Pudry do twarzy

Maybelline New York AffiniMat, Perfecting + Mattifying Powder Matujący puder prasowany

Nasi użytkownicy zostawili 55 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Kaisa85
    21 marca 2020 o 11:11
    Mój ulubiony puder
    Bardzo lubię ten puder, jest dla mnie najlepszy. Bardzo dobrze dobrany odcień, trwały, bez efektu maski. Jest też bardzo wydajny. Najczęściej to właśnie ten puder zabieram ze sobą w torebce :)
    Zalety:
    • trwały
    • wydajny
    • bez efektu maski
    Wady:
    • nie używam gąbeczki, która jest w zestawie, wolę nakładać go pędzlem
    Elednor
    19 kwietnia 2019 o 19:09
    Jeden z lepszych jaki miałam
    Ja swoje pudry AffiniMat kupowałam z reguły na promocji. Tego pudru miałam chyba 2-3 opakowania. Używałam go dłuższy czas z przerwą. Ogólnie byłam z niego zadowolona, więc został ze mną na trochę dłużej :) Teraz na jego miejsce wskoczyła nowa seria FITme, którą swoją drogą również muszę kiedyś przetestować :) Opakowanie i produkt: Produkt zamknięty w okrągłym opakowaniu wykonanym z plastiku. Przezroczysta od góry nakrętka jest otwierana i zamykana na gwint. Niestety opakowanie nie posiada lusterka a szkoda, bo wtedy byłoby idealne do torebki. Puder jest dosyć przyjemny w dotyku. Ja byłam posiadaczką koloru 010 Classic Ivory i o ile dobrze pamiętam był to najjaśniejszy kolor z tej serii. Kolor jak dla takiego bladziocha jak ja był całkiem spoko, chociaż jakby był jeszcze odcień odrobinę jaśniejszy byłoby wspaniale :) Aplikacja i działanie: Ogromny plus za to, że ten puder nie pyli się podczas aplikacji pędzlem. Oczywiście próbowałam również aplikacji gąbką, której wcześniej używałam do podkładu jednak w moim przypadku daje to brzydki efekt… Może to kwestia tego, mam przesuszoną skórę z powodów zdrowotnych i że bardzo często mam widoczne skórki. Sama nie wiem jaka jest przyczyna, więc zostaje mi aplikacja pędzlem. daje jedwabiste wykończenie, nie zmieniając przy tym koloru podkładu. Całkiem ładnie matuje oraz ogranicza wyświecanie i pocenie się twarzy. Nie podkreśla suchych skórek i nie wchodzi w załamania skóry. Nie podrażnia i nie uczula. Nadaje się zarówno pod oczy jak i do reszty twarzy. Oczywiście z czasem się wyciera jak prawie każdy puder, ale i tak nie jest źle. Do tego jest całkiem trwały i wydajny. Dostępność i cena: Dostępny był w Rossmanie i chyba w każdej drogerii, która posiada szafę Maybelline. W Rossmannie o ile dobrze pamiętam kosztował ok. 25-30zł. Na promocji można go było dorwać oczywiście za ok.15zł. Teraz chyba nie jest już dostępny. W jego miejsce weszła chyba nowa seria matująca FITme, którą swoją drogą muszę kiedyś wypróbować :)
    Zalety:
    • nie pyli się podczas aplikacji pędzlem
    • jasny kolor, chociaż mógłby być jaśniejszy
    • praktycznie nie zmienia koloru podkładu
    • całkiem ładnie matuje
    • daje jedwabiste wykończenie
    • ogranicza wyświecanie i pocenie się twarzy
    • nadaje się pod oczy i do reszty twarzy
    • nie podkreśla suchych skórek
    • nie wchodzi w załamania skóry
    • nie podrażnia, nie uczula
    • dosyć trwały
    • wydajny
    Wady:
    • Mogłoby być więcej jasnych kolorów
  • 28 października 2018 o 19:57
    Bardzo dobry puder
    Mogę szczerze polecić ten puder wszystkim. Dobrze matuje i jest długotrwały. Utrzymuje się na skórze prawie 10 godzin. Jest przeznaczony dla skóry tłustej i mieszanej, i tego polecam się trzymać. Na skórze suchej może podkreślać zmarszczki i wizualnie ją postarzać. Odcień ładnie się wtapia i dostosowuję. Na prawdę warty swojej ceny produkt.
    Zalety:
    • Matuje
    • Długotrwały
    • Wtapia się w skórę
    • Nie stwarza efektu maski
  • 2 października 2018 o 21:21
    To wykończenie!
    Bardzo cierpiałam jak upadł ja podłogę i się rozbił...w obecnym stanie jest prasowany przeze mnie i dalej go używam, bo nie mogę się z nim rozstać! To mój ulubiony puder. Tworzy naprawdę bardzo długo wytrzymujące matowe wykończenie. Bardzo łatwo dopasować jego odcień do swojej skóry. Firma oferuje szeroką gamę kolorystyczną i nawet taka bladolica jak ja znajdzie odcień, który nie wybieli jej całkowicie i idealnie dopasuje się do cery. Puder nie wysusza, nie podkreśla suchych skórek, efekt matu mam na cały dzień (skóra normalna/sucha z bardzo rzadkim przetłuszczaniem się nosa - zwykle w okresie jesiennym). Ideał, a cena przy takiej wydajności jest aż śmieszna! Naprawdę bardzo gorąco polecam go każdemu! :)
    Zalety:
    • piękny piękny mat
    • trwałość!
    • gama kolorystyczna
    • łatwość aplikacji (nie robi plam)
  • 21 stycznia 2018 o 22:09
    Zwykła średniawka
    Puder w ogóle nie przypadł mi do gustu, nie dodał mojej cerze długotrwałego matu, był on dobry tylko przez 1/1,5H, następnie na twarzy pojawiał się efekt ciasta na twarzy. Nie jest to wina fluidu, tym bardziej że uzywam affinitone, który ponoć tworzy idealny zespół z tym pudrem
    Zalety:
    • wydajny
    • idealnie dopasowanie kolorystyczne
    Wady:
    • krótkotrwały mat
    • gdy skóra zaczyna się tłuszczyć pozostawia efekt ciasta
    • odkręcane opakowanie zdecydowanie jest niewygodne