Szampony do włosów

Radical Szampon wzmacniajacy do włosów osłabionych i wypadających `Ekstrakt ze skrzypu + arginina` (nowa wersja)

Radical Wzmacniający
Farmona Radical Szampon Wzmacniający do Włosów Osłabionych i Wypadających 400ml

Nasi użytkownicy zostawili 140 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 14 kwietnia 2025 o 16:13
    Dobry i tani szampon.
    Ten szampon sprawdza się u mojego męża, który ma skórę łojotokową i problem z wypadaniem włosów na czubku głowy. Dobrze oczyszcza (przy łojotoku włosy zachowują świeżość do następnego dnia, przy „zwykłym” szamponie mój luby ma włosy przetłuszczone tego samego dnia wieczorem, jeśli umyje skórę głowy rano) Nie przesusza skóry głowy ani włosów, całkiem nieźle się pieni, ma ziołowy zapach i dobrze odbija włosy od nasady. Polecam przy drugim myciu, przetrzymać pianę na skórze głowy do 5 minut, wtedy efekt jest naprawdę wow. Jeśli chodzi o wypadanie włosów, nie robi spektakularnej roboty, ale wynika to ze specyfiki produktu jakim jest szampon - coś co ma kontakt z naszą skórą tak krótko, nie zdziała cudów, zwłaszcza przy androgenowym wypadaniu włosów ale jest dobrym wsparciem. Korzystamy razem z peelingiem z tej samej serii i jesteśmy zadowoleni. Szkoda jedynie, że butelka nie jest z pompką.
    Natliaa
    9 marca 2025 o 18:10
    dobrze oczyszczający szampon
    Szampon kupiłam że względu na to, że miałam problem z wypadającymi włosami. Używałam go przez dłuższy czas i muszę przyznać, że sprawdził mi się całkiem dobrze. Po umyciu włosy były miękkie, dobrze się układały, były uniesione od nasady i co najważniejsze dobrze umyte. Dużym plusem było to że po używaniu tego produktu nie musiałam myć włosów codziennie, tylko dwa razy w tygodniu i cały czas wyglądały dobrze. Podobał mu się również jego zapach i konsystencja. Zapach był delikatny i szampon dobrze się pienił, ponad to nie wysusza włosów i nie powoduje ich puszenia. Niestety, jeśli chodzi o wypadanie włosów, nie zauważyłam większej poprawy. Liczyłam na to, że trochę wzmocni cebulki, ale nie widziałam znacznej różnicy w ilości włosów z które mi wypadały. Mimo to uważam, że to dobry szampon do codziennego stosowania, zwłaszcza jeśli szuka ktoś czegoś delikatnego i wzmacniającego włosy.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza skórę
    • nie wysusza
    • nie powoduje puszenia włosów
    • dobrze się pieni
    • delikatny zapach
    Wady:
    • nie do końca mi pomógł w wypadaniu włosów
  • 24 lutego 2025 o 20:03
    Rewelacyjny szampon oczyszczający
    Bardzo dobry szampon oczyszczający, używałam go raz na jakiś czas. Bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy, włosy są po nim odświeżone, sypkie ale bez uczucia przesuszenia. Dodatkowo przedłużał świeżość włosów. Bardzo dobrze się pieni nawet przy pierwszym myciu. Zapach ma lekko ziołowy ale bardzo przyjemny. Moim zdaniem nie wzmacnia włosów tak jak pisze to producent na opakowaniu. Nie pomoże w wypadaniu włosów ani nie wzmocni ich ale bardzo dobrze je umyje. Dodatkowym plusem jest wygodne odkręcane opakowanie.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza
    • Włosy są sypkie i lekkie
    Wady:
    • Nie wzmacnia włosów
    • Nie zmniejsza wypadania
  • 11 lutego 2025 o 14:54
    Czuć zioła
    Tego szamponu zużyłam kilka opakowań i za każdym razem produkt ten bardzo dobrze oczyszczał moje włosy ze wszelkich zanieczyszczeń. Muszę przyznać, że efekt oczyszczenia był naprawdę widoczny. Włosy po umyciu i osuszeniu były bardzo sypkie i lekkie. Zapach tego szamponu jest typowo ziołowy, mi osobiście bardzo się podoba. Poza dobrym oczyszczaniem skóry głowy niestety nie zauważyłam większych efektów. Chodzi o zahamowanie wypadania włosów. W moim przypadku taka zmiana nie nastąpiła. Włosy tak wypadały, tak wypadają. Nie dostrzegam, by szampon wzmocnił czy wpłynął na kondycję moich włosów. Szampon po prostu fajnie myje włosy. Dobrze się pieni i efekt po umyciu bardzo mnie zadowala. A poza tym nie dostrzegam działania wzmacniającego czy regenerującego. Ot, zwykły szampon do oczyszczania włosów.
    Zalety:
    • Myje dokładnie włosy
    • Ziołowo pachnie
    • Ładne opakowanie
    • Niska cena
    Wady:
    • Brak spektakularnych efektów
    • Nie wzmacnia zbytnio włosów
  • 17 lipca 2024 o 16:59
    Jedyny szampon, który mnie ratuje
    Kiedyś mierzyłam się z ogromnym wypadaniem włosów, koleżanka poleciła mi właśnie Radical, który uratował moje włosy i zadziałał tak jak miał zadziałać. Włosy stały się gęste i przestały wypadać jednak był to o Ty ocena i musiałam zużyć kilka butelek szamponu. Teraz sięgam po niego profilaktycznie lub kiedy zauważę lekkie wypadanie włosów. Szampon zawsze mi pomaga.
    Zalety:
    • Gęsta konsystencja
    • Bogata formuła
    • Ziołowy zapach
    • Świetnie się pieni