Oriflame Discover, Cuban Rhythm, Soap Bar Mydełko w kostce

• 27 września 2018 o 19:12
    Skuteczne, ale bez obiecanego zapachu
    Mydło kupiłam na jesienną, chłodniejszą pogodę, jako uzupełnienie słodkiego i aromatycznego zestawu kosmetyków umilających nadchodzącą zimę. Niestety rozczarowałam się bardzo. Nie czuć prawie wcale przyjemnego aromatu- trzeba wcisnąć kostkę do nosa i się wwąchać, następnie przeczytać nazwę mydła a potem sobie wmówić, że to ma coś wspólnego z kawą i cukrem. Zawód jest uzasadniony, bo Oriflame słynie z pięknych i intensywnych zapachów swoich produktów do mycia. Zawsze powstrzymywałam się, by nie polizać np szamponu... a tu taki klops.
    Zalety:
    • skuteczność- mydło naprawdę dobrze myje, pozostawia ręce "tępe" wyraźnie pozbawione brudu, tłuszczu czy czegokolwiek innego. Szczególnie po powrocie do domu z komunikacji miejskiej w metropolii...
    • wydajność- wystarczygo niewiele rozprowadzić na dłoniach by dobrze wyczyścić ręce
    • w kontakcie z wodą tworzy bardzo gęstą myjącą piankę
    • Nie rozpuszcza się nadmiernie, kostka trzyma kształt, jest estetyczna (mydelniczkę zawsze utrzymuję w czystości, nie zostawiam w niej wody etc więc mydło nie leży w wodzie i się nie rozpuszcza)
    Wady:
    • kompletny brak obiecanego zapachu!!! A to był jedyny powód, dla którego zdecydowałam się na zakup
    • każdego dnia trzeba umyć zlew, bo zostawia osad (niektóre mydła tego nie robią, z mydłami w płynie mam ten problem dopiero po jakichś 2-3 dniach
    • Natomiast to nie jest specjalnie wadą, rekompensuje mi to skuteczność mydła
    • Jeżeli zależy Wam na zapachu- to szczerze odradzam.
    • Gwiazdki daję wyłącznie za jakość, wydajność (która w tym przypadku jest raczej wadą...)i skuteczność.
    U konsultantki
  • 28 października 2017 o 12:38
    Przyjemne
    W zestawie z żelem za 9.90 ok. Dobrze oczyszcza. Co ciekawe żel z tej samej serii pachnie jak delicje, natomiast mydełko już nie. Nie ukrywam, że jest to dla mnie rozczarowanie. Wydajność w porządku, ale wygląd po kilku użyciach na minus.
    Zalety:
    • nie wysusza dłoni
    Wady:
    • wygląd po kilku użyciach
    • nie pachnie jak żel pod prysznic z tej samej serii
    U konsultantki