Pudry do twarzy

Kobo Professional Mineral Series, Pressed Powder Mineralny puder prasowany

• 6 listopada 2020 o 11:19
    Mega brąz do konturowania
    Kupiłam go w Naturze początkiem roku, wybrałam kolor 07 Milk chocolate bo szukałam ciemnego pudru do konturowania. Sprawdził się u mnie rewelacyjnie, nie osypuje się, utrzymuje się przez cały dzień, pięknie konturuje i wysmukla twarz. Jest bezzapachowy. Ładnie matuje skórę. Jestem z niego zadowolona.
    • skład
    • działanie
  • 4 kwietnia 2020 o 9:52
    Fajny ale nie dla cery tlustej czy mieszanej
    Rożnie bywa z prodyktami tej firmy, niektore sa naprawde rewelacyjne inne niestety nie nadają sie do niczego. No ale jak czlowiek nie sprobuje to nie wie, wiec musialam zakupic puder. Co rzucilo mi sie w oczy to sklad. Calkiem przyzwoity, chociaz jak na nazwe "menaralny" mógłby miec troche lepszy sklad, ale i tak biedy nie ma, są gorsze :) Bardzo lubie pudry w kompakcie a w szczegolnosci nakladanie ich odpowiednią gąbką dzieki czemu daje fajne krycie bez nakladania dodatkowej warstwy podkladu. Ale sprawdza sie tez zdecydowanie do utrwalania podkladu za pomoca pędzla. Ten naklada sie naprawde fajnie, sunie lekko po twarzy, daje dobre krycie, idealne do makijazu dziennego. CO bardzo wazne nie oksyduje w ciagu dnia! A tego najbardziej nie lubie kiedy puder jest idealnie odbrany a po kilku godzinach jest ciemna maska, fuj, Malutki minus za male opakowanie, bo przywyklam do wiekszych pudrow i za tym wiekszych gabek, wiec ten musialam aplikowac kilka razy na gabke. Fajnie ze ma w srodku lusterku, dzieki czemu mozna w kazdych warunkach poprawic makijaz. Ogolnie puder fajnie wyglada na twarzy, moze nie daje efektu totalnego matu, ale nadaje skorze sweizosc i jedwabistosc bez efektu maski. Niestety duzym minusem pudru jest jego trwalosc. Mam skóre mieszaną z tendencją do tlustej i po okolo 4 h cala sie swieci. No to nie jest wymarzony efekt. Ale ratuje go cena. Naprawde niewysoka wiec moze sluzyc jako puder po prostu dodatkowy, ktorym poprawia sie makijaz w ciagu dnia. Bo jego wykonczenie jest naprawde fajne i dobrze miec taki kosmetyk u siebie
    Zalety:
    • wtapia sie w skore
    • nie tworzy maski
    • daje fajne wykonczenie
    • nie przesusza skóry
    Wady:
    • wydajnosc
    • trwalosc
  • 4 kwietnia 2020 o 9:29
    Efekt gładkiej,wypoczętej ,jedwabistej skóry
    Od jakiegoś czasu kupuję kosmetyki z firmy KOBO do makijażu -i coraz bardziej mnie ta firma zachwyca Kupiłam 2 odcienie kolorystyczne -zawsze tak robię bo ciężko mi się zdecydować na jedne 1.Almond -bardzo jasny kremowy migdał -idealny dopasowany do mojej karnacji 2.Caramel -odcień karmelu gdy chcę trochę przyciemnić moją bladość Ten odcień karmelu mnie zachwycił Puder mineralny zamknięty jest w czarnym kwadratowym opakowaniu który jak otworzymy ma lusterko Opakowanie jest podręczne a sam puder w pudełeczku ma napisane logo firmy Puder nakładam pędzelkiem -na twarzy wygląda świetnie -cera jest bardzo naturalna,jedwabista,świetnie kryje niedoskonałości -nie ma tego efektu sztuczności na twarzy Nigdy moja cera nie była tak ładna jak z tym pudrem Dostrzegam niestety jeden mały minus -trochę mnie swędzi skóra po nałożeniu tego pudru
    Zalety:
    • Piękny naturalnego,jedwabistego,promiennego makijażu
    • Świetna gama różnych odcieni -dużo jasnych odcieni
    Wady:
    • Trochę swędziała mnie skóra po nałożeniu
    Renees
    28 listopada 2019 o 18:14
    Dobry jakościowo ale słabo napigmentowany
    Posiadam odcień 05 latte i jest to dosyć jasny brąz, który jest dla mnie trochę za jasny i wpada w neutralne tony, nie jest szarawy, już bardziej ciepły ale nie ceglasty tylko hm.. ciepły ale w kierunku chłodnego:) Ciężko go opisać, różnie wygląda na podkładach w sumie. W opakowaniu bardziej jest ciepły niż na twarzy. Jego pigmentacja jest bardzo słaba co sprawia, że nadaje się dla osób które nie maja wprawy w brązowieniu czy konturowaniu twarzy bo nie da się nim zrobić sobie krzywdy. Dla mnie jednak jest za słaby i za jasny niestety chociaż i tak używam go w zimie jak jestem blada. Puder jest miękki, gładki i dobrze się go rozciera. Jego trwałość mogłaby być lepsza ale ja go i tak jest pudruję. Daje efekt takiej promiennej buźki, nie jest to typowy mat, lekko jest jedwabisty w wykończeniu i taki troszkę rozświetlający. I nie jest to puder do całej twarzy, to bronzer bardziej niż puder. Ah no i jest dobry na wyjazdy ponieważ w opakowaniu jest lusterko :)
    Zalety:
    • naturalne promienne rozświetlenie
    • nie da się przesadzić z jego ilością
    • w sam raz dla osób które rozpoczynają przygodę z konturowaniem
    • nie zapycha
    • duże opakowanie
    • w opakowaniu jest lusterko
    • dobrze się blenduje
    Wady:
    • słaba pigmentacja
    • średnia trwałość
    • nie nadaje się do całej twarzy
  • 22 listopada 2019 o 19:08
    Fajny
    Posiadam odcień 07 MILK CHOCOLATE , używam jako bronzera i jestem bardzo zadowolona. Piękny kolor, dobrze się rozprowadza i długo utrzymuje, nie zapycha i nie robi plam. Wydajny produkt zamknięty w ładnym, prostym, czarnym opakowaniu z lusterkiem. Polecam.
    Zalety:
    • Kolor
    • Jakość produktu