Ten produkt miał być moim wybawieniem. Jestem blondynką, mam jasną karnację. Moje włosy na nogach są ciemniejsze niż te, które mam na głowie, zgodnie z tabelką producenta, moje włoski powinny się usunąć.
Wykonałam całą masę zabiegów, więcej niż te 12, które zaleca producent, zastosowałam depilator na pachy, bikini i całe nogi. Niestety, zero efektu, totalnie zero. Byłam na to przygotowana, bo kilka lat wcześniej chodziłam do kosmetyczki na takie zabiegi i również nie przyniosły one efektu. Nie dałam za wygraną, postanowiłam spróbować ponownie za rok, znowu wykonałam więcej niż te 12 zabiegów. I co? Nic. Tak mi się przynajmniej wydawało... Jest jeden plus, włosy na nogach się przerzedziły, tzn. rosną wolniej, mniej, ale co z tego, skoro i tak rosną? I tak muszę je golić depilatorem albo chodzić do kosmetyczki na wosk. Nie jestem zadowolona z takiego efektu, bo na dobrą sprawę niczego to nie zmieniło. Nie wiem, czy się zdecyduję na 3 serię, Sprzęt pozostaje jednak w rodzinie, więc będę miała szansę.
Warto wspomnieć, że depilator poszedł do mojej mamy, która jest zachwycona, włosy usunięte całkowicie. Tyle tylko, że ona ma jasną karnację i ciemne włoski, więc połączenie idealne.
Jeśli o sam zabieg chodzi, nie jestem fanką. Włoski trzeba ogolić maszynką, czego nienawidzę. Podrażnia mnie to, potem wszystko mnie swędzi. Depilator jest ciężki, a działa niestety tylko pod prądem. Mnie trochę te strzały bolą, nie ma tragedii, ale to nie tak, że niczego nie czuć, no bez przesady. Okolice bikini i pach bolą i to konkretnie, od samego początku. Wiązka światła daje nam też efekty świetlne, jak sama nazwa wskazuje, patrzenie na nie nie jest wskazane, potem trochę oczy są oślepione.
Depilowałam też wąsik, ale tu mam bardzo jasne włoski, więc nawet nie spodziewałam się efektu.
W ogóle nie jestem zadowolona, produkt nie spełnił moich oczekiwań i nie jest prosty w obsłudze. Nie wiadomo, gdzie się już strzelało, a gdzie nie, więc trwa to wieki. Dobrze, że chociaż mama jest zadowolona!
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu