Żele pod prysznic

Isana Med, Creme - Ol Dusche Kremowy żel pod prysznic z leczniczymi olejami

white90
    21 maja 2021 o 23:17
    Cudowne nawilżenie
    Przejdę od razu do konkretów ;) żel ma kremową konsystencję i bardzo delikatny zapach. Fajnie się rozprowadza i nie trzeba zużyć dużej ilości. Mam skórę suchą i raczej nie spodziewałam się cudów po żelu pod prysznic. Nie sądziłam że żel faktycznie może nawilżyć a tu zaskoczenie! Zgodnie z informacją podaną na opakowaniu, skóra stała się mniej sucha. Warto przetestować!
  • 7 września 2020 o 16:59
    Może troszkę nudny, ale w sumie bliski ideału :)
    Ponieważ jestem w ciągłej fazie poszukiwania idealnego żelu pod prysznic (który będzie miał dobry skład, nie wysuszy skóry, będzie w przyzwoitej cenie i łatwo dostępny - wiem, praktycznie mission impossible :)), skusiłam się na kremowy żel z olejami od Isany. Z pewnością spełnia kryterium dobrej dostępności (każdy Rossmann) i niskiej ceny (5-7 zł, w zależności od promocji). W składzie co prawda jest SLS, ale sporo za niezmydlonym olejem sojowym (który jest już na drugim miejscu po wodzie - wow!) i innym łagodnym składnikiem myjącym. Poza tym mamy glicerynę, olej ze słodkich migdałów i witaminę E. W braku SLS byłby to ideał składowy, ale wciąż jest bardzo przyzwoicie i nie będę się czepiać. Żel jest jak sama nazwa wskazuje - kremowy. Ma biały kolor i zapach charakterystyczny dla kremu Nivea albo innych natłuszczających klasyków. Dość dobrze się pieni i otula naszą skórę podczas mycia pod prysznicem. Po użyciu go nie ma uczucia ściągnięcia, nie zdziera ochronnej warstwy lipidowej skóry do zera, choć jednocześnie satysfakcjonująco oczyszcza. Butelka jest plastikowa, zamykana na "klik". Łatwa w obsłudze, żel wygodnie się dozuje z dość dużego aplikatora. Mój chłopak nawet stwierdził, że "ten żel jest bardzo spoko" i chociaż czasem jęknie, że kuszą go te wszystkie kosmetyki o zapachu potrójnych limonek czy eukaliptusów z Nowej Gwinei, to ufa mi, że zazwyczaj te co bardziej wymyślne kompozycje mają równie długie i skomplikowane składy, co linie zapachowe. :) Isana może się przy nich wydawać nudna, ale świetnie spełnia swoje zadanie. Butelka starczyła na dwa tygodnie z małym hakiem używania przez dwie osoby, jak za te pieniądze to naprawdę nie mam zastrzeżeń. To naprawdę przyzwoity kosmetyk za niewielkie pieniądze, polecam zainteresować się nim wszystkim z wrażliwą skórą, szukającym czegoś łagodnie oczyszczającego.
    Zalety:
    • bogaty olejowy skład
    • nie wysusza skóry
    • nie podrażnia
    • wytwarza kremową pianę
    • łagodny zapach kremu Nivea
    • dobrze oczyszcza
    • niska cena
    • dostępny w każdym Rossmannie
    Wady:
    • jedna jedyna wersja zapachowa :)
    • SLS w składzie (choć na szczęście neutralizowany olejami)
  • 24 stycznia 2020 o 22:02
    nie wysusza skóry
    co prawda żel zawiera niechlubne SLS, jednak jest to jeden z niewielu żeli które w przypadku co dziennego stosowania nie wysusza skóry, niestety nie jest tak dobry jak biały jeleń z kozim mlekiem, który zawiera nawilżające składniki i ma ładniejszy zapach, konsystencję i skóra po nim jest mniej przesuszona.
    Zalety:
    • skutecznie oczyszcza
    • ma delikatny zapach
    • nie wysusza skóry
    Wady:
    • bardziej wysusza skórę niż żel poleny - Biały jeleń z kozim mlekiem
  • 10 października 2019 o 12:03
    świetny żel do delikatnej i suchej skóry !
    Kremowy olejek pod prysznic znajduje się w zwykłej białej butelce o pojemności 250 ml. Jest przeznaczony do suchej i wrażliwej skóry. Jego konsystencja jest średnio gęsta, nieco kremowa, delikatna. Po zastosowaniu, pozostawia na skórze warstwę ochronną - jakby film dzięki czemu nasza skóra jest delikatna i gładka. Żel świetnie nadaje się do skóry suchej i wrażliwej. Nie powoduje reakcji alergicznych i podrażnień. Jest raczej średnio wydajny. Ma niską cenę.
    Zalety:
    • delikatna kremowa konsystencja,
    • przyjemny zapach,
    • pozostawia na skórze warstwę ochronną
    • idealnie nadaje się do skóry suchej i wrażliwej,
    • zawiera naturalne oleje ochronne
    • nie powoduje alergii i podrażnień,
    • niska cena
  • 27 września 2019 o 10:55
    fajny, ale szału nie ma
    Żel ma fajną konsystencję, lekko się pieni, ma niewyczuwalny bardzo delikatny zapach ( jeżeli ktoś nie lubi mocnych zapachów to ten jest idealny), raczej nie nawilża skóry, ale też jej nie przesusza czy podrażnia. Szczerze to myślą, że będzie lepszy.