Marki Evree szczerze powiedziawszy nie znam zbyt dobrze, więc podczas dużej promocji zakupiłam kilka produktów, które zwróciły moją uwagę, między innymi ten płyn. Posiadam wersję płynu dwufazowego w opakowaniu 200 ml, czyli pełnowymiarową, ale wiem, że marka posiada małą wersję idealną na wyjazdy. Po wypróbowaniu tego produktu czuję się przekonana i zachęcona do spróbowania kolejnych kosmetyków tej marki. Płyn przy moich wrażliwcy oczach sprawdza się idealnie.
OPAKOWANIE
Bardzo podoba mi się kolorystyka i grafika, która jest prosta, ale do mnie przemawia. Śliczne opakowanie w kolorze różowego ombre z białymi i srebrnymi elementami świetnie wygląda, tak słodko i dziewczęco. Opakowanie zabezpieczone jest zamknięciem na klik, co gwarantuje, że płyn się nie wylewa tam, gdzie nie trzeba. Otwór jest idealnej wielkości, dzięki czemu można dozować odpowiednią ilość produktu i go niepotrzebnie nie marnować. Małe, wąskie opakowanie można zabrać ze sobą wszędzie, zmieści się do każdej kosmetyczki, więc polecam go na wyjazdy.
PŁYN DWUFAZOWY
Demakijaż ma zawsze kilka etapów, jeśli chodzi o moją pielęgnację. Najpierw używam płynu micelarnego, potem stosuję żel do twarzy lub olejek a potem dopiero żel. Lubię produkty, które łączą w sobie kilka funkcji i płyn dwufazowy z pewnością do nich należy, gdyż pozwala na szybki demakijaż oczu. Widać jego dwie fazy – jasno i ciemnoróżową (chociaż różnica między nimi jest maleńka), które po zmieszaniu tworzą jednolitą mieszankę z widocznymi połyskującymi cząsteczkami. Ma bardzo delikatny, przyjemny, kwiatowy zapach umilający aplikację. Bardzo dobrze zmywa zarówno delikatny makijaż jak i mocniejszy. Radzi sobie bezproblemowo z tuszem do rzęs, cieniami. Skóra jest przyjemnie oczyszczona, resztek makijażu praktycznie nie ma. Dodatkowo czuję nawilżenie, dzięki temu, że płyn jest odrobinkę tłusty, jednak nie pozostawia nieprzyjemnej powłoki. Nie piecze w oczy, nie powoduje łzawienia, jego formuła jest wyjątkowo delikatna. Pod względem wydajności, również jest korzystny dla portfela – opakowanie mam od ponad miesiąca i jeszcze ponad połowa została a kupiłam je za 7,99. Produkt nie zawiera silikonów, alkoholu, parabenów i barwników, ma krótki skład, a jego formuła jest wzbogacona olejkiem z dzikiej róży, gliceryną i d-pantenolem.
PLUSY
+ dobrze usuwa makijaż dzienny i wieczorowy
+ nawilża
+ jest bardzo wydajny
+ hipoalergiczny
+ nie powoduje pieczenia czy łzawienia
+ korzystna cena