Dermaglin Zielona glinka kambryjska

• 9 stycznia 2014 o 18:31
    Dla mnie rewelka
    Mimo iż jest to glinka zielona, czy raczenie nie wskazana do cery suchej, a taką mam, skusiłam się na nią. Po zmieszaniu z olejkiem ze sładkich migdałów na prawdę zmniejsza pory a dodatek olejku sprawia ze skóra nie jest wysuszona, i nie powstaje na twarzy efekt sztywnej maski. Bardzo łatwo się zmywa. Stosuję przynajmniej raz w tygdoniu. Saszetka wystarcza mi na 2-3 maseczki. Polecam. Używam tego produktu od: 2-3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 4-5 saszetek
    Ciapna
    20 listopada 2013 o 17:43
    Różnie
    Czasami maseczka działa cuda- wysusza pryszcze, ujednolica cerę. Niekiedy zupełnie nic z nimi nie robi, a podrażnia całą twarz. Posiada świetny skład, żadnych uzupełniaczy. Niestety jest droga. Trzeba ją specjalnie usypywać, żeby starczała chociaż na dwa razy. Mimo wad wracam do niej, podobnie jak do innych maseczek firmy Dermaglin. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: nie pamiętam
    Naats
    20 lutego 2012 o 23:15
    nic dodać , nic ująć kochane :)
    otóż , maseczka jak dla mnie idealna , z jednym maluteńkim manktamentem którym mianowicie jest niwygodna aplikacja. chociaż producent wynagrodził mi to działaniem i wszechstronnością tego cudeńka. otóż : skóra jest po niej matowa na jakiś czas , idealnie oczyszczona z nadmiaru sebum , lekko rozjaśniona ( wręcz promienna) , zaczerwienienia zmniejszone , wydajna - jedna saszetka starcza mi na dwa zastosowania. cenę przeboleję ze względu na skuteczność czego więcej od maseczki chcieć. jak narazie o lepszej nawet nie marzę :) w pełni naturalny , działający , dobry glinkowy produkt dermaglinu. + dodam , że maseczkę rozrobiłam z kilkoma łyżkami mleka i efekt był zniewalający :) polecam wypróbować.
    kliwias
    27 lipca 2011 o 14:46
    No ideał !
    Nie przeszkadza mi że śmierdzi i po nałożeniu jej wyglądam jak straszydło ;) Ważny jest jej skład bez zbędnych chemikaliów i działanie ! Skóra po zmyciu tej zielonkawej zaschniętej skorupy (albo błotka jak kto woli ) jest tak oczyszczona i gładziutka aż przyjemnie spojrzeć w lustro :) Zmniejsza podrażnienia, zamyka pory,cera przez kilka następnych dni jest wspaniale matowa ,nawet nie potrzebuję pudru na twarz ! Za tak dobre działanie maska glinkowa zasłużyła na 5 gwiazdek :) Używam tego produktu od: klika miesięcy Ilość zużytych opakowań: 5 lub 6 saszetek
    simsa22
    17 czerwca 2011 o 15:14
    Działa i to jak !!!
    Od czasu do czasu używam masek glinkowych dla spektakularnego oczyszczenia i odświeżenia cery a ta glinka w skromnym opakowaniu bardzo mi przypadła do gustu :) Zapach w glinkach jest naprawdę nieistotny,pierwszorzędną sprawą jest to jak glinka DZIAŁA. A ta działa doskonale do tego stopnia że skuszę się na inne maski z dermaglinu,choćby dla porównania z tą. A teraz konkrety: dobrze oczyszcza skórę z sebum, nie widać zanieczyszczeń, przez to od razu skóra staje się taka rozjaśniona i promienna. Zmniejsza pory, nie wywołuje podrażnień, a wręcz przeciwnie - leczy. Można tez stosować punktowo na wszelkie krosty i wypryski - wyraźnie bledną i zmniejszają się. Ja lubię po tej maseczce nałożyć grubo krem nawilżający – wtedy czuję, jak skóra wręcz "pije" taki krem. Maseczka jest całkiem bezzapachowa, nieperfumowana i tak ma być - produkt nie ma w sobie chemii. Ta maska to dla mnie peeling i maseczka w jednym, bo zawsze moja skóra po niej jest aksamitnie gładka, ba, nawet gładsza, niż po niejednym peelingu. Dodam,że łatwo da się ją usunąć z twarzy ciepłą wodą. Super maska! Polecam :) Używam tego produktu od: maja 2011 Ilość zużytych opakowań: trzy opakowania