Ampułki do włosów

Seboradin Ampułki Przeciwłupieżowe

Seboradin Przeciwłupieżowy 14 amp.

carly_m
    17 lutego 2023 o 17:40
    Okropne
    Ampułki może nieznacznie zmniejszyły łupież, ale są tak niewygodne w użyciu, że nie warto się męczyć dla takiego efektu. Nałożona ampułka skleja włosy, obciąża je i sprawia, że włosy wypadają w dużej ilości aż do umycia włosów. Zwłaszcza to wypadanie mnie przeraziło, dlatego nie zostawiam ampułki na całą noc (tak poleca producent), a zmywam ją max po 3 godzinach. Ampułki są dość pojemne, płynu wystarcza na pokrycie skóry głowy. Zapach mi odpowiada, jest ziołowy i przyjemny. Konsystencja jest oleista, kosmetyk się nie wchłania tylko zostaje widoczny na włosach - od aplikacji do umycia włosów niewskazane jest wychodzenie z domu, bo włosy wyglądają na przetłuszczone. W czasie, gdy kosmetyk działa na skórę, swędzenie ustaje. Jest to jednak chwilowa poprawa, na trwałe efekty nie ma co liczyć, łupież cały czas jest.
  • 24 kwietnia 2020 o 10:16
    Działa rewelacyjnie ale ma jeden minus
    Początkowo próbowałam zwalczyć łupież innymi aptecznym środkami ale niewiele one zmieniały. Na te ampułki trafiłam przez przypadek w ramach promocji na dermokosmetyki w drogerii stacjonarnej. Pomyślałam czemu nie, co mi szkodzi. Zapłaciłam ok. 35 zł. Znaczny efekt zaczął być widoczny już po 3 użyciu. Ostatecznie pozbyłam się łupieżu na dobre po 6 ampułkach. Zużyłam jednak całe opakowanie tak jak zalecał producent. Dlatego największym plusem jest to, do czego te ampułki zostały stworzone - skutecznie ZWALCZA łupież. I to jest najważniejsze. Zapach nie jest jakiś super przyjemny, kwiatkami nie pachnie. Ale można to przeboleć, jeśli ma się świadomość, że to działa. Jedyny znaczny minus - włosy po nałożeniu są okropnie sklejone, tłuste u nasady. Nie jest tak jak zaznacza producent, że kapsułki nie mają wpływu na wygląd włosów po nałożeniu. Obeszłam ten problem nakładając preparat na noc a rano myjąc głowę. Normalnie myję włosy max co drugi dzień, więc mycie ich codziennie rano kiedy na dworze wiosna, nie było zbytnim dyskomfortem ale niestety jest to niezgodność z opisem producenta. Mimo wszystko jeśli komuś zależy przede wszystkim na tym, żeby zwalczyć problem to polecam z czystym sumieniem ????
    Zalety:
    • skuteczność
    Wady:
    • sklejone włosy u nasady
  • 27 lutego 2020 o 13:24
    porażka
    Używa od:próbka
    Kupiłam z obawą, bo większość dotychczasowo używanych wcierek nie służyła wyglądowi moich włosów. Ale producent zapewniał że " Preparat nie obciąża i nie skleja włosów". Pierwsza ampułka równomiernie wtarta wieczorem w świeżo umyte, wilgotne włosy, zero odżywek, pianek, nic, tylko szampon, którego używam na co dzień. Rano szok, poklejone wiszące strąki, absolutnie nie nadające się do niczego poza natychmiastowym umyciem. Ogromne rozczarowanie, nie sprawdzę czy działa, bo nie mam czasu na mycie i suszenie głowy codziennie rano.
    Zalety:
    • ma akceptowalny zapach - pamiętam straszny rzepowy smrodek Seboradinu sprzed lat
    Wady:
    • zostawia sklejone tłuste strąki, dokładnie odwrotnie niż obiecuje producent
    • wysoka cena - nawet w promocji , zdecydowanie nie jest wart 26 zł, które zapłaciłam
    • źle się aplikuje z ampułki
  • 8 stycznia 2017 o 12:38
    Super
    Jakiś czas temu, nie mogę wytępić łupieżu z mojej głowy, nic nie pomagało i tak trafiłam właśnie na te ampułki.W opakowaniu znajduje się 14 ampułek, kuracja na 2 tygodnie, jedna ampułkę wcierałam w skórę każdego dnia, robiąc przy tam masaż głowy, stymuluje krążenie.Musze przyznać, że ten produkt pomógł mi zlikwidować mój problem już po 8 dniach, mimo wszystko zużyłam całe opakowanie i do dziś nie ma nawrotów łupieżu