Płyny do demakijażu

Pixi Vitamin-C Tonic Vitamin C & Ferulic Acid Brightening Toner Rozjaśniający tonik z witaminą C i kwasem ferulowym

Sephora
Pixi - Vitamin C Tonic - Tonik Rozjaśniający W Formacie Podróżnym - 100 Ml - Dla Kobiet

• 16 stycznia 2023 o 22:26
    W porządku
    W porządku jako tonik, ale nie daje efektu, którego można by się spodziewać po kosmetyku z witaminą C. Na pewno nie podrażnia. Jest lekki, nawet trochę łagodzący i nawilżający. Pozostawia skórę w lepszym stanie, szczególnie przy regularnym stosowaniu. Kolor żółty, charakterystyczny zapach, ale nie ostry. Opakowanie nienajgorsze, akurat tego toniku używałam wylewając na wacik i przecierając skórę. Normalnie zawsze aplikuję taki kosmetyk dłońmi. Myślę, że takie pieniądze lepiej przeznaczyć na inny kosmetyk, jeśli zależy nam nam witaminie C. Ogólnie w porządku, jeśli ktoś chce go potraktować jako ciekawostkę i po prostu włączyć do pielęgnacji jako tonik, bo skład jest całkiem fajny. Ale nie zrobi nic ponadto.
    Zalety:
    • fajna ciekawostka na rynku, przyjemny tonik
    Wady:
    • brak rozjaśnienia
  • 20 listopada 2022 o 14:05
    Nie warty swojej ceny
    Tonik fajny, ale nie nadzwyczajny. Dla mnie nic specjalnego. Jest wiele tańszych produktów i toników, które fajnie rozświetlają cerę, jednak ten nie wyróżnia się niczym specjalnym według mnie. Ładnie pachnie, ładny kolor, jednak nie działa zachwycająco. :) Nie podrażnia i nie uczula mojej cery. Jest po prostu dobry. :)
  • 12 listopada 2022 o 8:28
    Bardzo fajny
    No szczerze mówiąc, nie spodziewałam się, że ten tonik jest taki mocny... Przypadkiem kapnął mi na toaletkę i wypalił dziurę w okleinie... Co do użycia na twarz, to jestem w ciężkim szoku. W kilka dni pozbyłam się cieni pod oczami, przebarwień i innych niepożądanych kwestii z twarzy. Jeden minus to butelka. Zdecydowanie wolę opcję spray, jeśli mówimy o toniku. Kupię, ale przeleję do stosownej buteleczki.
  • 14 czerwca 2022 o 12:33
    Moja cera lubi to
    Miałam miniaturkę tego toniku. Stosowałam go tylko rano, rozprowadzając po twarzy wacikiem. Nawet w takiej formie aplikacji okazał się wydajny. Pierwsze co mnie zaskoczyło to cudowny zapach, słodki i cytrusowy. Na prawdę przyjemnie się go używało. Co do działania to mogę stwierdzić, że jest to produkt warty uwagi. Odniosłam wrażenie że ograniczał delikatnie wydzielanie sebum, a dla mnie ma to ogromne znaczenie. W żaden sposób mnie nie podrażniał ani nie wysuszał, ale myślę że na to ma wpływ nie tylko sam tonik, ale również inne stosowane kosmetyki. Czy rozjaśnia? Nie wiem. Być może za krótko go stosowałam, ponieważ nie zauważyłam po moich bliznach zmian.
    Zalety:
    • w moim przypadku ograniczał wydzielanie sebum
    • wydajny
  • 20 marca 2022 o 22:05
    Przereklamowany
    Zamówiłam najmniejszą buteleczkę, bo bardzo dużo osób się nim zachwycało. Dla mnie ten tonik jest bez szału. Na pewno nie kupiłabym go ponownie, bo nic specjalnego nie robi. Tonik ma przezroczyste opakowanie, więc widać ile produktu zostało. Szkoda, że butelka nie ma pompki, byłoby to wygodniejsze dla mnie. Tonik jest żółty i ma lekko kwaśny zapach. Nie podrażnia skóry. Nie ma pieczenia, szczypania czy zaczerwienia. Delikatnie się lepi, ale po chwili ten film się wchłania i nie ma problemu. Nie wpływa na dalszą pielęgnację i makijaż. Nic się nie roluje, itd. Tonik, jak tonik. Przywraca skórze równowagę po myciu. Jest delikatnie nawilżona, ale jest to bardzo przeciętny efekt. Przy dłuższym stosowaniu nie zauważyłam by rozjaśnił czy rozświetlił moją cerę. Lepiej kupić jakieś dobre serum z wit.C niż ten tonik :) Jest on w miarę wydajny. I przy cerze mieszanej dawał radę, jako taki zwykły tonik. Ale na pewno nie miał tych wszystkich cudownych właściwości witaminy C.