Nici dentystyczne

Prokudent Med Nić dentystyczna `Black sensitive`

• 2 maja 2020 o 14:11
    Całkiem ok
    Wcześniej nie używałam zbyt często nici dentystycznych, ale odkąd zdjęłam aparat ortodontyczny, robię to bardzo często. Akurat ten produkt zaciekawił mnie z powodu węgla aktywnego - mam też z nim pastę, więc ciekawa byłam działania. Podobno węgiel ma pomagać w usuwaniu płytki nazębnej. Opakowanie Jest bardzo wygodne, małe, kompaktowe. Idealnie nadaje się do podróży i w domu - tylko warto trzymać je w koszyczku, żeby nie zginęło ;) Nić wysuwa się bez problemów, nie ma efektu jojo lub blokad. Nić Podoba mi się to, że nić pęcznieje. Mam dość delikatne dziąsła, a ta jej właściwość sprawia, że jeszcze nigdy podczas nitkowania się nie skaleczyłam. Nić gładko sunie po zębach, nie haczy się ani nie strzępi. Jest bardzo odporna na rozciąganie, mocna, więc nie boję się, że podczas nitkowania "strzeli" mi w dziąsło. Jest gładka, ale nie śliska - i dzięki temu z łatwością ją utrzymuję w palcach, nie muszę kilka razy nawijać jej przed napięciem. Smak - miętowy, przyjemny, nie drażni języka. Efekt Nić daje poczucie czystszych zębów. Mam wrażenie, że rzeczywiście ten węgiel działa - płytki jest mniej, a przestrzenie między zębami są jaśniejsze. W połączeniu z wygodą stosowania cechy produktu zachęcają do kupowania wciąż i wciąż :)
    Zalety:
    • wygodna w trzymaniu
    • pomaga w utrzymaniu czystości między zębami
    • pęcznieje, więc jest delikatna
  • 31 lipca 2018 o 22:22
    Niespotykana czarna nić
    Muszę przyznać, że bardzo lubię testować nowości drogeryjne. Kiedy zobaczyłam czarną nić dentystyczną, oniemiałam. Nigdy wcześniej nie widziałam niczego podobnego :). Musiałam zatem ją wypróbować. Nić Prokudent rzeczywiście posiada czarny, niespotykany kolor, a to za sprawą dodatku węgla aktywnego. Docelowo jego obecność ma odpowiadać za wsparcie przy usuwaniu kamienia nazębnego. Jak jest w rzeczywistości? Nić faktycznie pomaga w dokładnym oczyszczeniu trudno dostępnych miejsc. Nie rozwarstwia się i nie stanowi żadnego problemu przy jej użytkowaniu - pod warunkiem, że nie mamy aparatu ortodontycznego, tak jak ja :). Pęcznieje, co zapobiega podrażnieniu dziąseł. Podsumowując jest to ciekawy produkt, wspomagający higienę jamy ustnej. A o nią warto dbać :).
    Zalety:
    • przystępna cena,
    • nietypowy, czarny kolor nici,
    • dobrze oczyszcza trudno dostępne miejsca,
    • mocna, wytrzymała,
    • nie rozwarstwia się,
    • pęcznieje, zapobiegając podrażnieniu dziąseł.
    Wady:
    • brak.
  • 31 lipca 2018 o 19:59
    Nie rozwarstwia się - Mocna
    Nić jest wytrzymała, nie rwie się i nie rozwarstwia. Na czarnym kolorze dobrze widać, gdzie zebraliśmy zanieczyszczenia. Nie będzie widać na niej krwi, jeśli to dla kogoś ważne. Dostępna tylko w Rossmanie.
    Zalety:
    • nie rozwarstwia się
    • nie rwie się
    • widać gdzie zanieczyszczenia
    Wady:
    • nie będzie widać na niej krwi