Dezodoranty i antyperspiranty

Dove Go Fresh 0% Soli Aluminium, Dezodorant w aerozolu o zapachu brzoskwini i werbeny cytrynowej

• 18 czerwca 2022 o 19:23
    Przepiękny zapach
    Bardzo lubię antyperspiranty Dove i równie chętnie sięgam po nowe zapachy. Ten ma przepiękny zapach, który wyczuwałam na sobie prawie cały dzień. Nie podrażnia, przeciwdziała poceniu się, niweluje nieprzyjemny zapach. Chętnie do niego wrócę.
  • 20 kwietnia 2022 o 22:33
    Super
    Uwielbiam testować nowości z kategorii antyperspiranty i dezodoranty ponieważ od lat mam problem z nadpotliwością i mogę szybko sprawdzić czy dany kosmetyk rzeczywiście pomaga czy raczej nie do końca . Z dezodorantem dove miałam pierwszy raz do czynienia i muszę stwierdzić że jak za taką cenę , kosztował w granicach 10 zł , natomiast na promocji jeszcze mniej . Stwierdziłam że przetestuje i mogę stwierdzić że sam zapach jest bardzo ładny i delikatny jednakże wyczuwalny do około 10 godzin . Jest to już duży plus . Opakowanie wygodne i nie piecze w pachy jak niektóre . Nie podrażnił skóry ale też nie zahamował potu . Od dezodorantu jednakże oczekuje jedynie odświeżenia i zapachu . Mi się super spisał ponieważ zapach był dosyć ciekawy . Jednakże nie zmienia to faktu że nie zmniejsza się po nim pocenie .
    Zalety:
    • Wydajny
    • Wygodne opakowanie
    • Nie podrażnia
    • Delikatny zapach
  • 22 lutego 2021 o 23:22
    Piękny zapach
    Nie mam ogromnego problemu związanego z nadmierną potliwością, może więc dlatego ten dezodorant sprawdził się u mnie całkiem przyzwoicie. A mam już doświadczenie z naturalnymi dezodorantami nieposiadającymi w składzie soli aluminium. Pięknie pachnie po aplikacji. Niweluje zapach potu, choć nie zatrzymuje procesu pocenia. Choć nie taka jest jego rola.... Przetestowałam, nie wiem czy do niego wrócę :)
  • 23 lipca 2020 o 21:02
    Nie polecam
    Skuszona produktem bez aluminium i dodatkowo ładną nutą zapachową na opakowaniu kupiłam ten dezodorant. Niestety już od pierwszego psiknięcia zapach powalił mnie z nóg- niezwykle mocny, sztuczny i duszący! Dodatkowo zapach przykleja się do skóry i ubrania przez co jest przeze mnie wyczuwalny. Po jakimś czasie miesza się z zapachem potu i ta mieszanka jest już dla mnie nie do przyjęcia. Tak złe wrażenie po kilku pierwszych użyciach spowodowało, że odstawiłam ten produkt na dłuższy czas. Postanowiłam do niego wrócić kiedy wykończyłam wszystkie inne dezodoranty. Drugie podejście do produktu dove było już trochę lepsze: po energicznym wstrząśnięciu zapach nie był już taki brzydki (wyczuwalna cytryna i werbena) ale pomimo to dalej był duszący więc używałam go przy otwartym szeroko oknie w łazience. Ochrona dość przeciętna- na zwykłe dni bez specjalnej aktywności fizycznej był ok, ale kiedy tylko musiałam wyjść z domu używałam czegoś innego.
  • 22 lutego 2020 o 15:18
    Dla mnie niewystarczający
    Zaintrygował mnie napis 0% soli aluminium na opakowaniu, a że akurat była na niego promocja, stwierdziłam, że czemu by nie spróbować. W sumie to moja wina, bo nie doczytałam, że to dezodorant, a nie antyperspirant, no i dla mnie niestety okazał się niewystarczający. Nie ogranicza pocenia i nie powstrzymuje przykrego zapachu w sposób zadowalający. Opakowanie jest porządnie wykonane, dozownik się nie psuje i nie zacina. Natomiast sam dezodorant bardzo długo wysycha na skórze, z czego byłam niezadowolona, ponieważ używając wersji Dove z solami aluminium jestem przyzwyczajona, że po kilku sekundach spokojnie mogę się ubierać. Dove ma naprawdę fajne zapachy, ale ten jakoś szczególnie mnie nie zachwycił. Jest przyjemny, ale to wszystko. W dodatku mam wrażenie, jakby był mniej intensywny, niż w innych wariantach. Mimo to uważam, że będzie to fajna opcja na co dzień dla osób niemających problemów z poceniem.
    Zalety:
    • 0% soli aluminium,
    • krem nawilżający w składzie,
    • nie wysusza skóry,
    • nie podrażnia.
    Wady:
    • długo wysycha na skórze,
    • nie powstrzymuje nieprzyjemnego zapachu.