Radical Szampon wzmacniający do włosów osłabionych, zniszczonych i wypadających ze skrzypem polnym (stara wersja)

Stara wersja produktu

FARMONA RADICAL szampon do włosów zniszczonych i wypadających 330ml

• 2 maja 2018 o 19:34
    Okropny
    Gdy miałam po chorobie problem z włosami, to szukałam takiego kosmetyku, który pomógłby pozbyć mi się kłopotu. Dlatego zdecydowałam się wypróbować Radical szampon do włosów zniszczonych i wypadających ze skrzypem polnym. Szampon dobrze się pienił, oczyszczał moje włosy i dobrze spłukiwał. Jednak po wysuszeniu moje włosy były jakieś sztywne, kołkowate, nie chciały się rozczesywać a zamiast wzmocnienia zauważyłam, że nadal wypadają i łamią się na potęgę. Po miesiącu wyrzuciłam resztę kosmetyku, bo zamiast poprawić moje włosy to je jeszcze pogorszył.
    Mikmal
    1 maja 2018 o 11:21
    RADICAL SZAMPON Radical, Szampon do włosów zniszczonych i wypadających ze skrzypem polnym
    Na ten kosmetyk pielęgnacyjny zdecydowałam się w okresie jesiennym jako opcja wzmacniająca do włosów osłabionych. Wspomnę jestem posiadaczką naturalnych, niefarbowanych włosów. Długich po pas. Pomimo właściwej pielęgnacji i intensywnego zaangażowania z mojej strony w temat pielęgnacji skalpu i włosów- różnie bywa. Metodą prób i błędów szukam swojego ideału… Niestety szampon radical nie jest moim ideałem. Nasza przygoda zakończyła się po jednej butelce tego produktu. Producent obiecuje, że produkt wzmacnia cebulki włosa, zapobiega wypadaniu i osłabieniu włosa. Takowych efektów nie zauważyłam po zużyciu produktu. Dodam włosy myję praktycznie codziennie więc zużyłam szampon w ciągu miesiąca. Jak za ok. 10zl uważam przyzwoicie. Formuła szamponu średnio gęsta. Żółto –zielonego koloru, o specyficznym zapachu dla produktów o w miarę naturalnym składzie. Produkt niestety nie pieni się łatwo. Po użyciu włosy są czyste. Skóra głowy nie przesuszona i było by na tyle. Nic więcej nie zaobserwowałam.
  • 8 kwietnia 2018 o 11:13
    Nie dla mnie
    Szampon zakupiłam w aptece po udanej kuracji ampułkami Radical. Szampon jest przeznaczony dla włosów wymagających wzmocnienia, zniszczonych i wypadających czyli takich jak moje. Mam włosy cienkie, kręcone dodatkowo przez rozjaśnianie sa such i zniszczone. Szampon zamknięty w poręcznej butelce z korkiem. Jest przezroczysty z lekko zieloną poświatą. Pachnie typowo zioło trochę pokrzywowo. Szampon pieni się średnio. Moje włosy myłam 3 razy zanim całkowicie zostały oczyszczone. Po umyciu były tępe , niesamowicie szorstkie nie mogłam je rozczesać nawet po odzywce.. U mnie się nie sprawdził Odłożyłam go po 2 próbach ze względu na to że włosy łamały mi sie przy próbach rozczesania.
    • skład
    • zapach (ja lubię ziołowe)
    Wady:
    • pozostawia włosy tępe i szorstkie
    • trudne do rozczesania
  • 15 marca 2018 o 1:30
    Siano
    Szampon zupełnie nie sprawdził się na moich rozjaśnianych, osłabionych włosach ze skłonnością do przerzedzania się w okresie przesileń jesiennych i wiosennych. Zapach jest mocno ziołowy, co akurat mi nie przeszkadza, za to często zwiastuje przesuszenie skalpu i włosów, co też się stało. Rozczesanie włosów u nasady po użyciu szamponu, mimo nałożenia maski po myciu, jest prawdziwym wyczynem, graniczącym właściwie z cudem. Naturalnym skutkiem przesuszenia skalpu jest reakcja obronna gruczołów łojowych i nasilone przetłuszczanie się włosów - u mnie nastąpiło to po upływie doby, podczas gdy włosy myję zazwyczaj co 2-3 dni, nie częściej, nigdy codziennie. Kolejną konsekwencją przesuszenia jest skłonność do łamliwości włosów, niedokmnięcie łusek włosowych i ich ogólne osłabienie. Nie zauważyłam ani wzmocnienia włosów, ani ograniczenia ich wypadania - wręcz przeciwnie. Szampon bardzo słabo się pieni, przez co jest niewydajny, z kolei nakładanie go w dużej ilości na włosy wywołuje skutek odwrotny do obiecanego przez producenta i jedynie nasila jego negatywny wpływ na włosy.
    Zalety:
    Wady:
    • Przesuszenie włosów
    • Niemożność rozczesania włosów
    • Plątliwość
    • Nadmierne przetłuszczanie się włosów
    • Bardzo słabo się pieni, jest niewydajny
    Safiyaa
    14 marca 2018 o 20:12
    Jestem zadowolona
    Szampon Radical do włosów zniszczonych i wypadających jest jednym z wielu, które przetestowałam ze względu na moje powracające problemy z włosami. I jak do tej pory jest jednym z najlepszych. Poprawią kondycję włosów i ogranicza wypadanie. Często do niego wracam i zawsze jestem zadowolona z efektów.
    Zalety:
    • ogranicza wypadanie
    • poprawia kondycję włosów
    Wady:
    • opakowanie nie jest zby wygodne (ma zakrętkę)