Pudry do twarzy

N.Y.C. Color Wheel Mosaic Face Powder

• 5 kwietnia 2018 o 19:10
    Co rusz Róż
    723A Pink Cheek Glow Nie spodziewałem się zbyt wiele po tym produkcie. Używałam swojego czasu bardzo namiętnie - uwielbialam w zimę... Na jasnej cerze dodawał radosnych rys. Niestety ostatnio stoi zakurzony. Naturalne różowe poliki mi się ujawniły i nie trzeba tego podkrecac dodatkową warstwą. Jeśli zaś chodzi o sam produkt. Róż jest w dużym płaskim opakowaniu. Wygodny do zabawy pędzlem. Kolory są różne i świetnie dopasowane. Róż neonowy, bordowy, jasny żółty brąz i ciemno ceglasty. Wymieszane razem tworzą ładny róż... Bardzo naturalny. Na jasnej cerze wygląda ładniej niż na oliwkowej-tKie mam odczucie. Kolor na brunrtce wygląda naturalnie. Jasne kwadraciki maja w sobie minimalne drobinki, które na cerze nie są widoczne. Trwałość jest dobra, a zabawa jeszcze fajniejsza. Przy omiataniu pędzlem niestety osadza się na innych kolorach. Nie wiem z czego to wynika. Opakowanie jest proste, a wieczko przezroczyste (oprócz napispw). Jest zadziwiająco dobrym produktem, niestety bardzo ciężko dostępnym. Swój egzemplarz zakupiłam w jakiejś internetowej drogerii
  • 28 września 2016 o 21:19
    Najlepszy i niezastąpiony 725a rose glow!
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    świetnie się sprawdza, jako róż. Uwielbiam bo i dla mnie jest niezastąpiony, natomiast od pewnego czasu nie mogę go nigdzie kupić, dokładnie 725a rose glow. czy ktoś pomoże?
    Odonate
    2 czerwca 2014 o 20:58
    bardzo ciekawa rzecz
    Z braku większego wyboru w e-drogerii wybrałam kolor 725A Rose Glow. Niestety puder okazał się być dla mnie stanowczo zbyt ciemny jako all-over. Sprawdza się natomiast świetnie w roli różu. Niestety w moim makijażu róż ma znaczenie marginalne - nie używam podkładu i nie potrzebuję ożywiania buzi różem. Stosowałam mozaikę również jako cienie do powiek i bardzo mi się podobał efekt. Gdybym mogła dorwać inną, jasną kompozycję byłabym bardzo zadowolona i pewnie byłby to mój hit. Ta wersja kolorystyczna niestety jednak mi nie odpowiada. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: pierwsze zaczęte
    Kaoru22
    9 kwietnia 2014 o 11:14
    Mój podróżny pomocnik :)
    Mozaikę dostałam w prezencie, co prawda łasiłam się na inny odcień ale koniec końców jestem naprawdę zadowolona z produktu :) Aż żal że w Polsce nie natknęłam się na szafy NYC... Opakowanie przyzwoite, plastik jest na tyle trwały że nie boję się zabierać różu na wyjazdy (przede wszystkim do tego mi służy). Mały minusik za łatwo schodzące napisy i brak jakiegokolwiek "klik" przy zamykaniu. Posiadam co prawda tylko jeden odcień - Rose Glow ale poprzyglądałam się uważnie zdjęciom i filmikom z udziałem innych odcieni mozaiki i stwierdzam ze producent wykonał kawał dobrej roboty - wszystkie kolory są bardzo ładne i twarzowe. Mój kolor to mieszanka wielokątów beżowych, jasno i średnio brązowych (taka kawa z mlekiem) oraz ciepło-różowych z delikatnymi drobinkami. Na twarzy owa mieszanka daje efekt ciepłego różano-brzoskwiniowego odcienia. Myślę że to dobry wybór dla większości karnacji od zimnych do ciepłych, biało-mlecznych po opalone. Pigmentacja absolutnie w sam raz. Ciężko zrobić sobie nim krzywdę ale jednocześnie nie trzeba się za bardzo namachać pędzlem. Produkt jest szalenie wydajny i nieziemsko wielofunkcyjny :D Producent przemyślał sprawę i umieścił wielokąty tak aby mniejszym pędzlem możliwe było nabranie wyłącznie odcieni beżu i brązu dzieki czemu można użyć mozaiki jako bronzera (co prawda raczej do ocieplenia karnacji a nie do konturowania ale i tak to duży plus). Na wyjazdach używam też produktu jako cieni - w tej roli również sprawdza się doskonale. Konsystencja dosyc pudrowa ale ładnie łączy się z innymi kosmetykami nałożonymi na twarz. Trwałość oczywiście w dużej mierze zależy od tego co mamy "pod spodem". Na trwałych podkładach róż trzyma sie cały dzień, na kremach BB kilka godzin, na powiekach (z bazą) do zmycia makijażu. Produkt nie ma zapachu, nie zapycha, nie podrażnia. Jeszcze raz przyczepię się do dostępności - w Polsce pozostają nam zakupy w internecie :( Bardzo polecam! Świetna opcja na wyjazdy lub do torebki. Na pewno skuszę się jeszcze na inne odcienie. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: pierwsze w trakcie - nie widać ubytku
  • 17 lutego 2014 o 16:23
    fajna rzecz za grosze
    Miałam 2 kolory peach glow i mocca glow, który niestety miał pecha, spadł na podłogę i nie nadawał się już do użytku. Puder jest bardzo fajny, choć ciężko powiedzieć czym dokładnie jest, ten kawowy służył mi jako leciutki bronzer, brzoskwiniowy sprawdza się jako puder delikatnie rozświetlająco-matujący lub jako róż do policzków kiedy użyję tylko części różowo-brzoskwiniowej. Szału nie robi ale przyjemnie się go używa, kosztuje kilka złotych i z czystym sumieniem mogę go polecić zwłaszcza nastolatkom lub kobietom nie lubiącym wydawać fortuny na kosmetyki do makijażu. Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: niecałe 2