Kolastyna CC Krem SPF 20

• 30 sierpnia 2018 o 22:29
    Bubel
    Ten krem kupiłam trochę w ciemno, ponieważ nie sprawdziłam jego odcienia. I to był mój błąd. W sklepie zasugerowałam się, że skoro jest napisane light to będzie jasny. Po nałożeniu go na twarz śmiało mogę stwierdzić, że jest to bardzo ciemny odcień, na pewno nie dla bladej skóry jak moja. Mimo tego, że jest za ciemny dałam mu szansę i posmarowałam nim twarz. Rozprowadza się dobrze, bez większych problemów. Nie zostawia smug, ale kompletnie nie wyrównuje kolorytu skóry. Podczas noszenia bardzo ciemnieje. Odcień do mojej skóry był za ciemny ale podczas noszenia zrobił się marchewkowy. Krycia nie ma żadnego, nie robi totalnie nic, prócz zmiany w marchewkę .
    Wady:
    • ciemnieje, odcień light jest okropnie ciemny, nie kryje, nie wyrównuje kolorytu, brak efektu jakiegokolwiek
  • 7 kwietnia 2018 o 20:18
    rozczarowałam się
    Na opakowaniu oczytałam się co to ten cudowny krem nie robi, niestety to wszystko co pisało na opakowaniu to pic na wodę fotomontaż. Nie dał mojej skórze żadnego blasku, krycia no nic! Kupiłam go w sklepie wszystko po 2,9 zł i tyle może być warty.
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • nic nie daję ani krycia ani matu
    kamoni7
    19 sierpnia 2017 o 21:17
    Tani i dobry
    Mam odcień Medium, który jest dość ciemny, ale dla mnie odpowiedni w okresie letnim, gdy jestem opalona. Konsystencję ma lekką, łatwo się rozprowadza. Zapach ma przyjemny, świeży i taki lekko "energetyczny". Jest wydajny, niewielka jego ilość wystarczy, aby pokryć całą twarz. Wyrównuje koloryt. Krycie ma bardzo małe, nie przykryje naczynek czy przebarwień. Daje efekt"glow". Przypudrowany wygląda bardzo naturalnie i spokojnie wytrzymuje cały dzień. Nie przesusza, wygodnie się go nosi na twarzy. Moja skóra czuje się z nim bardzo komfortowo. Nie zapycha, nie wyskaują po nim żadne niespodzianki. Duży plus za filtr 20SPF, który może nie jest wysoki, ale niektóre droższe podkłady i tego nie mają. Ogólnie dobry i tani krem BB.
  • 15 czerwca 2017 o 12:44
    Różowa porażka
    Produkt zamknięty w estetycznym (bardzo ładnym kolorystycznie, wręcz eleganckim) praktycznym i poręcznym opakowaniu (miękka, wygodna tubka). Z przyjemnością ustawiłam go na toaletce, gdzie cieszy oko. Dostałam pełnowymiarowy parę dobrych miesięcy temu w gratisie, ale dopiero tearz nadszedł jego czas. Pomyślałam, że (opornie, bo opornie, ale) zrobiło się ciepło i to akurat coś dla mnie (nie przepadam za podkładami, wybieram zawsze lekkie, kryjące tylko na siarczyste mrozy), więc taka alternatywa trafia w moje potrzeby idealnie. Jestem posiadaczką cery dojrzałej i mieszanej (z tym, że strefa T nie sprawia mi większych problemów). Używam odcienia medium i jedno, co mogę stwierdzić na pewno, to to, że nie ma on nic wspólnego ze "średnim", jest ciemny - za ciemny do mojej dość śniadej, lekko już opalonej cery. Poza tym przebijają w nim tony różowe, co dla mojej "ciepłej", o żółtych tonach karnacji jest zabójstwem. Rozprowadza się nieźle, w pierwszej chwili sprawia dobre wrażenie, ale na tym koniec. Nie współpracuje z innymi kosmetykami. Musi być koniecznie przypudrowany, a po tym tworzy efekt ciastka. Krem cc powinien raczej ukrywać niedoskonałości i niedostatki, natomiast u mnie po jego użyciu strefa T się regularnie błyszczy - po co mi kosmetyk, który podbija problemy cery? Jak ktoś napisał: "trądzikowi i naczynkom nie da rady", więc niby co ma przykrywać? Innych problemów z cerą nie miewam. Zastanawiam się nad przetestowaniem odcienia jasnego (realnie: "średni beż"), może wrażenie byłoby lepsze?
    Zalety:
    • Umiarkowana cena, przyjemna konsystencja, bardzo ładny zapach, estetyczne, poręczne, praktyczne opakowanie.
    Wady:
    • Opisane powyżej. Największa: nieadekwatność odcienia do nazwy na opakowaniu. Osoby o średnio-ciemnej karnacji powinny wybrać odcień "light", nie mam pojęcia, co należałoby polecić jasnoskórym. Nietrwały. Nie dosięgło mnie pieczenie oczu, ale przewija się w wielu recenzjach.
  • 2 czerwca 2017 o 21:13
    Dobry z małymi minusami
    Tego kremu cc używałam pierwszy raz rok temu w wakacje, jednak mam wrażenie, że jest to bardziej krem koloryzujący niż lekki krem cc. Mam odcień medium i jest dość ciemny jednak jeśli dobrze się go rozprowadzi i chwile się z nim 'popracuje' na twarzy to nie ma takiego złego efektu. Kupiłam go w Biedronce na promocji jakoś, nie pamiętam dokładnie za ile. Moja mama również ma odcień medium i na jej twarzy wygląda bardzo naturalnie i lekko ;) Nie wiele go trzeba nałożyć, natomiast nie polecam aplikacji pędzlem. Zdecydowanie jak już to palcami albo gąbeczką.
    • nie ciemnieje
    • nie wysusza skóry
    • nie jest tłusty
    • nie zapycha porów
    Wady:
    • odcień medium zbyt ciemny :(
    • trwałość( pod koniec dnia prawie go na twarzy nie ma)
    • jak się dostanie do oczu, albo podczas zmywania makijażu to strasznie oczy pieką więc uwaga ;)