Gumki i spinki do włosów

Invisibobble Nano, Gumki do włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 10 sierpnia 2020 o 15:48
    Fajne
    Hej! Dziś recenzja pewnego gadżetu do włosów. Jakiś czas temu zakupiłam gumeczki (dosłownie gumeczki????) do włosów. Nie są to takie zwykłe gumki jakie można kupić wszędzie. Są to specjalne gumki do oddzielenia pojedyńczych pasm włosów. Jest to niezwykłe ułatwienie przy robieniu np. warkoczy lub przy jakiś bardziej skomplikowanych fryzurach. Gumeczki przypominają znane wszystkim sprężynki★ Nie plączą i nie wyrywają włosów co jest oczywiście dużym plusem. Czasem ciężko je założyć ze względu, że są naprawdę malutkie i kiepsko się rozciągają. Możecie zobaczyć ich wielkość w stosunku do dłoni na drugim zdjęciu ➡️ Ja te zakupiłam w sephoraza ok. 9 zł choć w stałej cenie kosztują 19 zł i myślę, że jest to przesadzona cena jak za 3 gumeczki. Sądzę, że będą super dla tych, którzy lubią eksperymentować z fryzurami. Ja szczerze mówiąc najczęściej nosze włosy rozpuszczone bo moje zdolności fryzjerskie są poniżej poziomu ????
    Zalety:
    • funkcjonalność
    • opakownie
    Wady:
    krokuch
    10 stycznia 2019 o 17:58
    przydatne
    Bardzo ciekawe gumki. Malutkie, a mimo to dobrze trzymają włosy. Nie ciągną i nie wyrywają włosów, co jest dla mnie bardzo ważne. Mają idealny rozmiar - przydają się do fantazyjnych upięć. Są trwałe, nie odkształcają się, a po zdjęciu z włosów powracają do uprzednich rozmiarów.
  • 19 listopada 2018 o 16:47
    Najlepsze do warkoczy
    Często upinania moje długie i gęste włosy w warkocze. Nie lubiłam cienkich gumek, ponieważ niszczą one włosy. Te sprawdziły się super. Są idealnej wielkości aby spiąć końcówki warkoczy, przy tym wyglądają ładnie. Za te cenę taka jakość jest super. Używam ich od ponad roku i są w nienagannej kondycji. Polecam.
  • 27 października 2018 o 1:19
    Wygoda totalna.
    Sprawdzone i niezawodne u mojej 9 letniej córki, która ma włosy za pupę. Zwykłe gumki mocno niszczyły jej włosy. Ściąganie po całym dniu w kucyku wiązało się z piskiem i wrzaskiem a czasami płaczem. Na te gumki namowiła mnie koleżanka. Sama nie używam gumek od 10 lat. Mam albo pixie albo boba. Nigdy jednak moje włosy nie były na tyle długie aby je spinać. Tak więc kupiłam je córce, jest nimi zachwycona. Dzięki temu, nareszcie codzienne zdejmowanie nie kończy się wybuchem emocji. Nie plącze włosów i nie odkształca. Doskonale trzymają kucyka przez cały dzień i to po tenisie i wf i tak dają radę. Jedyna wada to fakt iż po 2 tygodniach widać że są zmęczone eksploatacją. Są poprostu mocno rozciągniete ale każda gumka i frotka się tak zachowuje. Polecam dla dzieci, które są zmęczone codziennym wyrywaniem włosów przy zdejmowaniu.
  • 26 października 2018 o 23:59
    Lubię, aczkolwiek ma swoje wady
    Od kilku lat jestem wierna tym gumkom i niechętnie wracam do tych tradycyjnych (chyba, że mam ochotę na jakąś bardziej wymyślną fryzurę). Te mniejsze były gratisem do zwykłych Invisibobble w ślicznym srebrno-różowym kolorze. Do nich były dołączone 3 sztuki przezroczystych Nano. Pomyślałam sobie, że mogłyby się przydać, gdybym nabrała ochoty na mały koczek na czubku głowy albo zebranie kilku pasemek włosów z przodu. Gumeczki są dość malutkie - istnieje spore ryzyko zgubienia. Sama nie wiem tylko, czy wystarczy związać nią włosy czy lepiej jeszcze dla pewności zrobić to jeszcze raz, żeby się nie zsuwała (mam długie prawie do pasa włosy i nawet te zwykłe Invisibobble mi się trochę z nich zsuwają, ale nie narzekam na to ogólnie). Jeżeli zbiorę odrobinę włosów z przodu i zrobię z nich mały kucyk, to gumka zawsze mi się trochę zsunie. Może lepiej sprawdzi się przy końcowym zawiązywaniu warkocza. Posiadaczki cienkich włosów (w przeciwieństwie do moich) będą może bardziej zadowolone.