Pilniki do stóp

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 28 listopada 2019 o 19:00
    Dobry produkt w dobrej cenie
    Kto nie miał okazji przetestować jeszcze elektrycznego pilnika niech żałuje. Nie musimy inwestować w bardzo drogi sprzęt bo ten dostępny w Rossmannie daje sobie doskonale radę. Dzięki niemu oszczędzam mnóstwo czasu a efekt jest zadowalający. Cena wymiennych pilników też jest przystępna. Długo się zastanawiałam nad zakupem a teraz żałuję że tak długo zwlekałam. Stopy da się w kilka minut doprowadzić do stanu idealnego. Bateria wystarcza na bardzo długi okres użytkowania. Pilniki nie zużywają się szybko lecz trzeba dbać o ich higienę. Urządzenie działa bardzo sprawnie, u mnie już ponad 2 lata bez jakichkolwiek usterek.
    Zalety:
    • jakość
    • bezawaryjność
    • długo działa na jednych bateriach
    • pilniki nie zużywają się szybko
  • 22 stycznia 2019 o 17:54
    Tańszy odpowiednik Sholl
    Kupiłam pilnik przypadkowo. Szczerze to swój egzemplarz zawdzięczam temu, że wcześniej kupiłam go dla mamy na Dzień Matki. Jak to mówią promocje działają cuda, a ja kupiłam oba pilniki na promocji „Cena w Klubie” kosztował Ok. 50zł. Dla mamy wiadomo miał być to prezent ale dla mnie produkt do walki z brzydkimi piętami. Problem popękanych pięt nie był mi obcy po ciąży. Borykałam się z nim okropnie. A to kremy do pięt z mocznikiem, a to maseczki złuszczające. Szczerze nic nie pomagało. Postawiłam na tańszy odpowiednik popularnego pilnika elektronicznego Sholl. Łatwy w użyciu. Wystarczyło włożyć baterie, nakładka z rolką do ścierania była już w komplecie. Szybko i w łatwy sposób pozbyłam się suchych popękań na piętach i zrogowacialych miejsc na stopach. Zwykły pumeks nie dawał sobie z tym rady. Pięty były ładnie wygładzone. Na tej samej promocji kupiłam dodatkową rolkę z inną gramaturą. W pilniki łatwo można zmienić rolki a dołączona szczoteczka umożliwia wyczyszczenie zakamarków. W rączce umieszczona jest tez mała tareczka, która również można potraktować zrogowacenia. Ja byłam i jestem zachwycona produktem. Po użyciu wystarczy stopy umyć i nasmarować kremem do stop. W końcu znalazłam produkt za nieduża cenę, który pomógł moim piętom po ciąży.
    Zalety:
    • Cena- o wiele mniejsza jak produktów Sholl.
    • Dostępność- praktycznie w każdym Rossmannie
    • Łatwy w użyciu- wystarczy odpowiednia rolka, baterie i można pozbyć się zrogowaceń gdziekolwiek się jest.
    • Zgrabny i pasuje do ręki
    • Łatwy w utrzymaniu dzięki dołączonej szczoteczce do czyszczenia
    • Rolki bardzo często są w promocji w Rossmann
    • Nawet jeśli nie użyjesz albo nie używasz kremów pielęgnacyjnych możesz wypielęgnować swoje stopy
    Wady:
    • Baterie. Nowszy model posiada już akumulator dzięki czemu nie trzeba miec baterii na wymianę.
  • 17 maja 2017 o 18:53
    Szalu nie ma
    Ja mam wersje z akumulatorkiem.Produkt rozladowuje sie po 20 min a nie po 50 jak obiecuje producent.W zestawie mialam czarna i nieb.rolke.czarna zdecydowanie lepiej radzi sobie z twarda skora.ogolny efekt mnie zadawala.Nie jest zle tym bardziej,ze moje stopy maja tendencje do rogowacen.
  • 28 kwietnia 2017 o 17:52
    Lubię go
    PLUSY: Jest tańszy od jego odpowiednika z Scholl'a, a ma takie samo/ lub podobne działanie. Jest dostępny w Rossmanie i jego wymienne końcówki także. Też są tanie - 2 szt - 10 zł Dość dobrze radzi sobie z piętami. Nie jest to może zbyt długotrwały i spektakularny efekt, ale na moje potrzeby wystarczy. Wygodnie leży w dłoni. MINUSY: Końcówki dosyć szybko się tępią, ale za tą cenę można, a nawet powinno się je częściej wymieniać. Trzeba uważać na wciąganie skóry przez to urządzenie, bo możemy sobie niechcący zrobić krzywdę. O ile na piętach nie da rady wciągnąć skóry i jej "uszczypać" to jeśli wyjedziemy trochę dalej, cienką skórę stóp może złapać. Działa na baterie, ja osobiście wolałabym dać ciut więcej za urządzenie, a mieć je ładowane sieciowo. Źle się go czyści. Nie da rady dobrze oczyścić pilnika, nawet dołączoną szczoteczką, a nie wolno go moczyć wodą. Nie jest to więc zbyt higieniczne urządzenie. Nie chcę nawet myśleć ile na nim może bytować bakterii.
    SSylcia
    4 lutego 2016 o 19:52
    nie najgorszy
    ogólnie jestem zadowolona, ale powinni przemysleć budowę nakładki ścierającej, przez obudowę niemożna wykorzystać boków rolki. denerwuje mnie też, ż nie spotkałam się w żadnym sklepie z nasadkami o najwiekszej ścieralności a na opakowaniu wyrażnie jest napisane że występują w trzech \'\'grubościach\'\' Używam tego produktu od: 06.2015 Ilość zużytych opakowań: 1 całe