Nabłyszczacze do włosów

Moroccanoil Glimmer Shine Spray Organiczny nabłyszczacz z olejkiem arganowym

• 11 października 2024 o 16:18
    Jest po prostu świetny
    Nabłyszczacz do włosów towarzyszy mi od lat. Nie wyobrażam sobie by go nie użyć jako końcowego produktu do stylizacji włosów. Co prawda w moim przypadku taki produkt ma zawsze ułatwione zadanie ponieważ moje włosy i tak są błyszczące z natury ale dobry nabłyszczacz to jeszcze potrafi mocno efekt podbić i włosy wyglądają przepięknie. Ten kupiłam w sumie głównie dlatego, ze słyszałam mega pozytywne opinię na temat marki i chciałam w końcu czegoś od nich spróbować. Nie zawiodłam się i wiem, że kupię jeszcze inne kosmetyki do włosów tej marki. Jeśli chodzi o opakowanie to mamy tutaj zaciemnioną szklaną butlę- bardzo fajnie, mam dzięki temu zaciemnieniu poczucie, że kosmetyk jest naprawdę świetnie chroniony. Atomizer działa bez zarzutu uwalniając produkt delikatną mgiełką. Całości dopełnia estetyczna naklejka z niebieską szatą graficzną. Jest to produkt wodny ale dzięki temu, że jest oparty na olejku arganowym ma takie lekko olejkowe podbicie dlatego należy używać go z rozwagą. Ogólnie wiadomo- z każdym nabłyszczaczem można przedobrzyć a jeśli ktoś ma włosy które naprawdę szybciutko można obciążyć to już całkiem musi rozważnie z takim produktem postępować. Umiar to w tym przypadku podstawa ale to też przekłada się na ogromną wydajność produktu a co za tym idzie rekompensuje nam to dość wysoką cenę produktu. Przepięknie pachnie tak na marginesie. To taki słodki aromat- niby klasyczny, olejkowy ale ja wyczuwam tutaj miodowe podbicie co jeszcze bardziej umila korzystanie z produktu. Jak pisałam wcześniej nabłyszczacz to u mnie produkt typowo wykończeniowy i używam go już na sam koniec stylizacji, na suche włosy. Muszę przyznać, że naprawdę robi robotę. Świetnie nabłyszcza i sprawia, że włosy mają wręcz lustrzany blask i to widać świetnie na blond włosach a jak już ktoś ma ciemne to zakładam, że to dopiero musi być rewelacja. Dzięki temu efektowi mocnego nabłyszczenia włosy wyglądają na zdrowe i mega zadbane. No cudo po prostu. Zauważyłam też, że delikatnie zmiękcza włosy i coś tam działa w niwelowaniu puszenia. A to naprawdę fajny dodatkowy bonusik. Świetny nabłyszczać o bardzo fajnym składzie. Sprawdzi się i na co dzień i od święta także nic tylko brać. Z pewnością kupię ponownie i oczywiście polecam.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • świetnie działający atomizer
    • ogromna wydajność
    • bardzo fajny skład
    • genialnie nabłyszcza
    • niweluje puszenie i delikatnie zmiękcza
    Wady:
    • trzeba go dawkować z umiarem by nie obciążyć sobie włosów
  • 6 listopada 2021 o 12:48
    dobry
    Świetny kosmetyk, który chroni moje dość długie włosy przed gorącym powietrzem suszarki, rzeczywiście gdy go użyję, włosy mniej się puszą, są dużo gładsze i bardzo ładnie błyszczą. Można łatwo przesadzić z ilością, mimo że kosmetyk nie jest bardzo gęsto-oleisty, raczej taki olejkowo-śliski. Jednak nakładam najpierw na dłoń, a dopiero potem na włosy. Chociaż mgiełka jest dość "drobnokroplista", to tak na wszelki wypadek (wielokrotnie zdarzało mi się myć włosy po raz kolejny tuż przed wyjściem, bo przesadziłam z olejkiem tym - czy innym) Ładny, charakterystyczny zapach, fajne opakowanie, cena zatrważająca, warto polować na promocje. Czy kupiłabym za 160 zł - nie. Abstrahując od ceny - dobry kosmetyk i bardzo przyjemny w używaniu.
  • 14 stycznia 2021 o 18:58
    Nie zły
    Ten spray to moje pierwsze spotkanie z tą marką. Szukałam czegoś co nada blasku moim włosom. Dotychczas nie maiłam z tym problemu, mam ciemne włosy i raczej zawsze ładnie błyszczały ale być może pora roku czy coś ostatnio negatywnie wpłynęły na ten apekt.
    Zalety:
    • spray jest w szklanej, poręcznej buteleczce z atomizerem który generuje chmurkę delikatnej mgiełki
    • kosmetyk ładnie pachnie, ale ten zapach nie utrzymuje się bardzo długo
    • w konsystencji przypomina rzadki olejek, jest śliski i otacza włosy
    • włosy rzeczywiście błyszczą, choć tańsze nabłyszczacze dawały czasem lepszy efekt
    • sprawdza się jako ostatni element stylizacji włosów
    • jest wydajny
    Wady:
    • nie można z nią przesadzić bo powoduje przetłuszczanie się włosów, gdy nałożymy za dużo włosy po prostu wyglądają na tłuste
    • kupiłam na promocji za ok 30 zł, więcej bym nie dała i uważam że nie warto
    Horla
    24 lutego 2018 o 13:25
    Fajny (super drogi) stylizator
    Przyznaję, że w codziennej pielęgnacji moich włosów stylizatorów jest najmniej. Używam ich sporadycznie, kiedy naprawdę nie mogę sobie poradzić z ujarzmieniem burzy loków. UŻYWANIE: ~ Fajna butelka z grubego szkła, ciemna, dzięki czemu olejek nie traci właściwości odżywczych. Jest raczej wytrzymała - nie testowałam jej wprawdzie pod kątem potencjalnego stłuczenia, ale myślę, że powinna wytrzymać przypadkowy upadek. ~ Działająca baz zarzutu pompka, która rozpyla spray w postaci bardzo drobniutkiej bryzy. ~ Olejek ma charakterystyczny zapach dla Moroccanoil - słodki, bardzo przyjemny, który całkiem długo otrzymuje się na włosach. DZIAŁANIE: ~ Olejek, wbrew moim obawom, nie tłuści włosów, choć wiadomo, że nie wolno z nim przesadzić. ~ Kosmyki istotnie są nabłyszczone, odbijają światło, wyglądają na niesamowicie zadbane. ~ Nieco zmniejsza puszenie włosów, kondycjonując je. ~ Włosy są wygładzone, przypominają tafle lustra. Moim zdaniem efekt jest naprawdę fajny, aż miło spojrzeć w lustro, gdy potraktujemy włosy tym produktem, ale... No właśnie, musi być jakieś "ale". Jest nim cena. Nie sądzę, by 160zł za stylizator było rozsądną ceną. Zdaję sobie sprawę, że kosmetyki Moroccanoil są najwyższej jakości, że nie były testowane na zwierzętach, że mają naprawdę moc dobroczynnych składników, jednak nie sądzę, by ten stylizator naprawdę uzdrawiał moje włosy. Owszem, nadaje im piękny wygląd, ale to wciąż działanie czysto estetyczne. Myślę, iż można znaleźć produkt o podobnym działaniu za połowę, a nawet 1/3 ceny spray'u od Moroccanoil. I o ile jestem jeszcze czasem zainwestować w szampon czy odżywkę tej firmy, o tyle nie wydaje mi się, bym kiedyś miała wrócić do nabłyszczającego spray'u. Odejmuję jedną gwiazdkę za tę kosmiczną cenę, gdyż samo działanie olejku oceniam na plus.