Bielenda Magic Egg, balsam do ust w kulce `Dzika truskawka`

• 21 sierpnia 2020 o 13:15
    Nieudany zakup
    Na pierwszy rzut oka balsam wydaje się być fajnym, poręcznym produktem. Faktycznie, opakowanie jest wygodne i praktyczne, ale sam balsam to bubel. Zapach truskawki jest praktycznie niewyczuwalny, spodziewałabym się, że balsam będzie w kolorze różowym/czerwonym, a niestety wygląda jak zwykła wazelina i tak też działa. Jest strasznie tłusty, być może natłuszcza usta, ale nie jest to przyjemne uczucie, przynajmniej dla mnie, może niektórzy lubią taką konsystencję pomadki. Najgorzej, że po jakimś czasie balsam chyba się zepsuł i zaczął brzydko pachnieć, musiałam go wyrzucić.
    Zalety:
    • ładne, poręczne opakowanie
    Wady:
    • brak zapachu
    • bardzo tłusta, wazelinowata konsystencja
    • po jakimś czasie zaczął brzydko pachnieć
    Ailrune
    10 czerwca 2020 o 23:31
    Nie polecam
    Do zakupu przekonało mnie urocze opakowanie, firma, której kilka produktów bardzo lubię i, przede wszystkim, obietnica truskawkowego zapachu. Niestety mocno się w tej kwestii zawiodłam - wprawdzie jakieś tam wspomnienie truskawkowego zapachu jest wyczuwalne, jednak przebija się przez niego silny chemiczny zapach wazeliny czy innego paskudztwa. Wybaczyłabym zapach, gdyby balsam przynajmniej miał przyjemną konsystencję i długo się utrzymywał na ustach ale na tych polach produkt też się nie popisał, przez co ostatecznie czuję się jakbym smarowała usta smalcem z truskawkami i jeszcze do tego nawilżenie jest marne i nietrwałe. Zdecydowanie nie polecam.
    Zalety:
    • lekko wyczuwalny zapach truskawki
    • urocze opakowanie
    Wady:
    • silny chemiczny zapach przebijający się przez aromat truskawki
    • dziwna tekstura
    • nie nawilża
    • wrażenie smarowanie ust tłuszczem
    • mało trwały (choć może w tym przypadku to zaleta)
  • 25 marca 2020 o 17:13
    zwykła wazelinka w fajnym opakowaniu
    zacznę od tego, że fajne opakowanie, w sam raz do torebki, małe poręczne kółeczko. A w środku wazelina. Nie pachnie truskawką, praktycznie bez zapachu jest . Ale nawilża i to się liczy . Dobrze się rozprowadza na ustach, gdyż kółeczko jest małe, nie wyjeżdża się poza granice ust.
    Zalety:
    • nawilża
    • małe, poręczne opakowanie
    Wady:
    • brak zapachu
  • 6 marca 2020 o 15:17
    Bielenda - stop
    Piękne opakowanie przyciąga uwagę, i to był błąd, bo po za fajnym lookiem nie ma nic dobrego. Wyglądem kulka przypomina balsam do ust z eos, i chyba tylko to jest na plus, zapach nie jest mega przyciągający jak na ''dziką truskawkę'', po za tym na ustach ma się wrażenie mieć tłustą warstwę chemicznych składników i do zapachu truskawki daleko. jestem zdecydowanie na nie.
    Zalety:
    Wady:
    • tłusta warstwa
    • pachnie chemicznie
    • nie przyjemne odczucie na ustach
    • nie nawilża
  • 15 października 2019 o 21:33
    Może być
    Dobrze nawilża. Jest miękki, ma lekką konsystencję, za czym osobiście nie przepadam. Wolę balsamy do ust o twardszej formule, po których nie mam wrażenia tłustych ust. Zapach jest ładny, ale nudny. Dla mnie to po prostu typowy zapach truskawkowy. Balsam ma żółtawy, woskowaty, naturalny kolor.