Płyny do demakijażu

ProYou Prodex Sensitive, Płyn dwufazowy do oczyszczania twarzy i okolic oczu do skóry wrażliwej

Sz05
    11 lutego 2019 o 14:17
    Dziękuję temu, kto wymyślił ten produkt
    Od wielu lat miałam problem z trądzikiem i różnymi wypryskami. Maście, maseczki, płyny miceralne, aktywny węgiel albo nie pomagały wcale albo tylko na chwilę. Nie sądziłam, że coś innego oprócz leków mogłoby mi pomóc. W końcu, pewnego dnia moja bratowa poleciła mi ten produkt. Nie nastawiałam się na nic konkretnego. Smarowałam się nim, miał ładny zapach, cera była gładsza w dotyku. Jakiś miesiąc później zauważyłam, że wyprysków jest coraz mniej, twarz jest nawilżona i gładka. Różnice zauważyli wszyscy - mama, siostra, przyjaciółki, a nawet mój szwagier. Ten produkt to istny strzał w dziesiątkę. Polecam go każdemu, kto ma problem z trądzikiem. U mnie zdziałał cuda.
    Zalety:
    • nawilża twarz
    • poprawa cery
    • wydajny
    • bardzo ładny zapach (w składzie jest m.in. olejek herbaciany)
    • skóra została zregenerowana
    • dostępny w aptekach
    • leczy również nużycę
  • 2 czerwca 2018 o 10:03
    jeden z niewielu produktów na rynku polskim stosowany w profilaktyce nużycy
    Dzięki zawartości aktywnych olejków z drzewa herbacianego działa antybakteryjnie, czego nie znoszą nużeńce (pajęczaki, które niestety lubią mieszkać w naszych rzęsach i na twarzy i które wywołują nużycę, a także przyczyniają się do powstania trądziku różowatego). Płyn skutecznie pielęgnuje okolice powiek, warto oczyszczać nim całą twarz.
    Zalety:
    • skład (zawiera olejek z drzewa herbacianego i olejek z orzechów makadamia)
    • może być wykorzystany w profilaktyce nużycy
    • nie zawiera: sztucznych barwników, alkoholu, parabenów, PEG-ów
    • ma fizjologiczne pH, naturalny kolor i zapach
    • nie ściąga skóry, tak jak wersja niebieska dla skóry normalnej
    Wady:
    • dostępność (zamawiam w aptece internetowej)
    • mam wrażenie, że nieco słabsze działanie niż wersja niebieska dla skóry normalnej
    • na pewno pomógł w walce z nużycą, ale jej nie zlikwidował
    • opakowanie, przy sumiennym stosowaniu rano i wieczorem na twarz i oczy starcza na około miesiąc