Wody termalne i mgiełki do twarzy

La Roche-Posay Thermal Spring Water Woda termalna

La Roche-Posay Woda Termalna 150ml
La Roche-Posay Woda termalna, 150 ml 150 ml
La Roche-Posay
e-ZikoApteka.pl
La Roche-Posay Woda Termalna 300ml

• 24 maja 2025 o 3:37
    Kupiłam z polecenia dermatologa i nie żałuję
    Pisałam już w recenzji mojego ulubionego kremu tej samej marki, który również został mi polecony przez dermatologa, że wiele kosmetyków - nawet tych nawilżających i przeznaczonych do skóry wrażliwej - wywoływało u mnie uczucie pieczenia. Dermatolog polecił mi stosowanie tej wody termalnej przed nałożeniem kremu. Odkąd zaczęłam robić to regularnie, zniknęło u mnie uczucie ściągnięcia skóry, które wcześniej mimo wszystko czasem się pojawiało. Ta woda termalna doskonale nawilża i koi moją wrażliwą skórę. Rozpyla się bardzo przyjemnie - aż polubiłam ten moment w pielęgnacji, właśnie dzięki niej. :) Taki duet - krem La Roche-Posay Hydraphase HA Rich i ta woda termalna - to dla mnie połączenie idealne. Używam ich od dawna i nigdy nie miałam żadnych problemów skórnych po ich zastosowaniu. Opakowanie 300 ml jest znacznie bardziej opłacalne niż 150 ml – sięgam właśnie po nie!
    Zalety:
    • Przyjemna mgiełka
    • Nawilżenie
    • Ukojenie skóry
    • Duża pojemność 300 ml w korzystnej cenie
    Wady:
    • Mężowi też bardzo podoba się efekt na jego wrażliwej skórze, więc czasem podkrada moją wodę termalną bez pytania :)
  • 7 maja 2025 o 2:36
    Bardzo się z tą wodą polubiłam
    O ile uwielbiam wszelkiej maści hydrolaty i od lat z nich korzystam, o tyle wodę termalną miałam po raz pierwszy. Dostałam ją jako gratis do zakupów w internetowej aptece - pojemność 50 ml, w sam raz do torebki. Moja nadreaktywna skóra polubiła ją od pierwszego psiknięcia. Sama z siebie ta woda nigdy mnie nie podrażniła, doskonale nawilżała i orzeźwiała i - co dla mnie najważniejsze- pomagała koić podrażnienia, czy to spowodowane czynnikami atmosferycznymi, czy to innymi kosmetykami, zwłaszcza tymi eksfoliacyjnymi. Atomizer działa bez zarzutu, mgiełka rozprowadza się idealnie, równomiernie i faktycznie jest to mgiełka a nie duże krople wody. Stosowałam ją doraźnie wg potrzeb, świetnie się sprawdziła również jako nawilżacz zapobiegający wysychaniu np. maseczki z glinki. Teraz testuję mgiełkę Jowae ale do LRP na pewno wrócę latem.
    Zalety:
    • Koi podrażnienia
    • Jest delikatna
    • Bezzapachowa
    • delikatnie nawilża
    • dobrze się aplikuje
    Wady:
    • Nie zauważyłam
  • 6 maja 2025 o 21:25
    Łagodzi podrażnienia
    Jestem w szoku jaki jest to świetny produkt! Woda termalna świetnie łagodzi podrażnienia mojej skóry, nawilża ją i koi. Przydaje mi się bardzo szczególnie po goleniu oraz po ciężkich i upalnych dniach. Przynosi ulgę już po pierwszym zastosowaniu. Cudowny produkt... nie wiedziałam, że nawet takie istnieją. :D Kupiłam zachęcona promocją w drogerii internetowej i nie żałuję! Czekam na kolejną promocję, bo cena standardowa jest dość wysoka.
    Surley
    3 kwietnia 2025 o 12:10
    Sprawdza się po zabiegach
    Ta woda łagodzi skórę, koi podrażnienia i daje mocne odświeżenie, używam jej po zabiegach kosmetycznych np. u mnie po laserze frakcyjnym ablacyjnym ale nadaje się również na codzień. Ma fajny dozownik i dużą pojemność, jest bardzo wydajny natomiast w lepszej cenie kupię wodę termalną z Avene a jest tak samo skuteczna.
    Zalety:
    • odświeżenie
    • ukojenie
  • 31 marca 2025 o 18:13
    Idealny produkt na lato
    Po spryskaniu skóra jest od razu bardziej nawilżona, ukojona i odświeżona. To świetny produkt zwłaszcza dla osób z cerą wrażliwą, alergiczną czy skłonną do podrażnień. Dodatkowy plus za minimalistyczny skład – tylko czysta woda termalna bogata w minerały, idealnie sprawdza się na lato ;)
    Zalety:
    • Świetnie koi i nawilża skórę
    • Lekka mgiełka – nie zostawia uczucia lepkości
    • Może być stosowana po opalaniu, zabiegach kosmetycznych czy goleniu