Chusteczki dla dzieci

Lupilu Sensitive, Chusteczki nawilżane dla niemowląt i dzieci

• 30 marca 2025 o 20:08
    Nie tylko dla bobasów
    Skóra każdego rodzaju w każdym wieku potrzebuje łagodnego traktowania i odpowiedniej ochrony podczas pielęgnacji każdego dnia a skóra maluszków jest najbardziej wymagająca co nie znaczy że my nie zwracamy uwagę by podczas pielęgnacji dbać o efektowne nawilżenie i redukcję podrażnień bo gdy stosuję te chusteczki które kupuję za trzy złote za wielką paczkę to wiem że skóra jest odpowiednio zaopiekowana i świeża każdego dnia, używam je gdy tylko potrzebuję odświeżenia ciała i głównie okolic intymnych ale także zmywam nimi makijaż i oczyszczam skórę twarzy bo skład zawarty w bardzo obficie nasączonych chusteczkach świetne łagodzi myjąc i pielęgnując ciało każdego dnia, ilość chusteczek jest bardzo duża jak za tak bardzo małą cenę więc warto mieć je zawsze w pobliżu i mogę je zdecydowanie polecić.
    Zalety:
    • Bardzo dobre jakościowo chusteczki nawilżane do codziennego stosowania i pielęgnacji skóry każdego rodzaju w każdym wieku
    Wady:
    • Nie wymienię
  • 1 listopada 2023 o 23:15
    Średniaki, a szkoda...
    Ostatnio mnie wzięło na poszukiwanie chusteczek. Już wcześnie wspominałam przy innej recenzji, że mam swoje ulubione i wychodzi, że nie tylko ja bo jak wrzucają na nie promo to trzeba poprostu biec do Rossmana i nie obracać się za siebie bo nie kupimy;))) zazwyczaj kupuję pakietami ale że idzie sporo chusteczek to czasem się zgapie i tak o to szukam alternatywy w innych sklepach. Tym razem padło na Lidl i markę własną Lupilu. Chusteczki są w standardowych i klasycznych podłużnych opakowaniach charakterystycznych dla tego produktu. Kolory opakowania to odcienie niebieskiego i grafika uroczego bobasa. Otwierane są na foliową nalepke, która niestety po kilku razach odklejenia i przyklejenia nie trzyma już tak jak powinna, a jeszcze jak moja córka dorwie opakowanie to taka nalepka w mig jest rozpracowana, a chusteczki fruwają. W opakowaniu znajduje się 80 szt co przy cenie 5,99 daje całkiem akceptowalny wynik w obecnych czasach. Na opakowaniu znajdziemy wszystkie niezbędne informacje na temat produktu. Chusteczki wyciąga się ciężko. Są słabo nasączone, a przy tym zlepione do siebie dosyć mocno. Gdybym chciała wyciągnąć jedną chusteczkę jedną ręką to nie ma takiej opcji, trzeba sobie pomóc drugą ręką bo inaczej wyciągamy cały kordon. Są bezzapachowe co akurat na plus w przypadku produktów dla dzieci. Nie podrażniają,nie wysuszają delikatnej skóry dziecka ale się rolują czego poprostu nie znoszę. Rolowanie dyskwalifikuje u mnie taki produkt i wiem, że już po niego nie sięgnę.
    Wady:
    • rolują się,
    • słabo nasączone,
    • ciężko wyciągnąć pojedyńczą sztukę,
    • nalepka otwierania kiepsko trzyma,
  • 1 stycznia 2023 o 11:43
    Według mnie są nieodpowiednie dla najmniejszych bobasków, mogą powodować reakcje uczuleniowe
    Chusteczki nawilżane Lupilu Sensitive kupiłam celem wypróbowania. Akurat były w promocyjnej cenie (ok. 0,04 zł za sztukę). Choć mam dwie pociechy, testowałam te chusteczki po raz pierwszy. Recenzuję je po wykorzystaniu dwóch paczek. Chusteczki mają stosunkowo dobry skład, zawierają m.in. olej z nasion bawełny, prebioryk i są wykonane z włókniny biodegradowalnej w 100%. Nie są jakoś super nasączone, czasami trochę mi to przeszkadzało przy ich użytkowaniu. Bardzo dużym plusem jest brak nachalnego zapachu, wiadomo nie od dziś, że zapachy w kosmetykach mają alergeny, a im ich mniej, tym mniejsze ryzyko potencjalnych uczuleń. Szczególnie w przypadku delikatnej skóry niemowlęcia. Chusteczki są niestety bardzo cienkie i przy ciężko wyciągnąć je z opakowania po 1 sztuce. Wyciąga się od razu kilka sztuk, a jeśli tyle akurat w danym momencie nie potrzeba, to wyzwaniem jest upchnięcie ich z powrotem do paczki, bez jej uszkodzenia. Plastik, z którego wykonane jest opakowanie bardzo łatwo przerwać i raczej nie dotrwa w nienaruszonyk stanie do ostatniej chusteczki. Podobnie jak zamknięcie, czyli tak naprawdę foliowa zaślepka, która po kilku otwarciach traci lepkość. Ja chusteczki zawsze przekładam dodatkowo do innego opakowania, które ma plastikowe zamknięcie, jednak w innym przypadku produkt po prostu wysechłby szybciej, niż udałoby się go wykorzystać do ostatniej sztuki. Jeśli chodzi o tolerancję dziecięcej skóry, sprawa ma się dwojako. Mój trzyletni chłpczyk nie korzysta już z pieluch i używa tych chusteczek sporadycznie. U niego nie zauważyłam niepokojacych alergii, czy innych ubocznych efektów stosowania tych chusteczek. Natomiast w przypadku mojej rocznej córeczki sprawa wygląda mniej fajnie, gdyż pojawiają się w okolicy pieluszkowej drobne krostki i zaczerwienienia. Co prawda znikają po jakimś czasie, ale jednak jest to jakaś odpowiedź skóry na skład produktu. Podsumowując, Lupilu Sensitive to niedrogie chusteczki nawilżane, z zawodnym opakowaniem. Dosyć cienkie i w mojej opinii niezbyt odpowiednie dla najmłodzszych bobasów. Więcej ich nie kupię.
    Korah
    4 grudnia 2022 o 9:17
    Fajne
    Chusteczki są bardzo cieniutkie, ale to w niczym nie przeszkadza, są dobrze nawilżone i dokładnie oczyszczają skórę, nie mają zapachu i nie podrażniają skóry, my z córcią polecamy.
    Zalety:
    • Fajne, cieniutkie chusteczki w przystępnej cenie, przyjemnie się używa.
    Wady:
    • Czasem ciężko wyciągnąć z opakowania jedną sztukę, mocno sklejone.
  • 5 października 2022 o 12:06
    Nie jestem zadowolona
    Na chusteczki skusiłam się podczas Lidlowego tygodnia XXL, gdzie dostępne były one w paczce zawierającej 100 sztuk w niemal tej samej co zawsze cenie. Żal nie skorzystać, ale w domu okazało się, że nie warto było łakomić się na niską cenę. Chusteczki zapakowano w dużą paczkę zaklejaną przezroczystą naklejką. Klej nie trzyma zbyt dobrze, zaraz przestał się trzymać, więc pierwsza chusteczka zawsze wysuszona na wiór. Poza tym, rozerwało się i pękło wzdłuż, co mnie zaskoczyło, bo używałam ich tylko w domu i nie targałam w torbie po świecie. Sama chusteczka dość duża i cienka. Bezzapachowa, co mnie cieszy, bo mogłam użyć jej także do wycierania buzi. Nie rwie się, nie sępi. Zazwyczaj patrzę na skład kupowanych produktów, tym razem o tym zapomniałam i w domu niemiło się zaskoczyłam - fenoksyetanol w składzie. Nie powinno go być w kosmetykach dla dzieci, także to już dyskwalifikuje naszą ewentualną przyszłą współpracę. Kupuję Babydream z Rossmanna, Dadę z Biedronki i tam tego kontrowersyjnego składnika nie ma. Nie przewiduję więc ponownego zakupu.