Pudry do twarzy

Givenchy Prisme Visage Puder w kompakcie (nowa wersja)

lumiaa
    17 kwietnia 2021 o 23:02
    Rozczarował mnie
    Puder zakupiłam bo bardzo lubię markę. Miał służyć do poprawek makijażu w ciągu dnia. Przez poprawki rozumiem tzw przypudrowanie noska po zdjęciu sebum. Puder jest niezmiernie cienki ale też bardzo twardy. Załączony pędzel jest fajnym wynalazkiem i ogólnie szata graficzna jak i wykonanie produktu na 5 ale nabieranie pudru trwa wieki. Nie mam cery której wystarczy muśnięcie. Wolę nałożyć trochę konkretniej bo lubię efekt woalu na twarzy. Skorupy natomiast nie lubię i tu pojawia się problem odnośnie pudrów w kompakcie. Tutaj szukam tego typu produktu który poprawi mi makijaż najlepiej z korektą koloru ale nie zrobi betonu i nie spowoduje efektu tapety. Przy Givenchy mogę nałożyć dowolną ilość warstw i efektu tapety nie ma. Nie ma jednak także korekty kolorystycznej a zmatowienie jest umowne i krótkotrwałe. Ogólnie produkt ciężko zużyć. Niestety rozczarował mnie.
  • 7 marca 2021 o 8:26
    piękny, ale trochę trudny w obsłudze jako puder, rozświetlacz i bronzer
    Puder w kompakcie i szminka to dwa kosmetyki, które zawsze noszę ze sobą. Puder musi spełniać kilka kryteriów - nadawać się do szybkich poprawek, matować, ale nie zostawiać widocznej warstwy. Kompakt musi mieć dobrej jakości lusterko, dobrą jakość, łatwe otwieranie i ładnie wyglądać. Bardzo lubię kompakty z pędzelkiem (zamiast z puszkiem). Givenchy Prisme Visage spełnia wszystkie moje kryteria dotyczące samego kompaktu. Jest dobrze wykonany, bardzo ładny, trwały, no i z pędzelkiem. Mam kolor Satin Ivory. Są to 4 kolory - dwa pośrednie, jeden bardzo jasny i jeden troszkę ciemniejszy. Podobno puder sprawdza się jako puder, ale i jako rozświetlacz na wybrane części twarzy, oraz rodzaj bronzera (zależy którego koloru użyjemy). Ja używam mieszając wszystkie kolory i stosuję jako puder na całą twarz. Kwadraciki są małe, więc trudno jest używać tylko jednego z nich. Zresztą te efekty rozświetlacza czy bronzera nie są specjalnie widoczne. Natomiast całość jako puder do poprawek w ciągu dnia sprawdza się dobrze. Puder lekko matowi, nakłada się subtelną warstwą. Z pewnością nie nadaje się dla osób potrzebujących mocniejszego krycia. Jego trwałość jest taka sobie, ale ja zawsze używam pudru do poprawek kilka razy i tu nie spodziewam się cudów. Puder bardzo wydajny. Pędzelek jest dość duży, wyprofilowany w taki sposób, że nadaje się i na szersze partie twarzy, ale i na skrzydełka nosa. Niestety włosie zużywa się szybciej niż kończy się puder. Nie wiem czy kupię ponownie. Spełnia swoją rolę, ładnie wygląda, przyjemnie wyjąć z torebki. Ale czy to mój numer 1 puder w kompakcie? -Zdecydowanie nie.
    Zalety:
    • piękny i trwały kompakt
    • dobry, subtelny puder
    • pędzelek zamiast gąbeczki
    Wady:
    • pędzelek traci jakość
    W strefie wolnocłowej
  • 8 listopada 2018 o 0:14
    No ok...
    Mam mieszane uczucia. Posiadam puder w odcieniu 03 Popeline Rose. Pani w sklepie namówiła mnie na niego, ze względu na moją bardzo jasną cerę i że niby będę mieć takie 3w1, bo cały puder do używania jako...puder, najjaśniejszy odcień jako rozświetlacz a najciemniejszy jak bronzer. No ok, może być, spoko, podoba mi się. Najjaśniejszy kwadraci faktycznie ma tam jakieś delikatne drobinki, dla osób które chcą super ultra mega delikatnego rozświetlenia, którego nikt poza nimi samymi nie zauważy - idealny. Kwadracik mający robić za bronzer - no nie powiedziałabym. Jednak jest odrobinkę zbyt pomarańczowy a jednocześnie zbyt delikatny by cokolwiek ocieplić czy wykonturować. Wszystkie kolory razem jako puder - no fajnie, fajnie. Matować to matuje na chwilkę, ale nie jest to jego główne zadanie więc nie mam o to pretensji. Wykańcza makijaż delikatną mgiełką, nie ma tu jakiegoś matowego, pudrowo-mącznego wykończenia, wszystko wygląda bardzo ładnie. Tylko...prawdę mówiąc taki sam albo podobny efekt dają mi pudry znacznie tańsze. No i w sumie tyle. Aha, pędzelek jest spoko.