Dezodoranty i antyperspiranty

Unilever Impulse, Incognito, Dezodorant perfumowany

• 11 marca 2025 o 1:00
    Wyróżnia się i to jego ogromny atut
    Dezodorant perfumowany Impulse Incognito udało mi się bez większego problemu znaleźć na Allegro i zakupiłam go z myślą o mojej mamie, a przy okazji kupiłam też jeden dla siebie, bo moja mama tak bardzo go zachwalała (już go kiedyś miała), więc stwierdziłam, że zaufam i będę miała też osobny dezodorant dla siebie. I prawdę powiedziawszy, ani trochę nie żałuję zakupu tego dezodorantu. Jest to produkt, który otula ciało takim przyjemnym zapachem, no określiłabym ten zapach jako niebanalny, nietypowy, zdecydowanie wyróżniający się z tłumu. Co szczególnie ważne, jest to dezodorant który jest bezpieczny nie tylko dla skóry, ale także dla odzieży, ponieważ na szczęście nie pozostawia na niej plam i przetestowałam to dosyć dokładnie. Ani razu nie było sytuacji, żeby poplamił mi ubrania, także tu warto odnotować ogromny plus tego dezodorantu. Moim zdaniem ten perfumowany dezodorant może stanowić skuteczny zamiennik nawet tych drogich perfum z najwyższej półki. Niczego mu nie brakuje, posiada oryginalny, zmysłowy i taki subtelny zapach, a jednocześnie charakteryzuje się niezwykłą trwałością jak na dezodorant. Wyczuwalny jest taki aromat słodko-kwiatowy, który wybija się również dosyć mocno, ale jest to taka subtelna i delikatna słodycz, bardzo zmysłowa i kojarząca mi się ze świeżością i powiewem lata ;). Trwałość, wydajność, a do tego piękny zapach przynoszący na myśl elegancję to główne zalety tego produktu i jestem w stanie go polecić bez cienia wątpliwości :).
    • Cena, która nie odstrasza
    • Z powodzeniem może nam zastąpić drogie perfumy
    • Zapach, który długo się utrzymuje i cudnie otula nasze ciało
    • Oryginalny zapach, wyróżniający się z tłumu
    • Nie plami ubrań (dokładnie przetestowane :D)
  • 4 lutego 2023 o 21:25
    Wspomnień czar...
    Jestem z pokolenia, gdy dezodoranty perfumowane takie jak Impulse lub jeszcze inne zastępowały nam tak teraz popularne wody perfumowane czy toaletowe. Ten dezodorant kupiłam z czystego sentymentu, ale używam go z przyjemnością. Ma piękny, kobiecy zapach, chociaż wydaje mi sie, że ten sprzed lat miał nieco inne nuty zapachowe. Jest trwały i dobrze odświeża w ciągu dnia. Nie plami ubrań, nie podrażnia. Zapach ma zdecydowanie w innym stylu, niż modne obecnie pachnidła miodowo - irysowo - paczulowe. I bardzo dobrze, jest to jego zaleta.
    Gogo145
    21 listopada 2022 o 17:13
    Oryginalny, niezwykle trwały zapach
    Dezodoranty Impulse kojarzą mi się z moją młodością aczkolwiek sama nigdy nie miałam okazji ich używać. Kiedy recenzowaną wersję Incognito zobaczyłam na stronie internetowej (w cenie 10 zł) zdecydowałam się na zakup. Nie żałuję, choć ostatecznie produktem podzieliłam się z mamą, którą urzekł trwały, zmysłowy zapach . Rzeczywiście, ten perfumowany dezodorant może być skutecznym zamiennikiem drogich perfum, pachnie oryginalnie, zmysłowo, subtelnie ,slodko - kwiatowo , a przy tym jest niesamowicie trwały jak na dezodorant. Dodatkowym atutem produktu jest fakt, że nie brudzi ubrań i może być stosowany na skórę i odzież . Jestem pozytywnie zaskoczona produktem, a przede wszystkim jego niezwykle trwałym, przyjemnym zapachem .
    Zalety:
    • trwałość zapachu
    • subtelny, zmysłowy, kobiecy, słodko - kwiatowy zapach
    • niska cena
    • wygodne , kolorowe opakowanie ( obudowa z atomizerem)
    Kaisja
    14 lutego 2022 o 20:20
    Fantastyczny spray do ciała – piękny, w miarę niedrogi, trwały, z funkcją klasycznego dezodorantu
    Od początku pandemii niestety nie wytrzymało próby czasu wiele z porozrzucanych po mieście kiosków, niejednokrotnie ratujących życie, przez umożliwienie nabycia biletu komunikacji miejskiej, podstawowych środków higienicznych, a w szczególności kolorowej prasy przed dotarciem do pracy. Piszę z pozycji kobiety; Panowie raczej wybierali dodatki sportowe, choć kiedy byłam młodsza i jeszcze wówczas idealistycznie, czytaj „frajersko”, patrzyłam na życie, nabywałam też wydanie GW z „Dużym Formatem”. I w kioskach takich aż roiło się od perełek, o które już coraz trudniej – dezodorantów Impulse. Moim ulubieńcem w serii jest wersja błękitna – „Incognito”, o faktycznie – zbieżnym z nazwą – aromacie pięknym, zmysłowym, bardzo świeżym – kwiatowo-słodkawym, natomiast znacznie lżejszym (choć nie mniej trwałym) od opcji czerwonej – „La Pantera” i wiśniowej – „Magic Moschus”. Impulsy zawsze bardzo lubiłam, wciąż do nich wracam, i wciąż zaopatruję w nie uczuloną na antyperspiranty Mami (mającą nawet mały zapas). Są w miarę przystępne cenowo, stanowiąc wygodną (idealną do wrzucenia do torby lub szuflady w biurku) alternatywę dla drogich, klasycznych perfum, nie mniej piękną, a mniej intensywną, których można używać właśnie jako wonnego sprayu do ciała, natomiast doskonale nadają się również do użytku w charakterze typowego dezodorantu. I pachną autentycznie pięknie, zawsze zmysłowo, oryginalnie i elegancko, daleko pod tym względem pozostawiając w tyle innego gatunku „dezodoranty-psikacze”. „Incognito” w mojej ocenie najsubtelniej i najwdzięczniej z całej kolekcji. Podkreślam – jednocześnie bardzo trwale. Jeśli Ktoś ma okazję jeszcze gdzieś na Impulsy trafić – polecam je gorąco.
    Zalety:
    • kompozycja - piękna, najsubtelniejsza i najwdzięczniejsza w całej serii – zmysłowa, elegancka, świeża, kwiatowo-słodka,
    • idealny, przystępny cenowo zamiennik kwiatowych perfum,
    • nie plami, nie odbarwia ubrań,
    • skuteczność ochrony – może być używany jako dezodorant, ale jedynie u Osób, które nie mają problemu z nadmiernym wydzielaniem potu (to nie jest antyperspirant),
    • trwałość zapachu,
    • opakowanie – ładny, barwny atomizer,
    • cena - przystępna – nie dalej, jak cztery dni temu kupiłam dwie sztuki po 15 zł
    Wady:
    • brak wad
  • 11 kwietnia 2020 o 12:20
    Sentymenty
    Dezodoranty tej marki pokazała mi mama. Było to jeszcze w tym czasie kiedy chodziłam do szkoły podstawowej albo gimnazjum. Nie pamiętam już dokładnie. Od tego czasu co jakiś czas regularnie jakiś kupuję. Aktualnie używam sobie niebieskiego czyli Incognito. Zapach jest bardzo przyjemny, ale nie nachalny. Dezodorantu można użyć nawet na ubranie, ponieważ nie pozostawia plam. Zapach utrzymuje się stosunkowo długo.