Plastry do depilacji

Joanna Sensual, Plastry do depilacji twarzy z ekstraktem z zielonej herbaty

Joanna Sensual Plastry do depilacji twarzy transparentne Zielona herbata 12 szt.

emi1102
    19 kwietnia 2025 o 11:58
    Nie, nie i jeszcze raz nie
    Zdecydowałam się przetestować plastry do depilacji twarzy Joanna Sensual z zieloną herbatą, ponieważ szukałam delikatnego produktu do usuwania meszku nad górną wargą. Mam cerę wrażliwą i podatną na podrażnienia, dlatego zależało mi na czymś łagodnym, a jednocześnie skutecznym. Niestety – produkt okazał się sporym rozczarowaniem i zdecydowanie nie sprawdził się przy moim typie skóry. Plastry są estetycznie zapakowane, a obecność ekstraktu z zielonej herbaty brzmi obiecująco – kojarzy się z działaniem kojącym. W zestawie znajduje się 12 dwustronnych plastrów oraz tubka oliwki po depilacji. Sam zapach produktu jest delikatny i przyjemny, a konsystencja oliwki lekka. Początkowo byłam nastawiona pozytywnie. Tutaj niestety największe rozczarowanie – plastry usunęły może 40–50% włosków, reszta pozostała na miejscu. Musiałam poprawiać pęsetą, co w moim przypadku tylko pogłębiło problem. Skóra została nierówno wydepilowana, a przy próbie ponownego użycia plaster kompletnie już nie przylegał. Mam skórę wrażliwą i niestety, mimo obietnic producenta, produkt nie był dla mnie łagodny. Tuż po depilacji pojawiło się silne zaczerwienienie, pieczenie i uczucie ściągnięcia. Miejsca po plastrach były wyraźnie podrażnione, a drobna opuchlizna utrzymywała się przez kilka godzin. Dołączona oliwka miała delikatne działanie łagodzące, ale nie była w stanie całkowicie zniwelować dyskomfortu – ulgę poczułam dopiero po kilkunastu minutach. Skóra była na tyle podrażniona, że przez cały dzień musiałam zrezygnować z makijażu. Opakowanie zawiera niewielką ilość plastrów, które przy niskiej skuteczności zużywają się błyskawicznie. W moim przypadku wystarczyły na dwa podejścia, z czego żadne nie dało satysfakcjonującego efektu. Biorąc pod uwagę skuteczność, komfort użycia i podrażnienia – stosunek jakości do ceny wypada bardzo niekorzystnie. Plastry Joanna Sensual z zieloną herbatą to niestety produkt, który zupełnie nie sprawdził się przy mojej wrażliwej cerze. Mimo delikatnego zapachu i obecności oliwki łagodzącej, podrażnienia były zbyt silne, a skuteczność zabiegu – rozczarowująca. Zdecydowanie nie polecam tego produktu osobom z cerą reaktywną, wrażliwą lub skłonną do zaczerwienień.
    Zalety:
    • Przyjemny zapach
    • Estetyczne opakowanie
    • Obecność oliwki łagodzącej (choć działanie umiarkowane)
    Wady:
    • Bardzo niska skuteczność depilacji
    • Słaba przyczepność plastrów
    • Silne podrażnienia i uczucie pieczenia
    • Mała wydajność – opakowanie starcza na kilka prób
    • Produkt nieprzyjazny dla skóry wrażliwej
    Mela345
    27 lutego 2024 o 19:42
    NOPE
    Plusy(+) - cena - dostępność - tubka oliwki w opakowaniu (jest w porządku i świetnie działa) Minusy(-) - nieskuteczne działanie - transparetność plastrów - wydajność Podsumowując te plastry mi się nie sprawdziły, przynajmniej z tej aktualnej wersji. Mam wrażenie, że przez te plastikowe końcówki zamiast jak zwykle papierowych straciły na skuteczności i wosk się bardziej 'wymyka' i wypływa. Przy papierze to niemożliwe. Ta transparentna folia była fajnym pomysłem ale zaszkodziła produktowi.(
    eve_2
    30 października 2020 o 19:16
    są super
    Uważam, że to najlepsze plastry do depilacji. Prawda jest taka, że trzeba je baaaaaaaaaaaardzo dobrze rozgrzać najpierw w dłoniach (ja to robię ok.minuty). Plastry bez tego nie zadziałają. Łatwo usunąć pozostalości wosku oliwką. Używam ich co miesiąc, dwa.
  • 2 lipca 2020 o 13:31
    Nie, nie, nie!
    Do depilacji wąsika na twarzy używam od dawna plastrów Joanna, jednak do tej pory była to wersja aloesowa - zielona. Jednak tym razem postanowiłam sięgnąć po niebieską wersje, zwłaszcza ze względu na obietnice na opakowaniu (nowa folia) i byłam ciekawa co to oznacza. Niestety ta nowość to kompletny nie wypał. Ma o wiele większy kształt przez co trudniej "pociągnąć" pasek. Sam wosk również nie przypadł mi do gustu. Był twardszy i gorzej wyrywał, skóra po depilacji była bardziej podrażniona niż zazwyczaj. Na plus jak zawsze oliwki łagodząca, ona faktycznie działa. I chyba tyle z pozytywów. Wiem, że do wersji niebieskiej już nie wrócę. Zalety: - oliwka, - cena, - dostępność. Wady: - nowa folia, duża, - twardy wosk, - trudniejsze wyrywanie, - podrażnienie skóry.
  • 14 maja 2020 o 9:37
    Bardzo podrażnia...
    Plastry do depilacji kupiłam w sklepie Spar za cenę ok 10zł. Produkt jest na foli transparentnej, dzięki czemu dobrze się rozgrzewa plasterek w dłoniach, dodatkowo jest oliwka w małej tubce. Używam pół plasterka na połowę okolic ust i drugie pół na drugą połowę ust. Włoski dobrze się usuwają, jednak to co dzieje się po to tragedia... zawsze używam oliwki tej z tubki po "zabiegu " i zawsze mam czerwona okolice ust, mega podrażnioną z kilkoma białymi 'pryszczami , okropny widok przez bite 4 dni ! Tragedia !