Toniki i hydrolaty

Kanebo Sensai Cellular Perfomance Lotion I Light Tonik 125ml

• 8 maja 2022 o 20:58
    Stary ale jary :-)
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Lotion (a raczej toner) jest już parę ładnych lat na rynku kosmetyków, a ja niestety dopiero się z nim zapoznałam. I to za sprawą zestawu próbek firmy Sensai, które dołączono do moich zakupów. Jak wiele innych tonerów tak i ten nakłada się na skórę rękoma. Jest to zabieg pielęgnacyjny, który ma w sobie coś relaksującego. Toner próbowałam używać zarówno rano przed nałożeniem kremu jak i na noc. W obu przypadkach dobrze się sprawdza. Toner wzmacnia skórę i ujędrnia. Twarz po nim się nie błyszczy, a koloryt cery jest wyrównany. Zaletą o której nie można nie wspomnieć, jest przepiękny, delikatny zapach tonera: nic innego tak nie pachnie. Jestem w trakcie pierwszej buteleczki testera, ale myślę, że skuszę się na wersję pełnowymiarową.
    Zalety:
    • Ujędrnia skórę.
    • Właściwości delikatnie matujące/normalizujące?
    • Obłędny zapach.
    • Wydajny.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 30 sierpnia 2021 o 11:52
    Godny polecenia
    Jestem fanką naprawdę dobrej pielęgnacji. Próbowałam różnych produktów ale to jest zdecydowanie numer jeden wśród toników. Skóra jest miękka, nawilżona.
    Zalety:
    • jakość
    • konsystencja, wchłania się idealnie
    komette
    21 lutego 2021 o 11:53
    Używam od wielu lat :)
    Jak w tytule recenzji - używam od wielu lat :) miałam kilka skoków w bok - i nie były one udane - wracałam do sprawdzonego i niezawodnego produktu ;) Pierwszy plus za szklane opakowanie i pojemność. Konsystencja - trochę bardziej "gęsta" niż woda. Dozowanie produktu po przechyleniu butelki - dla mnie idealne rozwiązanie - brak dozownika = minimalizacja plastiku. Zapach przyjemnie kwiatowy ale nie frywolny. Kosmetyk nakładam dłonią na twarz. Jedna "miarka" wystarczy na całą twarz. Ja używam także na szyję i dekolt. Nawilżenie jest natychmiastowe, produkt wchłania się szybko, super przygotowuje skórę na przyjęcie emulsji lub kremu. Mnie nie podrażnia jak większość testowanych przeze mnie toników. Cena typowa jak na markę Sensai. Tonik jest bardzo wydajny - stosuję rano i wieczorem wystarcza na kilka miesięcy. Jest idealny :)
    Zalety:
    • szklane opakowanie
    • natychmiastowe działanie
    • produkt nie wyczuwalny na twarzy
    Wady:
    • BRAK
    kasinaa
    20 września 2017 o 14:52
    razem z emulsja duet idealny
    Ach co to jest za plyn! cudowne nawilzajace dzialanie. Mam wrazenie ze ten tonik nawilza lepiej niz kremy. Oczywiscie emulsja daje wiekszego kopa naszej skorze ale tonik fantastycznie przygotowuje skore do zastrzyku nawilzenia. Idealny produkt dla cer 40+ dla mnie niezbedny -jak mam fundusze :)
    Zalety:
    • same zalety
    Wady:
    • cena ałaa
    W strefie wolnocłowej
  • 8 maja 2017 o 22:56
    W porządku ale nie jest niezbędny
    Tonik sam w sobie nie jest niczym specjalnym, może dlatego że dopiero uczę się, że powinno się go stosować przed kremem lub emulsją. Tonik ma służyć przygotowaniu twarzy do "wchłonięcia" kolejnego produktu. W duecie z emulsją zauważyłam, że jakość cery znacznie się poprawiła, była nawilżona i promienna, koloryt wyrównany. Nie jestem jednak pewna czy to nie zwyczajnie efekt lepszego wchłonięcia się emulsji zgodnie z teorią że nawilżona tonikiem twarz lepiej wchłania. Nie zaszkodził a nie wiem czy pomógł. Chyba można kupić tonik w niższej cenie który będzie miał takie samo przeznaczenie i stosować do niego emulsję sensai II lub III :) Trochę niewygodny w użytkowaniu. Ma konsystencję wody więc najpierw nakładałam go na wacik ale potem żal mi było tak drogiego produktu wywalać na waciku więc zaczęłam do sobie wylewać na twarz jak mężczyźni wodę kolońską. Mało to wygodne i czasami mi się poleje na piżamę :D Wrócę do niego jeżeli okaże się że inne toniki jednak szkodzą (przy mojej twarzy sam fakt że nie szkodzi to już jest wyczyn) albo nie dają żadnego efektu.