Grzebienie

Design produktu:
    Ala_Mi
    3 stycznia 2023 o 17:38
    do zadań specjalnych
    Grzebień idealnie sprawdza się do włosów na mokro, tzn. do ich rozczesywania po myciu, do rozprowadzania odżywki, maski itp. Grzebień nie nasiąka wodą. Super wykonanie.
    Zalety:
    • nie nasiąka wodą
    • do rozczesywania
  • 8 marca 2022 o 20:20
    Nie sprawdził się przy moich długich i kręconych włosach.....
    Używałam go jakichś czas temu, jednak przy moich kręconych włosach nie do końca się spisał i oddałam go siostrze. Według producenta nadaje się zarówno do kręconych, jak i prostych włosów, można nim czesać włosy na sucho i na mokro. Wykonany jest z wyszlifowanego drewna, jest bardzo gładki i lekki. Nie posiada żadnych ostrych kantów, jego ząbki są zaokrąglone, więc nie drapią skóry głowy i nie uszkadzają jej. Grzebień posiada dwa rodzaje rozstawu zębów ,szeroko rozstawione ząbki służą do rozczesywania włosów a z wąsko rozstawione zęby wygładzają włosy. Jednak jak dla mnie obie wersje posiadają za mały rozstaw zębów, przy próbie rozczesania włosów na sucho po prostu grzebień szarpie i wyrywa moje włosy, trochę lepiej sprawował się przy rozczesaniu ich na mokro. Nie wątpliwie jego zaletą jest brak elektryzowania się włosów. Trzeba również pamiętać aby go nie zamoczyć w wodzie, istnieje ryzyko iż grzebień pod wpływem wody zacznie stopniowo niszczeć a drewno, które ulegnie zniszczeniu będzie niszczyło także i włosy. Przy moich kreciolkach używanie go mija się z celem, grzebien z pewnością sprawdzi się w osób które mają proste włosy. Raczej nie zakupię go ponownie.
  • 18 stycznia 2022 o 19:12
    Lekki poręczny grzebień
    Grzebień używam już trzeci rok i nadal jest w dobrym stanie. Łatwo dostępny w katalogu Oriflame, często jest w promocji. Grzebień ma dwa rodzaje rozstawu zębów. Łatwo rozczesać włosy suche i mokre. Włosy są zdyscyplinowane. Nie wyrywa włosów, nie elektryzuje. Dobrze rozprowadza maski i odżywki. Szybko da się wyczyścić szczoteczką do rąk i mydłem. Odporny na zarysowania i pękanie, a spadł już kilka razy ;) Przydatny w domu jak i w torebce, zawsze mam pod ręką.
    Zalety:
    • ekologiczny produkt
    • dwa rodzaje rozstawu zębów
    • dobrze rozczesuje suche i mokre włosy
    • dobrze rozprowadza maski i odżywki
    • nie elektryzuje włosów
    • lekki
    • łatwo wyczyścić szczoteczką do zębów
    • odporny na zarysowania i pękanie
    • tani i często jest w promocji
    Wady:
  • 15 listopada 2021 o 19:51
    Naprawdę dobrze rozczesuje włosy
    Mam ten grzebień od kilku miesięcy. Zwróciłam na niego uwagę , gdy akurat był w promocji za 9,99. Ciesze się, że wpadł w moje ręcę, bo okazał się na prawdę świetnym produktem. Wykonany z polerowanego drewna, wysokiej jakości, gładki, mocny, dobrze wykonany. Fajnie się prezentuje. Mamy w nim zęby z dwiema różnymi szerokościami. Część z szerzej rozstawionymi zębami świetnie sobie radzi z rozczesywaniem włosów. Bardzo się sprawdza w rozczesywaniu zaróno moich (krótkich i cienkich) jak i długich włosów mojej 5 letniej córki po kąpieli. Super sobie radzi z kołtunami. Na prawdę trzeba pochwalić, że nie szarpie, nie ciągnie i nie plącze dodatkowo włosów. Dobrze rozczesuje. Część z węższymi odstępami pięnie wygładza i zmiękcza włosy. Dodam jeszcze, że ten grzebień nie elektryzuje włosów. Dodatkowo mam wrażenie, że ten grzebień jest o wiele bardziej delikatny dla włosów od szczotek, czy tradycyjnych plastikowych grzebieni. Nie narusza ich struktury, nie niszczy ich, nie łamie. Mogę powiedzieć, że końcówki stały się nawet trochę mocniejsze i już nie rozdwajają się tak bardzo. Fajnie sprawdzi się do masażu skóry głowy. Dzięki swojej delikatnej strukturze nie podrażnia skóry, a za to bardzo ją stymuluje i poprawia krążenie krwi, tym samym przyspieszając wzrost włosów. Grezbień nie jest zbyt duży, (mógłby być dłuższy) ale ja już sie do niego przyzwyczaiłam. Z drugiej strony plusem jest to , że jest poręczny i z łatwością można go schować do małej torebki, czy kosmetyczki. Łatwy w czyszczeniu . Ogólnie polecam, według mnie to był bardzo udany zakup.
    Zalety:
    • dobrze rozczesuje, rozplatuje kołtuny, wygładza włosy
    • delikatny , nie niszczy włosów, nie podrażnia skóry
    • dobrze wykonany, z polerowanego drewna
    • dwie rożne szerokości rozstawienia żąbków
    • poręczny
    • nie eletryzuje
  • 23 maja 2021 o 13:32
    Do wszystkiego!
    Grzebień sprawdza się u mnie perfekcyjnie, szczególnie do czesania włosów na mokro. Moje włosy mają tendencję do plątania się. Ten grzebień idealnie je rozczesuje, nie wyrywa, nie ciągnie i nie łamie włosów. Dodatkowo nie chłonie wody co jest dużym plusem (jest odpowiednio zabezpieczony). Lubię go używać również do rozprowadzania maski czy odżywki na włosach.