Dezodoranty i antyperspiranty

Rexona Women, Sure Maximum Protection Dezodorant antyperspiracyjny w sztyfcie

Rexona Women Maximum Protection kremowy antyperspirant 48 h Confidence 45ml

• 1 maja 2022 o 10:53
    Najlepszy wybór z drogerii
    Wchodząc do Rossmanna po antyperspirant nie da się chyba wybrać lepiej. Jest dużo lepszy niż te wszystkie pachnące kulki typu Dove. Jednak nie jest idealny. Czasem podczas ciężkiego dnia i tak potrafię się spocić, ale nie tak jak po innych. Jeśli ktoś ma średni problem z potliwością to ten antyperspirant może okazać się całkowicie wystarczający. Ma bardzo apteczny zapach, ale nie utrzymuje się on zbyt długo. W połączeniu z potem nie sprawia, że śmierdzimy jeszcze bardziej i jeszcze dziwniej. Kompletnie nie brudzi ubrań co jest dla mnie bardzo ważne. Szybko wysycha pod pachą i można się szybko ubrać. Nie tworzy też pod pachą skorupy gdy niechcąco nałożymy za dużo.
    Zalety:
    • wydajny
    • neutralny zapach
    • szybko wysycha pod pachą
    • nie brudzi ubrań
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • cena (ale często bywa na promocjach)
    • mógłby troszeczkę bardziej chronić
  • 14 sierpnia 2020 o 22:48
    Najlepszy z drogerii
    Używam go od jakiś 2 lat i uwielbiam pod względem działania. Zużyłam masę opakowań i jestem przekonana, że już pisałam jego recenzję, no ale jej nie ma... Jest to według mnie najmocniejszy antyperspirant z drogerii. Jest w formie szyftu. Mocno zakleja pachy i to czuć. Skóra w dotyku jest taka tępa i nawet przy wieczornej kąpieli ciężko to zmyć. Można nałożyć za dużo i wtedy roluje się pod pachą w załamaniach skóry, więc umiar przede wszystkim. Producent zaleca użyć go na noc by przez dzień już działał. Ja nakładam rano po prysznicu. Pachnie ładnie. Taki mydlany, czysty zapach. Nie czuć go na skórze i w ciągu dnia. Sztyft chroni przez cały dzień nawet w mega upały po 35 stopni. Pachy są przyjemnie suche i to w nim uwielbiam. Także chroni świetnie przed nieprzyjemnym zapachem przez cały dzień. Działa na miarę blokera, więc naprawdę wow. Przy takim regularnym codziennym stosowaniu trochę sprawia, że ta skóra się robi lekko sucha i swędzi, więc jak coś takiego zaczyna się dziać, to po prostu używam go co 2/3 dni a w resztę dni psikam się wersja w sprayu która jest niemal tak samo dobra. Dla mnie to totalne must have na lato mimo że nie jest może mega komfortowy w stosowaniu, to działanie to wynagradza.
  • 14 września 2019 o 18:23
    Swietny
    Używam go od niedawna, wcześniej używałam z tej samej serii czerwonego i byłam bardzo zadowolona. Po czasie jednak zauważyłam, że być może skóra się do niego przyzwyczaiła i postanowiłam kupić inny. Padło na ten, a działa tak dobrze jak poprzedni. Nie czuć przykrego zapachu nawet po treningu, który jednak wymaga sporego wysiłku. Naprawdę długo utrzymuje ochronę, przy zwykłych dezodorantach, czy to w sprayu czu sztyfcie - nawet po 2 godzinach już czułam się nieświeżo. Przy tej serii od Rexony czuje sie spokojna i jestem w stanie zapłacić więcej za tę ochronę. A jak skóra się przyzwyczai - wrócę do czerwonego, bo jak do tej pory nie znalazłam nic innego, co by dawało ochrone przez tak długi czas. Jedyna wada jaką znalazłam to to, że niestety brudzi ubrania. Na szczęście jestem w stanie to przeżyć, biorąc pod uwagę, że większość dezodorantów, które mają nie brudzić według zapewnień producenta - też brudza :)
    Zalety:
    • długotrwała ochrona
    • przyjemny zapach
    • w miarę wydajny
    Wady:
    • brudzi ubrania na biało
    o_t
    7 sierpnia 2018 o 16:15
    Zwykły dezodorant
    Kupiłam skuszona pozytywnymi opiniami i jestem trochę zawiedziona. Jak dla mnie to zwykły antyperspirant w kremie. Próbowałam kilka razy posmarować się nim z jednej strony i innym produktem z drugiej i nie było większej różnicy poza ceną. :/ Rekomendowane 2 kliknięcia to chyba jednak za dużo, bo trochę się wałkował. Cena jest dla mnie za wysoka biorąc pod uwagę te wady. W dodatku denerwuje mnie to opakowanie, które próbuje oszukać nasze oczy, bo produkt znajduje się tylko w malutkiej środkowej części, przez co na darmo marnuje się miejsce w kosmetyczce. Po co mi tyle zbędnego plastiku?
    Drogeria Natura
  • 20 lipca 2018 o 19:47
    Najgorszy
    Nie mam problemu z potliwością a po tym sztyfcie mam wrażenie, że śmierdzę. Zapach dodatkowo jest lekko duszący, mdły. Zakładałam, że wyższa cena to lepsze działanie.
    Zalety:
    • obietnice
    • działanie