema uwagami wspomnianymi już w tytule recenzji. Kosmetyk ubrano w ładny, w jasnej, biało-różowej tonacji, schludny i bezawaryjnie działający, aluminiowy cylinder ze spray'em, drobno i równo rozpylający antyperspirant, który nie podrażnia skóry i nie plami ani ciała, ani ubrań. Rozpyleniu towarzyszy pudrowo-mydlano-kwiatowy zapach, który by mi się zapewne podobał, gdyby nie jakaś mocna i męcząca mnie nuta, buchająca we mnie ostro i drażniąco w trakcie aplikacji i utrzymująca się przez kilka godzin, choć nie aż tak, żeby przytłumić perfumy inne, niż "czyste" – "białe" lub wodne. Co do działania zaś dezodorant oceniam na skuteczniejszy zimą lub w nieaktywne, spokojne, leniwie spędzane dni. Kiedy zaczęłam stosować go tuż po zakupie, latem w gorętsze dni, zdarzało się, że robił mi numer, i choć chronił przed odorem potu, to nie przed lepkością skóry, a nie mam problemu z nadmierną potliwością. Na zimę się sprawdza, ale ponieważ preferuję prosto funkcjonujące kosmetyki, które skuteczne są zawsze, niezależnie od okoliczności, nie wymagając zadumy, czy akurat na ten moment się nadają, ten model oceniam tylko na cztery gwiazdki, i bardziej rekomenduję wersję "ciemnoróżową" - Adidas Cool & Care 6 in 1.
    Zalety:
    • skuteczność – bardzo dobrze chroni przed wonią potu nawet w wysokich temperaturach, w stresie lub w aktywnie spędzanym czasie, ale przy tak niesprzyjających warunkach – zwłaszcza w upały – zawodzi w zakresie lepkości skóry;
    • nie podrażnia, nie uczula skóry;
    • bezpieczny dla ubrań – nie bieli ciemnych, nie zażółca jasnych, nie plami, nie odbarwia;
    • konsystencja – świetna - niebrudząca, szybkowchłanialna w skórę;
    • wchłanialność – natychmiastowa, całkowita;
    • wydajność – 2-3 tygodnie – krótka, choć ani dobra, ani zła - typowa dla dobrze działającego antyperspirantu w spray'u;
    • opakowanie – schludny, jasny, biało-różowy, poręczny cylinder ze spray'em dobrze, równo, drobno rozpylającym kosmetyk;
    • cena – przystępna – ok. 10-12 zł (w zwykłym spożywczaku płaciłam pół roku temu nawet po ok. 5-6 zł)
    Wady:
    • klei się na skórze – w wyższej temperaturze, w stresującym lub aktywnie spędzanym czasie – jedynie leniwe, spokojne zimowe dni to pewniak;
    • zapach – pudrowo-mydlano-kwiatowy – z jakąś mnie akurat męczącą, drażniącą, mocną i ostrą nutą – za mocny, potrafiący początkowo nawet przytłumić "białe", świeże, "czyste" perfumy
  • 4 października 2023 o 9:57
    Ok
    ✔️Antyperspirant znajduje się w takiej aluminiowej buteleczce z ładnie kolorystyczną szatą graficzną. Automizer działa bez żadnego problemu tylko zatyczka całkiem luźna. ✔️Bardzo dobrze In rozpyla, nie zauważyłam żeby brudził ubrania. Też nie zauważyłam żebym jakieś miała podrażnienia: ✔️Zapach antyperspirantu jest delikatny, lekko wyczuwalny a do tego świeży. Chroni przez jakieś pare godzin dziennie. ✔️Co do ochrony to jest dobry bo do paru godzin utrzymuje, tylko jednak gorszy jest co do ochrony przy wysiłku fizycznym.