Henna brwi

Venita Eyebrow Tint
Venita Henna do brwi w proszku Brązowa VEN-HBR-TBR

• 2 czerwca 2024 o 16:23
    Śrenia
    Niestety pierwszy raz miałam przykre doświadczenie z henną/farbą do brwi, ponieważ po zmyciu preparatu pozostały w niektórych miejscach prześwity, w niektórych zaś niedociągnięcia i niedomalowana skóra, mimo że wszystko zostało nałożone równomiernie. Chociaż uważam, że jest średnia, to myślę, że mogłabym skorzystać z niej jeszcze. Trwałość na skórze to około 2-3 dni, natomiast włoski trzymały się dość długo. Niestety moje są rzadkie, wiec i tak muszę je malować codziennie, ale sam kolor fajnie się utrzymywał i chociaż nie chodziłam "łysa" po zmyciu makijażu. Po rozrobieniu farby starcza jej na wiele więcej niż jedną aplikację i gdybym wiedziała to wcześniej, nie rozrobiłabym całej zawartości saszetek. Z jednego rozrobienia skorzystały dwie osoby, mimo wszystko to zdecydowanie za dużo. Resztę trzeba było wyrzucić. Cena była bardzo niska, więc myślę, że się opłaca.
    • kolor
    • trwałość na włoskach
    Wady:
    • trwałość na skórze
    • nierównomiernie pokrywa kolorem
    • opakowanie brzydkie
  • 11 marca 2022 o 20:56
    Cudo!
    Bardzo ładnie rozprowadza się produkt po brwiach, zostawia cudowny efekt! Farba nie niszczy brwi, zadaje bardzo subtelny kolor, dla mnie numer 1!!!!! Polecam każdemu, na pewno się nie zawiedziesz :)
    Zalety:
    • pozostawia piękny efekt
    kaskaw8
    11 marca 2022 o 20:46
    Przeciętna, w stronę słabej
    Niezbyt dobry produkt. Miałam okazję używać go w dwóch różnych kolorach i niestety oba sprawdzają się słabiutko. Kolory są mało twarzowe i naturalne. Musiałam mieszać ze sobą brązowy i czarny, by uzyskać najbardziej pasujący mi odcień, a i tak nie byłam zadowolona. Z farbki czarnej uwidaczniają się czerwone tony, przez co brwi wyglądają źle i nieestetycznie. Brązowa jest znowu za ciepła i kompletnie nie pasuje do moich preferencji. Trudno mi też wyobrazić sobie, że będzie to uniwersalny kolor dla większości konsumentów. Farbka jest zamknięta w plastikowej fiolce. Ma formę proszku do rozrobienia. Z jednej strony można dozować odpowiadającą sobie ilość, ale w praktyce często sypie się jej za dużo. Z kolei aktywator wystarcza na zdecydowanie mniej użyć niż proszek i jest to trochę dziwna sytuacja, przez którą trudno wykorzystać proszek do końca, bo płynu już nie ma. Jasne, można użyć innego, lecz proporcje powinny zostać lepiej wymierzone. Farbka łapie kolor dość szybko i mocno. Równie szybko wypłukuje się. Niestety efekt farbowania jest nierównomierny. Produkt Venita na szczęście nie podrażnia i nie wywołuje reakcji alergicznych. Nie kosztuje wiele, ale z tą ceną idzie również jakość.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • nie alergizuje
    • wydajny
    • niska cena
    Wady:
    • kolory
    • jakość
    • nierównomierny efekt
    • słabe utrzymywanie się
    • forma podania
    _Sasha_
    31 stycznia 2022 o 0:46
    trzeba znaleźć patent
    Myślę, że każdy, kto pierwszy raz użył tej farbki, to był zawiedziony. Po pierwsze, aktywator dołączony do zestawu od razu możemy wyrzucić do śmieci, bo jest zupełnie do niczego nieprzydatny, producent niepotrzebnie produkuje bezużyteczną chemię. Ile byśmy nie trzymały, to i tak nasze brwi nic nie złapią. Proszek rozrabiamy normalnie jak hennę z wodą utlenioną (w moim przypadku był to kolor brązowy). Brwi muszą być zupełnie odtłuszczone, ja myję żelem, a potem odtłuszczam wacikiem z kwasem salicylowym. Kolejna sprawa, to czas barwienia-nigdy nie wiemy ile go potrzeba. Raz wystarczy kilka minut, innym razem sporo więcej, więc łatwo przesadzić z kolorem. Farbka farbuje nierównomiernie, krawędzie kształtu są mocno zarysowane, a środek często bledszy. Ja zazwyczaj po zmyciu, nakładam kolejną warstwę w miejsca, gdzie słabiej złapało skórę, dla wyrównania koloru. Jeżeli nauczymy się operować tym produktem, to osiągniemy efekt jak permanentny z salonu. Ubytki będą ładnie wypełnione i brwi będą wyglądały na gęstsze, tylko trzeba umiejętnie dokładać farbkę w miejsca gdzie jej bardziej potrzeba. Kulka razy udało mi się osiągnąć naprawdę perfekcyjne i super naturalnie wyglądające brwi. Dopóki nie umiałam się z tym obchodzić, to wolałam tradycyjną hennę na brwi, ale już się przyzwyczaiłam i efekt po tej, bardziej mi się podoba.
    Zalety:
    • po osiągnięciu wprawy, można osiągnąć bardzo ładny efekt
    Wady:
    • bezużyteczny aktywator
    Finka2L
    5 stycznia 2020 o 16:45
    żart i to na dodatek nie śmieszny
    Ciężko znaleźć dobrą tzw hennę do brwi i to w kolorze brązowym, który naprawdę byłby brązem,a nie czernią jak to np u Joanny. Wiele takich produktów bardzo słabo barwi i ta farba do brwi właśnie jest tego przykładem. W fiolce mamy szary proszek, a w saszetce aktywator. Mieszamy to razem i nakładamy. No i zaczyna się jazda, bowiem farba zostawiona nawet na półtorej godizny w ogóle nie zabarwiła moich jasnych brwi! Nie było najmniejszego śladu, że cokolwiek na nie nakładałam. Wkurzona, powtórzyłam zabieg kolejnego wieczoru nakładając maź na cała noc i rano zmywając również nie było żadnego rezultatu. Dlatego oceniam ten produkt jako kompletnie nieprzydatny. Nie warto tego kupować, bo to poprostu nie działa i nie spełnia swojej roli. Wolę już męczyć się z pseudo brązem Joanny, który przynajmniej barwi i odcień blaknie po 2 tygodniach aniżeli z tym czymś od Venity. Absolutnie nie polecam zakupu ani brania za darmo jakby rozdawali.
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • nie działa, nie barwi i to nie zależnie ile się trzyma na brwiach