Wody perfumowane męskie

Rituals Elixir d'Orient EDP

• 8 grudnia 2018 o 15:35
    Piękny zapach!
    Zakochałam się w tym zapachu! Szczególnie polecam na letni wieczór! Perfumy orientalne ale i subtelne ale nie dla każdego. Zapach jest specyficzny. Przed zakupem proponuje poprosić o próbkę ::)
    Zalety:
    • trwałość ( pryskam się rano i zapach zostaje do wieczora)
    • piękne opakowanie
    • perfumy typu unisex (chociaż bardziej skierowane dla Pań)
    Wady:
    • ograniczona dostępność w Polsce
    • Flakon
  • 13 października 2016 o 16:19
    O nie! ;(
    Chyba żaden inny zapach nie zmęczył mnie tak jak ten! Dostałam miniaturkę 10ml i chyba do końca życia jej nie zużyję. Zaczęło się oczywiście dobrze: uwielbiam perfumy, uwielbiam Rituals, lubię ciężkie zapachy, opakowanie jest po prostu przepiękne - co mogło pójść źle? Niestety kompozycja zapachowa wywołuje u mnie natychmiastowe mdłości. Robiłam trzy podejścia do tego zapachu i każde kończy się niepowodzeniem. Zapach jest niewyobrażalnie mdły, a do tego ciężki i słodki. Pachnie tak jakbyście kupiły super intensywną czarną pachnącą choinkę do samochodu, a potem postanowiły włożyć ją sobie do nosa i dodatkowo zjeść. Zapach dosłownie otumania, kiedy go używam po kilku godzinach niestety zaczyna boleć mnie głowa. Tragedia. W teorii perfumy są ciekawe, w praktyce czuć bardzo mocno drzewo sandałowe i wanilię. Zapach jest duszący, nieświeży, wcale nie robi wrażenia wyszukanego czy ekskluzywnego. Wolałabym do końca życia nie użyć żadnych perfum niż używać tych :( Trochę podobnym zapachem jest Omnia Bulgari https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4718,omnia-edp,1264503.html#review-1264503 która też nie przypadła mi do gustu, ale niestety Rituals jest 10 razy mocniejszy i gorszy :( Zapach teoretycznie jest uniseksem - mogę sobie wyobrazić, że facet mógłby tak pachnieć, ale cóż, ja musiałabym takiego mężczyznę omijać szerokim łukiem. Na plus zaliczam trwałość perfum - niestety dla mnie, jeśli użyję perfum rano, męczę się cały dzień. Z czasem zapach traci tylko trochę na intensywności, ale wcale nie ujawnia delikatniejszych czy po prostu innych nut. Zapach to oczywiście kwestia gustu - to że tak działa na mnie nie znaczy, że nikomu się nie spodoba, ale moje doświadczenia są fatalne. Plusy: +piękne opakowanie z drewnianym korkiem +trwałość +zapach typu uniseks Minusy: -tragiczna kompozycja zapachowa wywołująca u mnie mdłości
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie