Pielęgnacja biustu

Clarins Gel Buste Super Lift [Bust Beauty Extra-Lift Gel) Żel ujędrniający do biustu

• 15 października 2022 o 12:06
    Musiałam nauczyć się go stosować..
    Żel kupiłam z myślą o pielęgnacji biustu podczas odchudzania. Zazwyczaj na dekolt stosuję te same produkty co do twarzy, tym razem postanowiłam postawić na kosmetyk dedykowany. Kosmetyk jest bardzo ładnie zapakowany, ma bardzo fajny skład (ekstrakt z karamboli!), i przyjemny zapach. Produkt działa, w moim wypadku, bardzo ładnie napina skórę i nawilża. Wiadomo, nie podnosi biustu, niestety nie znam produktu potrafiącego czynić takie cuda. Niemniej jednak, używając go ma się poczucie luksusu, tylko za ten luksus, niestety, trzeba srogo zapłacić. Ten żel jest drogi, i jak dla mnie, nie jest wydajny. Pierwsze użycie go było dla mnie bardzo dużym rozczarowaniem, zauważyłam, że przy moim obfitym biuście, musiałam zużyć bardzo dużo produktu, aby pokryć piersi i dekolt. Frustrowało mnie to, nie kupiłam go po to, aby zużyć go w tydzień, był dla mnie w końcu niemałą inwestycją. Znalazłam jednak bardzo dobrą rutynę pielęgnacyjną. Podobnie jak w przypadku twarzy, zaczęłam nawilżać biust i dekolt przed nałożeniem produktu. Podobnie jak w przypadku twarzy, poprzedzałam aplikację zaaplikowaniem toniku bądź esencji (w moim przypadku to był produkt klairs). Na tak przygotowanej skórze żel pięknie się rozprowadza i pozwala to na zredukowanie używanej ilości.
    Zalety:
    • skład
    • nawilża
    • napina skórę
    Wady:
    • mała wydajność
  • 1 maja 2021 o 11:23
    Bardzo dobry produkt
    Nie oszukujmy się że produkt tego typu zdziała cuda, jego zadaniem jest przede wszystkim odżywienie, napięcie, wygładzenie skóry i wizualna poprawa jej wyglądu. Ja jestem zdecydowanie zadowolona, kupiłam produkt do pielęgnacji biustu by podczas odchudzania zadbać bardziej o okolice piersi i dekoltu, gdyż jak wiemy podczas odchudzania skóra reaguje różnie. Higieniczne opakowanie, mamy pewność, że zużyjemy wszystko. Żel ma lekki zapach, bardzo szybko się wchłania, mimo niewielkiej na pierwszy rzut oka pojemności jest wydajny - wg mnie opakowanie powinno starczyć na 2-3 miesiące. Stosuję na noc (czasem również rano, nie zostawia śladów na bieliźnie). Skóra jest gładka, miękka, ujędrniona i jakby 'gęstsza' Minusem na pewno jest cena, ale jest to produkt, który naprawdę dba o skórę i efekty są widoczne.
    Wady:
    • na pewno nie powoduje efektu podniesienia biustu, ale nie oszukujmy się, żaden kosmetyk nam tego nie zapewni :)

Zobacz także inne Pielęgnacja biustu