BaByliss PRO 2035C Steam Straightener Prostownica (grzebień parowy)

• 15 stycznia 2007 o 19:01
    tragedia
    Prostownice kupiłam bo babyliss to pdoobno dobra firma. Cena sugerowała też, że jest to dobry produkt. No niestety... Niby prostuje bo włosy sa takie troche wyprostowane ale jest to wyprostowane siano. Wlosy sie pusza, jest to fryzura a la tina turner. Urzywalam jej kilka razy i szybko kupilam nowa firmy gama z ktorej jestem zadowolona. Odradzam dziewczynom szczegolnie jesli maja falowane wlosy, nie prostuje! Używam tego produktu od:rok Ilość zużytych opakowań:1
    MarceLa
    16 listopada 2005 o 16:14
    zawiodła
    Postanowilam wydac pieniadze na cos porzadnego, jak dla mnie nie malo prawie 200zł. Zachecona opinia fryzjera sprawilam sobie taki grzebien, mimo iz jest drogi cena miescila sie jeszcze w moich kryteriach, stwierdzilam ze jesli ma byc dobra to czemu nie... Na poczatku bylam zadowolona, efekt lepszy niz po poprzednich moich prostownicach. Po pewnym czasie mialam duze problemy z urzadzeniem, czesto wrecz parzylylo wlosy i rece, badz wcale nie prostowalo, mechanik stwierdzil ze to wada nabyta(nie wiem w jaki sposob?) i koszt naprawy to polowa jej ceny wiec sobie darowalam i kupilam o wiele tansza, moze nie profesjonalna ale dla mnie o wiele lepsza... Przeszkadza jej wielkosc, mimo dlugich wlosow, przy prostowaniu wlosy zahaczaja o grzebyk i wchodza miedzy plytki grzejne a plastik, bez niego o wiele lepiej. Jesli chodzi o wode, to w zamian uzywalam specjalnego plynu do grzebienia i rzeczywiscie utrwalal, kiedy sie skonczyl i zaczelam uzywac wody - efekt niezadawalajacy. Używałam tego produktu około roku
    Moly
    11 sierpnia 2005 o 10:53
    Nie jest profesionalna
    Ta prostownice kupiłam w grudniu i używam ja czasami gdyż boje sie ze spale włosy Zaznaczyłam ze nie kupije jej ponownie bo sobie kupie leszpa Ogolnie nie jetsme z niej zachwycona gdyz co prawda protuje wlosy ale wsytarczy deszyk albo wilgotna pogoda i od razu sie pusza! Dodatkowy grzebyczek ciągnie włosy, Ta prostownica jets na pare wiec trzeba do specjalnegop pojemniczka wlewac wode (przegotowaną!) a po wyprostowaniu trzeba ja wylac a nie jest to takie proste gdyz ta dziurka jets za mała i zawsze troszke tam tej wody zostanie Faktycznie nagrzewa sie bardzo szybko para bucha czasami jak prostowalam sobie włosy od góry to akurat buchneła tak ze mnie bolała skóra głowy takze w ogolnym podsumowaniu nie kupujcie jej strata pieniedzy Dałam za nia 190 zł w prfesionalnym zaopatrzeniu fryzierskim
  • 22 marca 2005 o 23:26
    Nie zawiodła:)
    To moja pierwsza, profesjonalna prostownica. Rzeczywiście szybko się nagrzewa, para często "bucha" :) jednocześnie chroniąc włosy. Obawiałam się trochę tej stali, z której jest wykonana. Okazało się jednak, że nie przypala włosów. Jednak jej powierzchnia trochę się rysuje. Grzebień to super dodatek, świetnie nadaje się do prostowania długich niesfornych włosów, bo jednocześnie je rozczesuje. Dla kogoś z małą wprawą w trzymaniu w jednej ręce grzebienia, a w drugiej prostownicy, to wybawienie. Szkoda, że grzebienia nie da się ściągać, bo niekiedy zamiast rozczesywać potrafi porządnie pociągnąć za kołtun i "porwać" włoski. W ten sposób na głowie uwidocznia się efekt 'antenek'. Dużym minusem tej prostownicy jest to, że strasznie trudno ją doczyścić. Wszystkie środki, które stosuję pod prostowanie jak łatwo się domyślić, osiadają na grzebieniu a także w otworach, z których wydzielana jest para. Niejednokrotnie na jej czyszczeniu spędziłam godzinę, próbując wszystkiego - pilniczków, pensety czy wykałaczki, nie zawsze z dobrym efektem :( A czyścić trzeba, bo zaschnięte kosmetyki osiadają potem na reszcie włosów robiąc sztuczny łupież. Używam jej regularnie od lipca i w swej skuteczności ani razu mnie nie zawiodła, także pod względem trwałości jest świetna. Zaznaczam "nie" przy pytaniu czy kupię ponownie, bo mam ochotę wypróbować teraz ceramiczną :) Używam tego urządzenia od: 9 m-cy