Masełka do ust

Nacomi Naturalne masło do ust (różne rodzaje)

• 14 lipca 2021 o 16:00
    takie sobie
    Po raz kolejny produkty Nacomi wywołują u mnie mieszane uczucia. Wielokrotnie daje tej marce dawałam szansę i bardzo często zdarzają się niezbyt udane kosmetyki. Niby krzywdy nie robią, ale też nie działają jakoś spektakularnie. Zalety: -bardzo ładny zapach -ładna, metalowa puszka -wydajne -atrakcyjna cena Wady: -nie wchłania się, tylko zostawia tłustą warstwę -pojawiają się grudki, jakby masełko się krystalizowało, co przeszkadza w aplikacji
  • 3 czerwca 2021 o 0:55
    Dobry, ale...
    Bardzo lubię to masełko do ust. Miałam wersję pomarańczową. Zapach obłędny. Prawdziwa pomarańcza. Właściwości nawilżające też były bardzo dobre. Chyba nawet lepsze niż oferuje lubiany przeze mnie Carmex. Plusem i jednocześnie minusem jest opakowanie - osobiście nie przepadam za tą formą aplikacji. Jest niehigieniczna. Wydajność i cena na plus.
    Zalety:
    Wady:
  • 1 kwietnia 2021 o 18:35
    Moje ulubione
    Używam wersji orange lemonade. Moje ulubione masełko do ust. Niezwykle twarda konsystencja sprawia że jest bardzo wydajne, mam go x czasu i w ogóle się nie kończy. Fajnie natłuszcza usta, używam w ciągu dnia jak i na noc ale nie zawsze codziennie akurat tego. Jak kiedyś go skończę chętnie wypróbuję inny zapach. Ten jest jak najbardziej ok. Polecam. ZALETY: natłuszcza i dobrze nawilża piękny zapach mega wydajność WADY: cena
  • 27 czerwca 2020 o 15:52
    Chyba najlepsza pielęgnacja ust na noc
    Mam wersję o zapachu granatu. Pachnie obłędnie, owocowo, letnio. Nie bardzo lubię opakowania, w których trzeba grzebać palcem, ale da się to przeżyć. Wolałabym, żeby był w formie sztyftu czy coś. Pozytyw jest taki, że mieści się go w opakowaniu aż 15ml. Jest bardzo wydajny, więc starcza go na bardzo długo. Stosuję go głównie na noc, żeby trochę zregenerować i wypielęgnować wargi. Radzi sobie świetnie. Większość tego typu produktów magicznie znika z ust po kilku minutach, a ten utrzymuje się mega długo. Rano usta są mięciutkie, delikatne, zregenerowane, nie ma żadnych suchych skórek. Ogólnie fajny, niedrogi, naturalny, dobrze działający produkt do ust ????
    Zalety:
    • długo utrzymuje się na ustach,
    • zapach,
    • wydajność,
    • nawilża,
    • regeneruje.
    Wady:
    • opakowanie.
  • 4 czerwca 2020 o 11:45
    panna cotta okazała się dobrym kosmetykiem bazowym
    Masełko które zakupiłam to Panna Cotta ma zapach budyniu waniliowego , zamknięte w małym metalowym pudełeczku z nakrętką o pojemnosci 15ml. Lubie takie rozwiązania zawszę po skończeniu kosmetyku mogę wykorzystać pudełeczko na domowe wyroby balsamów do ust np z oleju kokosowego. Oczywiście trzeba pamiętać przy zakupie że to jest kosmetyk do użytku domowego , do torebki jest to mało higieniczne i nie wygodne. W masełku do ust od Nacomi bazą jest masło kakaowe, znajdziemy też tutaj wosk pszczeli, olej rycynowy, olej z pestek winogron, sorbitol, czyli substancję zapewniającą słodkawy smak, miód, witaminę E oraz aromat. Panna Cotta przypadnie do gustu osobom, które lubią smakowite aromaty, ale nie przepadają za słodyczą w smaku, która często mino woli zmusza nas do częstego oblizywania się, przez co balsamy tego typu szybko znikają z ust. Właśnie dlatego wersja Panna Cotta stała się moim ulubieńcem Usta po zastosowaniu tego mazidełka są fajnie wygładzone, nawilżone i zdrowe. Po nocy znika z ust zarówno sama warstwa kosmetyku, jak i efekt lekko natłuszczonych warg bez suchych skórek Krótki, naturalny skład, cudny aromat , niewysoka cena i wysoka wydajność. Ze względu na zbitą konsystencję, masełko jest niezużywalne. Czasami nakładałam na skórki wokół paznokci, stawały się wtedy nawilżone i zdrowsze. Podsumowując bardzo fajne masełko do ust. Całkowicie mnie usatysfakcjonowało i cieszę się, że je kupiłam. Dodatkowo jest na tyle delikatne, że mogę stosować także u dzieci. Jeśli ktoś z Was ceni sobie komfort przy używaniu matowych produktów do ust, panna cotta może się okazać dobrym kosmetykiem bazowym Zdecydowanie kupię je ponownie, ale może o innym zapachu dla wypróbowania.

Zobacz także inne Masełka do ust