Pudry do twarzy

Rouge Bunny Rouge Precious Velvetl, Flawless Face Powder Wygładzający puder prasowany

Rouge Bunny Rouge Twarz Puder 1 szt. (279303)

• 18 lutego 2017 o 21:38
    Zły obrazek do produktu
    Produkt, który tu oceniamy to prasowany puder dostępny w kilku odcieniach i przyznam rację - jest ok, ale bez szału. Dałabym mu 3,5 gwiazdki na 5. Zdjęcie, które mamy przy tym produkcie to już inny puder tej marki - Impalpable Finishing Powder - puder transparentny, dostępny tylko w jednym kolorze - białym i jest on ABSOLUTNIE FANTASTYCZNY!!! Pięknie matowi skórę i wtapia się w kolor nałożonego podkładu, wygląda w 100% naturalnie, a skóra jest jak gdyby satynowa i gładka w dotyku. Używam go od ponad roku, codziennie i nie wiem, czy udało mi się zużyć połowę opakowania, więc pomimo wysokiej ceny (175zł) jest bardzo wydajny. Polecam gorąco.
  • 6 stycznia 2015 o 19:44
    Krótkodystansowiec
    O ile moja wiedza na temat podkładu tej firmy była dość rozległa, o tyle w temacie pudru nie wiedziałam nic, a jako, że potrzebowałam czegoś "na gwałt" to do koszyka trafił ów kosmetyk w kolorze 003 o nazwie Allegro. 12 gram pudru w kamieniu, zamkniętego w typowej okrągłej puderniczce w kolorze czarnym z dość przyzwoitym lusterkiem w środku. Otwarcie opakowania przysparza problemy (trzeba dobrze podważyć paznokciem), ale w momencie "wyrobienia się" zatrzasku wszystko działa jak należy. Co do jego działania ... od pudru wykończeniowego oczekuję by, jak sama nazwa wskazuje, wykończył makijaż dając przy okazji lekkie zmatowienie (bardziej pożądany byłby efekt "glow") nie próbując przy okazji stać się kolejnym podkładem, korektorem czy inną szpachlą. W jego przypadku efekt tuż po aplikacji jest jak najbardziej do zaakceptowania. Zauważalne jest delikatne zmatowienie, efekt "glow" niezwykle delikatny. Jest właściwie niewidoczny na buzi. Można by rzec, że ideał. Tak to wygląda przez pierwsze chwile tuż po jego nałożeniu. To, co się dzieje potem raczej nie wskazuje na to by zagościło u mnie kolejne jego opakowanie. W krótkim czasie po jego aplikacji puder, a właściwie jego działanie ulatnia się pozostawiając skórę tylko z podkładem. Najpierw pomyślałam, że być może w połączeniu z "sanktuarium" RBR tak się dzieje i spróbowałam go zastosować na inne podkłady czy krem BB, jednakże w każdym z przypadków kosmetyk po prostu znikał. Dokładając kolejne jego warstwy sytuacja wcale nie ulega poprawie ... one też wyparowują w tempie ekspresowym. Wedle producenta ma naturalnie wtopić się w skórę, czyli jak rozumiem pozostać niewidocznym na pierwszy rzut oka, ale z obiecanym działaniem w efekcie. Jak dla mnie nie wtapia się a jedynie ulatnia z powierzchni skóry. Zatem zapewnienia producenta o wygładzeniu, delikatności i matowieniu sprawdzają się w porywach przez godzinę. Cóż ... jak dla mnie to zbyt krótko, żeby uznać go za rewelację.
    Nicolx
    23 października 2014 o 17:59
    pięknie pachnie
    pięknie pachnie i nie pyli ,nie pruszy się na wszystkie strony Dobry puder do zmatowienia świecenia się twarzy ale do zakrycia niedoskonałości . Kolory naturalne. Puder nadaje się tez na czystą skórę twarzy bez podkładu ale tylko dla wyrównania kolorytu skóry bo ja już wspomniałam niedokonałości nie przykryje Trwałość taka sobie do 3-4 godzin potem znika. Chociaz lepiej że znikał niż zmieniał odcień jak niektóre :) kolor miałam piano forte - bardzo jaśniutki Używam tego produktu od: 2 lat i przerwałam Ilość zużytych opakowań: pół opakowania
  • 29 czerwca 2014 o 12:03
    Dobry ale nie idealny
    Jestem zadowolona z pudruRBR. Od czasu Chanel universelle poudre libre i YSL Poudre Sur Mesure wszelkie pudrowe testy kończą się moim niezadowoleniem. A teraz wreszcie miła odmiana. Mam odcień Adagio, mimo, że mam jasną karnację ale nic nie wydawało się odpowiednie i reszta odcieni jest chyba lekko różowa. Kolor nie jest idealnie dobrany ale myślę, że ciężko to zauważyc tak na prawdę. Na plus: +Bardzo ładnie naturalnie wygląda-ani płaski mat ani glow, po prostu ładna cera bez widocznej warstwy pudru, niewidzialny upiększacz. +Przy dokładaniu w ciągu dnia dalej wyglada naturalnie + Bezproblemowy produkt- nie powoduje problemów jak wysuszanie, efekt ciasta czy tapety +Wydajny, prasowanego Diora zużyłam w czasie dwoch miesięcy tu po codziennym użytkowaniu przez dwa miesiące ledwo widać zużycie. Nie podbił jednak mojego serca by kupić go drugi raz. Po pierwsze mam za długą Wish Listę jeśli chodzi o pudry i czuję, że może być lepiej. Wadą jest dla mnie krótka trwałość pudru, nie utrwala makijaży jakoś wybitnie: z Akwarelą RBR nie tworzy duetu doskonałego, a z nieudanym Shiseido Perfect Refening jest źle i tłusto jak zawsze. Gdyby wyglad twarzy trwał kilka godzin w stanie jak tuż po skończonym makijażu byłby KWC ale jest to krótka ulotna chwila w moim przypadku. Po poprawkach w ciągu dnia też jest to chwila. Nie zachwyca mnie też opakowanie, wydaje mi się takie liche, niesolidne. Oczywiście kartonik jest uroczy, ale sama puderniczka i plastik jak dla mnie mało luksusowe. Powinno być więcej odcienie. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 2 marca 2014 o 13:44
    Dobry
    Puder kupiłam po przeczytaniu wielu recenzji na Makeup Alley i Wizażu. Mam kolor Piano Forte. Idealny. Używam na strefę T tylko na krem i bazę. To bardzo dobry puder, który nie osadza się na włoskach, nie wchodzi w pory, w zmarszczki. Pięknie stapia się ze skórą. Nie powoduje szybszego błyszczenia skóry (2 godziny to norma). Nie ściera się w ciągu dnia, i każda poprawka skutkuje kolejną niewidoczną (w pozytywnym znaczeniu) warstwą woalu. Nie kryje, bo to zwykły puder matujący. Nie ma drobinek , bo to zwykły puder matujący. Jestem bardzo zadowolona, bo to zwykły puder matujący. Jest to kolejny puder matujący, do którego chyba będę wracać gdy się skończy. Jeżeli się skończy, bo mam wiele pudrów do wykończenia.... Jedyny problem stanowi dla mnie otwarcie - nie jestem w stanie go otworzyć. Poważnie. otwieram go spinaczem lub nożem, lub widelcem - zależy co mam pod ręką. I problemem nie jest to, że mam paznokcie krótsze niż niejeden mężczyzna. Po prostu gdybym otwierałam go paznokciem to by mi się złamał lub przynajmniej wywinął do połowy płytki. To dla mnie problem, ponieważ po to go noszę, żeby można go było użyć w każdej sytuacji, a nie zawsze mam ze sobą coś do podważenia. Mam nadzieję, że wraz z używaniem to zamknięcie się rozluźni. TO jest jedyny powód, dla którego puder nie ma 5 gwiazdek. Poza tym polecam wszystkim. Używam tego produktu od: kilka tygodni. Ilość zużytych opakowań: pierwsze