Neutrogena Clear Pore Treatment

• 12 sierpnia 2006 o 19:58
    nawet dla suchej cery
    Z nastaniem chlodniejszych i mniej slonecznych dni, znowu zaczynam zluszczanie dla odswiezenia po lecie. Jeszcze nie Diacnealem ale czyms co nie podrazni nadmiernie mojej suchej, ostatnio, buzi. Podobno w tym zelu, ktory znow wrocil do polskich drogerii (skad ten sam), ph nie jest odpowiednie, zeby kwas salicylowy zadzialal zluszczajaco. Dziwne, ale na mnie jednak dziala, po tygodniu stosowania buzia sie rozjasnila, zaskorniki na nosie, ktorych sie nabawilam, stosujac pilnie, tluste filtry latem w ogromnych ilosciach (te wszystkie emolienty i moja biedna buzia :( ), znaczaco sie zmniejszyly. Dla pelnego efektu dolozylam jeszcze rano i wieczorem tonik Mild Clinique (rowniez zawiera kwas salicylowy a na dluzsza mete, okazuje sie tanszy niz samorobiony tonik aspirynowy - jedna Wizazanka to kiedys potwierdzila empirycznie, chwala jej za to!) i ciesze sie gladka, rozjasniona buzia o rownomiernym kolorycie. Zadnego wysypu nie zaobserwowalam ale cere mam wypielegnowana. Buzia rano jest dobrze nawilzona i gladsza. mam wrazenie, ze pod tym szybkowchlaniajacym sie zelem bez zapachu, moze swobodnie w nocy oddychac. Nie ma tez uczucia sciagniecia. Dla przypomnienia: na dzien stosujemy przy kwasach wysoka ochrone przeciwsloneczna! Ale o tym chyba juz nie musze nikomu przypominac... Kiedy skoncze opakowanie, przerzucam sie znow na Diacneal :D Używam tego produktu od: 2 tygodnie, na noc, nie nakladam juz na niego zadnego kremu Ilość zużytych opakowań:2 (pierwsze jednak kilka ladnych lat temu!)
    S-K
    20 sierpnia 2005 o 13:12
    nie
    Efekty żadne, więc nie polecam. Pryszcz jak był, tak był. Dodatkowo twarz była nieco podrażniona. Opakowanie małe, żel niezbyt wydajny. Cena wyssana z palca.
    MagJa
    26 listopada 2004 o 0:00
    naprawdę oczyszcza
    Nie mam bardzo problemowej cery pod względem niedoskonałości, ale ostatnimi czasy zaczęła się ona nieco bardziej przetłuszczać w strefie T, pojawiły się rozszerzone pory i parę zaskórników na czole. Zaczęłam stosować ten żel nieco podejrzliwie i niepewnie, gdyż cerę mam wrażliwą i naczynkową. Jak się jednak okazało żel jest w miarę delikatny i wielkiej krzywdy nie czyni, choć muszę przyznać, że po 1,5 miesiąca regularnego stosowania (tzn. co noc) cera jakby się nieco uwrażliwiła i z tego względu na razie zaprzestałam tej kuracji. Zresztą efekty już są zadowalające - pory i przetłuszczanie zmniejszone, zaskórników brak i ostatnio (odpukać) nic nowego nie wyskakuje, a buźka jest gładka i rozjaśniona :) I nawet Mój Mężczyzna skomplementował moją "nową" ;) twarz i powiedział, że mam się nie malować, że bardzo ładnie wyglądam :) Nie żebym była jakąś maszkarą, ale zanim zaczęłam stosować Clear Pore podkład był obowiązkowy, a nawet pomijając ten fakt to moja buźka "solo" nie wyglądała zbyt zdrowo. Wracając do Clear Pore to jest to zupełnie bezbarwny żel o dość przyjemnym zapachu. Wchłania się szybko, nie pozostawia klejącej warstwy, nie wysusza, ale też nie nawilża (nawilżający krem na niego obowiązkowy). Co do podrażnień przy stosowaniu to początkwo u mnie nie występowały - czasem tylko czułam delikatne mrowienie - jakby krem wnikał w skórę, a jak już wspomniałam po 1,5 miesięcznej kuracji cera jednak ma większą skłonność do ulegania podrażnieniom - cera czerwieni się i lekko piecze. Jeśli zaś chodzi o wysyp pryszczy to u mnie coś podobnego wystąpiło po jakichś 2 tygodniach i po kolejnych dwóch minęło. Zresztą wielkiej tragedii nie było - ot, parę pryszczyków na czole. Da się przeżyć, zwłaszcza dla takich efektów.
    shantia
    11 listopada 2004 o 14:12
    skuteczny
    Spełnia swoje podstawowe zadanie: oczyszcza i zwęża pory. Wysusza skórę, ale można temu zapobiec stosując go na krem nawilżający. Dla naprawdę zanieczyszczonych cer jego działanie może być zbyt łagodne lub w ogóle niewidoczne, jednak na skórze z drobnymi problemami może zdziałać cuda. Oprócz zwężania porów, wygładza, rozjaśnia i odświeża. Nie podrażnia. Ilość zużytych opakowań: 1
    czikuś
    20 maja 2004 o 19:55
    lipa totalna
    to specyfik bez działania. sikowaty żel ściogający twarz. a zaskórniki jak były, tak są. o ile wiem kwasy owoowe sa czegos warte, a to koszmar. lepiej spróbuję czegoś innego